сряда, 12 октомври 2022 г.

Мобилизация и ваксинация като утилизация

 Ситуацията с обявяването на частична мобилизация точно копира ситуацията с принудителната ваксинация през втората половина на 2021 г.

Спомнете си как започна всичко. Първоначално ваксинацията беше изключително доброволна - само онези, които твърдо вярваха в официалната медицина и постиженията на науката под формата на векторни и РНК ваксини, побягнаха към пунктовете за ваксинация. След това, когато светите вярващи доброволци се изчерпаха, започна принудата и сплашването със загуба на работа, лишаване от граждански права и свободи - забрана за посещение на обществени места и / или пътуване в транспорт. Не прилича ли на специална операция? - Първо имаше доброволци, а сега, когато свършиха, започнаха да ги заплашват с ботушите?

Но коя е най-важната обща черта между ваксинацията и специалната операция? Бинго! И при двете трябва да подпишете документ, който де юре потвърждава вашето ДОБРОВОЛНО СЪГЛАСИЕ.

Във ваксинационния пункт, независимо дали си дошъл там заради святата вяра в лечебната сила на ваксините или по принуда на работодателя, във всеки случай ти бутнаха информирано доброволно съгласие за подпис.

Във военната служба до 21 септември и след 21 септември едновременно с мобилизационния ред на мобилизираните се дава за подписване договор за военна служба.

И в двата случая имаме ясни признаци за доброволен характер на процедурата. Процедури за утилизация. Всички приказки за административна отговорност за отказ от приемане на ваксина или наказателна отговорност за отказ от мобилизация са само средство за сплашване и морален натиск върху субект на търговското право.

Да, да, приятели! И ваксинацията, и мобилизацията трябва да се разглеждат изключително от позициите и принципите на англосаксонските традиции на търговското частно право!))

Съгласно тези принципи, информираното доброволно съгласие за ваксинация или договор с Министерството на отбраната на Руската федерация е форма на търговски договор. Но договор, в който страните имат различни непропорционални възможности за договаряне. Това е модел на частноправен договор между страните, при който едната страна е по-слаба, а другата е по-силна и може да принуди по-слабата страна да сключи споразумение, използвайки лек морален натиск, пряк морален натиск, заплахи, изнудване и дори физическа сила.

Тази форма на договор е класическа от традициите на колониалното англосаксонско право, води началото си от морското и адмиралтейското право (по същество пиратски концепции) и се нарича ДОГОВОР ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ - адхезивен договор.

Има и специална усъвършенствана форма на такъв договор - адхезивен невидим договор, при който условията на договора не се разкриват на по-слабата страна преди подписването му и могат да бъдат разкрити по-късно в хода на договора или никога да не бъдат разкрити. Информираното доброволно съгласие за ваксинация с експериментална течност, чийто ефект върху тялото на пациента не се разкрива на пациента, е учебникарски пример за адхезивен невидим договор.

Договорът с Министерството на отбраната на РФ е същата форма на споразумение за присъединяване със скрити условия на споразумението, които не се разкриват на слабата страна до определен момент или до края на споразумението.

И какво се крие под тези реални скрити условия на лепкавия невидим договор и в двата случая – ваксинация и мобилизация?

ВАШАТА УТИЛИЗАЦИЯ!

Вие като слабата страна подписвате ТЪРГОВСКИЯ ДОГОВОР ЗА РАЗПОРЕЖДАНЕ С ВАС от страна на по-силен субект на търговското частно право. И го правите де юре доброволно, макар и де факто по принуда.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.