понеделник, 3 октомври 2022 г.

Военният егрегор през очите на инсайдер - 1

 Текст по думите на читателя. НЕ е сеанс.

За справка: Служа в Одеса, за кратко време успях да посетя различни организации на военния егрегор. Много се преместиха тук от Крим. Като цяло всички са уморени от войната, не виждат много смисъл в нея, само ехото от последните събития и днешните събития на изток са основата, на която се поддържа общият дух в структурата.



Системата е част от игрището, не е добра или лоша, тя просто е там в момента. Военният егрегор е напълно естествен компонент на системата, който първоначално е бил замислен да поддържа целостта и реда в държавите. Орденът в Echoes of the Silver Wind е почти перфектен пример. Това е като варната на кшатриите в Индия, състояща се от управленци и воини. Смяташе се за престижно да се служи, затова идваха хора на честта, развиваха се на всички фронтове, нямаше непристойности и пиянство, както е сега. Разбира се, това е идеалното, винаги е имало нюанси. И тогава, в един момент, нещо се обърка. И нещо чуждо се вля в егрегора, както и в държавата като цяло, и бавно започна да променя самия смисъл на съществуването на отбранителната индустрия. Да, това е отделен конгломерат, вече тясно вплетен във военния егрегор, който все още се опитва да се съпротивлява за сметка на прояви на човечност. И системата за обучение беше много полезна, само че беше модифицирана за определени цели. Окупаторите не са система, те са този извънземен конгломерат.

В някои страни службата в армията (флота) е много престижна, не напразно върховете на властта отиват там (например принцесата на Швеция). Това не ги повлия толкова много.

Има мнение, включително сред военните, че губещите идват в егрегора, неспособни да се докажат в цивилния живот. Колкото повече човек затъва в обикновено блато, миша суета, глупави занимания и „смислени“ разговори в екипа, както и ритуални запивки по какъвто и да е повод, толкова по-малко започва да вярва в себе си като творец.

Налице е обща промяна в разбирането. Разумните и достойни хора често незабележимо биват избутвани, така че дори да не разберат нищо. Ценни кадри и хора на честта не се слагат в нищо, осмиват даже своите. Хората, които са дошли по повикване, се чувстват измамени и си тръгват; или махат с ръка на всичко (включително себе си), плюят, виждат всичката бъркотия и след това си тръгват. Критичната маса постепенно се измества към биороботите. И това се отразява на проявите на егрегора като цяло.

Подписах договор с военен егрегор още преди въплъщението

За наблюдение, събиране на информация, хармонизиране на пространството и да, за изследване дали е способен на еволюция. Имам дипломатически отношения с него: той не ме докосва много, дори насърчава напредъка в кариерата (което всъщност не искам), добре, аз от своя страна се държа тихо и мирно. В същото време, поради споразумението, много информация е затворена, за да не бъде разкрита. Занимавам се с различни дейности, свързани основно с контакти.

Ако по-рано човек се интегрираше в системата постепенно и сравнително безболезнено, сега беше необходимо да се ускори този процес и бяха създадени специални центрове за ускорено обучение (както във военното дело, така и успоредно с обучението за ангажираност към системата). Но за мнозина това доведе до пречупване, личността не издържа и човекът става непредсказуем. Системата осъзна, че методът на тоягата и моркова не работи и започна да действа по-деликатно, за да даде на хората малко повече свобода. На свой ред това доведе до протести и искания за права, които стават все по-трудни за пренебрегване.

Като цяло системата се нуждае от фундаментални промени и е толкова закостеняла, че едва ли се опитва по някакъв начин да се адаптира към промените и скоростта. Вече има няколко вълни на кадрови смени в системата и предстоят още. Естествено, това се усеща: постепенно всичко започва да се променя. Идват нови, съвсем различни хора, новото поколение вече не се вписва в старата рамка. Тези, които идват от чистия патриотизъм, са дълбоко разочаровани и тяхната ценностна система започва да рухва. Сред тях има много души. Някои се наливат с алкохол, други се отказват от всичко и напускат.

ВСИЧКИ добре знаят, че това са общо взето мръсни игри, пране на пари. Вече няма такава омраза към „врага“, въпреки че по стар спомен и под влияние на медиите и други източници, където се култивира тази омраза и чувството за „справедливост и патриотизъм“, те се опитват да продължат да запазят марката. За мнозина това е урокът - промяна в ценностите и разрушаване на стереотипите.

Военният егрегор и неговата същност през погледа на инсайдер

Силна връзка с егрегора на медицината:

За военните е полезно да се разболяват, те често си „правят“ болести. Лекарите могат да отпечатват и фалшиви диагнози. И при хората тогава всичко това често избива във физиката. До четиридесет години почти всеки е болен от нещо, много имат прави букети от рани. Те вече се смятат за стари. Мнозина от ранна младост изглеждат по-стари от възрастта си. Основните заболявания са свързани с караница (чрез която изпомпват енергия), много от тях имат псориазис, диабет, хипертония, мускулно-скелетната система страда много (по-специално гърба, гръбначния стълб), дори не можете да говорите за психични разстройства - чувствителните хора не могат да понасят постоянно напрежение, особено тези, които са се върнали от войната. Постоянните ретроспекции не им позволяват да се успокоят и много от тях вече не могат да живеят нормален, спокоен живот, те се дърпат назад. От това процъфтява пиянството, понякога самоубийството.

Ясно е, че егрегорът се стреми да създаде единен организъм, в който всеки ще бъде зъбно колело със свои собствени функции. Тъй като това е изкуствен метод, той използва различни подходи за потискане на волята и обслужване. Но човешкият фактор е от голямо значение и версиите на методите на въздействие трябва да се актуализират.

Всеки винт, ако е възможно, е снабден с необходимата, периодично извършвана поддръжка. Зъбчето от своя страна трябва да е покорно и да не създава проблеми, да си върши работата и да не проявява прекален ентусиазъм. Прекалено свободолюбивите и открити бунтовници не издържат дълго: системата започва да ги отхвърля, методично ги изтласква, ако не могат да бъдат потиснати.

Дори ако едно зъбно колело на висока позиция прави каквото му се каже, но започне да проявява повече лични качества (включително мързел, гордост) и вярва, че има някаква власт в ръцете си, те също започват да го избиват или го преместват, ако все още е полезно. Но много от тях стават все по-трудни за управление и ако примамките-мотивации престанат да работят, се намират други начини за влияние.

Система за обучение на учител/ангажимент (доколкото разбирам):

Мнозина идват във военния егрегор, след като са гледали достатъчно филми за благородни офицери и войници, разузнавачи и полицаи (полицаи) в детството. Отчасти филмите се опитват да създадат положителен образ на човек в униформа и да представят егрегора в добра светлина, но на практика в момента всичко е съвсем различно. Някъде нещо се обърка.

Някой от детството отива да учи във военни институции, някои сами, при някои родителите го изпращат под предлог "ще станеш мъж". Дори когато можете лесно да изваяте всичко от тийнейджър, основите са положени. Кадетът се учи на послушание и други умения, набити в главата.

Например, ясни, полирани движения, доведени до автоматизъм, обща тренировка, строителен ритуал, въздействат върху усещането на тялото. То става по-роботизирано, по-малко започвате да усещате неговите желания и сигнали, а повече действате на машината. Това, съответно, не може да не се отрази на съзнанието.

Храната е обилна, много зърнени храни и месо с лошо качество. Помии. На практика няма зеленчуци, плодове и още много неща.

Ситуацията в казармата също създава необходимите условия за обучение: присъствието в екип допринася за адаптирането към общата система, спазването на дневния режим създава навици, които след това също се довеждат до автоматизма. Кипейки в този котел, човек сякаш се заразява, във физиката може да се прояви като ОРВИ, точно както в началото на годината в детската градина: всички кашлят, заразяват се един от друг, докато всички се разболеят.

Що се отнася до прическата, мисля, че всичко също е ясно (косата е антената на възприятието). Между другото, жените трябва да събират косата си на кок и да я покриват с черна (траурна) мрежа. Където е дадена повече свобода, там можете просто да сплетете косата си, а тези, които са особено уверени, обикновено ходят с пусната коса. Късите прически за жените не са необичайни, както и спортно-момчешкият стил в ежедневието. Потискането на женската природа и проявата на мъжки черти се изразява в общото поведение и обноски. Забелязано е, че военните, независимо от пола, също се опитват да подстрижат децата си по-късо.

За начинаещи, вече формирани личности има специални центрове за обучение. Обучението протича на няколко етапа:

- Инкубационен период

Повече от 21 дни за бракуване на напълно неподходящи, които не са готови да приемат условията и не са се присъединили към атмосферата, а за останалите да формират навик.

- Клетва

Солидна магия и ритуализъм. Създава се специална атмосфера, която се подхранва от очакванията и емоциите на близките, дошли да видят важен етап от живота на своето дете/съпруг/приятели и др., всичко е записано на камера и снимки. Текстът на клетвата, произнесен на висок глас, придобива магически свойства по време на изпълнението на всички действия на ритуала. Полагане на клетва за вярност от васал към неговия господар.

Дори човек да го каже „защото така се налага“, без особено желание, правенето на магия пак върши работа. Оръжието в ръцете е символично: готовността винаги да го използваш, да се жертваш. Има настройка, промяна на вибрациите и фиксиране на събитието. Имах късмет, точно в този момент „случайно“ настинах и се озовах в болницата, отървах се с подпис на хартия (има и ефект, но много по-слаб от магия).

От всички нарушения на индивидуалните права в смесената икономика най-лошото е наборът в армията. Това е пълна отмяна. Призивът отрича основното право на човека - правото му на живот - и установява основния принцип на етатизма: че животът на човек принадлежи на държавата и че държавата може да предяви претенции към него, като задължи човека да се жертва в битка. След като се съгласим с този принцип, останалото става въпрос на време.

- Образование

Не се различава много от обучението на кадети. Но въпреки че този период е по-спокоен от предишните, много скрити черти на хората излизат наяве. Променяйки средата, мнозина променят себе си. Членовете на семейството се чувстват свободни от домакинските задължения и започват да ходят където си искат и главно, откъсват се, някой има малко адреналин. Между другото, в такива центрове те разпространяват не само алкохол, но и наркотици.

Ситуацията се спасява от хора с добро чувство за хумор и философско отношение към живота, както и много адекватни учители, които се опитват да споделят своя житейски опит и да дадат нещо наистина полезно на своите ученици.

Замислих се за подтекста на ритуалната фраза „Аз служа на народа“. Билбордът на предизборната кампания, на който е изобразен кандидатът, привлече вниманието ми. Дори през снимката прозира някаква същност, а лозунгът „Ние сме мнозинството“ вече не предполага народ или група привърженици на определена идея, а тези същности, които се стремят да контролират масите. Между другото, започнах да забелязвам и други програмни слогани: под формата на хаштаг с конкретно послание, особено за младите хора. Е, просто гениите на рекламата и маркетинга.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.