четвъртък, 20 октомври 2022 г.

Кораби, сателити, фалшива МКС и други лъжи от орбита - 2

 На 12 септември РИА Новости ria.ru разпространи интересно видео "Космическа разходка" на Генадий  Падалка и Михаил Корниенко. Не знам защо са поставили думите "Космическа разходка" в кавички? Може би друга конспирация? Глупости разбира се. Но нека да задаваме въпроси заедно и да им отговаряме.

„Космическа разходка“ от Генадий Падалка и Михаил Корниенко

И така, „космическата разходка“ на Генадий Падалка и Михаил Корниенко се състоя на 10 август 2015 г. Руски космонавти са работили извън Международната космическа станция (МКС) 5 часа и 34 минути.

Припомняме, че орбиталният период на МКС е 92 минути 53 секунди (приблизително 1,5 часа). Тоест по време на „космическата разходка“, която продължи 5,5 часа, МКС обиколи Земята 3,7 пъти.

Първи въпрос: защо тъмната страна на Земята не влезе в клипа? В крайна сметка има какво да снимате и на нощната планета! Градовете светят, транспортните артерии, да, и би било интересно да се покаже и види границата между деня и нощта.

Вторият въпрос е: защо във видеото не се появи нито един от континентите? Дори Евразия! Под МКС някакъв океан пълзи в кадъра през цялото време. Освен това този „океан“ не може да бъде земният океан, защото на Земята няма толкова огромни океани – от края на планетата до другия й край.

В скорошната си статия за американската измама с Луната предоставих кадри на Земята, заснети от сателит на НАСА. В тези рамки се виждат земните континенти. И въпреки факта, че експертите на НАСА представиха само най-големия - Тихия океан - все пак Австралия и източната част на Евразия, а след това и двете Америки, влязоха в рамката.

Оказва се, че сателит на НАСА от разстояние 1,6 милиона километра успя да заснеме Земята с континентите, а астронавтите от МКС от височина само 400 километра (4000 пъти по-близо!) не можаха да заснемат нито един континент.

Третият въпрос: защо нито един от полюсите на Земята не попадна в кадър? Орбиталният наклон на МКС е почти 52 градуса. Тоест във всеки случай един от полюсите ще попадне в рамката и ще бъде върху нея много близо до центъра на планетата.

Защо астронавтите - любители на клипове и PR - все още не са направили снимки на нито един от полюсите на Земята от МКС? Защо никой сателит не направи такава снимка? Те, полюсите, съществуват ли изобщо на Земята? В противен случай се прокрадват съмнения - както в космичността на МКС, така и в правилността на концепцията за формата на Земята.

Четвъртият, много традиционен въпрос: къде отново изчезнаха звездите от видеото? Този въпрос вече приключи. Каквато и да е снимката на „космоса“, остава същият въпрос: защо звездите не се виждат? Снимаш се със "сапунерки" от Земята - има звезди. Снимат с професионални специални камери от орбита - звезди няма! 

Американците бяха първите, които успяха да оставят небето без звезди, когато сготвиха своя филм за така наречения полет до Луната. Тогава просто си плюеха и не се занимаваха със звездите - няма ги и това е. И после всички кадри от този полет бяха напълно изгубени. Дори представителят на СКР на Русия генерал Маркин се пошегува с нещастните американски мошеници.

Но фотографията и филмовата технология се развиват. А звездите не се появяват...

Петият, също традиционен въпрос: какво се случва със светлината в кадъра? Тя се втурва от всички страни. Накъдето и да погледнеш, всичко е осветено. Споменаването на факта, че в космоса, както се предполага, има неосветени страни, авторите на сюжета, предложен от РИА Новости, откровено анулираха - добре, няма неосветена страна на MСК!

И най-интересното е това. Астронавтът е обърнат с гръб към осветената Земя, а лицето му е в сянка. Но тук е, както в приказката за колибата на пилешки крака: ако стоите с гръб към дневната Земя, тогава ще се окажете с лице към Слънцето! Отново въпроси...

Шести въпрос: защо Земята във видеото е кръгла?

"Космически" клип: защо Земята е без континенти, космосът без звезди?



Рис. Земята според клипа. От дясната страна малка червена „колона“ е надморската височина на полета на МКС.

Астронавтите заснеха хоризонта на Земята. Умножих този кадър, съставяйки цялата картина от извивката на хоризонта, която астронавтът вижда от МКС. Оказа се, че астронавтът съзерцава цялата кръгла Земя. Но това е невъзможно!

Диаметърът на Земята е приблизително 12 750 километра. Височината на орбитата на MКС е 400 километра, тоест само 3,1 процента от диаметъра на планетата. Така от МКС Земята ще представлява кръг с диаметър само 4000 километра.

Ъгълът на видимост от МКС към повърхността на Земята е приблизително 150 градуса, малко по-малко, отколкото от самата повърхност на планетата (180 градуса). А това означава, че астронавтът е в приблизително същите условия на видимост като човек на земята (на планина). Който, където и да погледне, винаги вижда само повърхността на земята и хоризонталния хоризонт. И изобщо не кръгла планета!

И накрая, астронавтите имаха на разположение 3,7 орбити около Земята. Това означава, че те биха могли да заснемат и Луната – например нейния изгрев над Земята. Въпросът е защо това не е направено.

Има още въпроси относно заснемането. Те касаят траекторията на Земята, Слънцето, Луната и МКС. Но това е отделна тема.


От сеанс:

В: Сателитите, които изпращаме, как остават в орбита?

О: Има няколко слоя и сателитите се намират в два слоя. Фиксацията, върху която ще излети сателитът, не е много успешна. Случва се да се срине в първия слой, а понякога и във втория. А във втория, ако излети, значи не е много проследим. Той се губи, после се свързва. Това е по-висок слой, подобно както протеинът е разделен на определени слоеве. Можем да кажем, че да, това са атмосферни слоеве.

Въпрос: Съответно, тези атмосферни слоеве са отговорни за това, че винаги виждаме облаци успоредни на земната повърхност, те не се движат вертикално?

О: Да. И всеки слой има свои собствени функции. Единият слой отговаря за дъжда, друг има едни облаци, трети има други облаци.

Въпрос: Какво причинява дъжда? Има ли наистина воден водовъртеж в природата?

О: Принципът е подобен, да.

Въпрос: А видеото от орбитата на МКС, което е показано, наистина ли е видео от орбитата? Т.е. наистина ли лети над земята? Или какво снимат?

О: Пазителят казва, че няма достоверно видео от орбита.

Въпрос: Как го правят тогава? И каква е целта?

О: Той дори не отговаря на този въпрос.

Въпрос: Ако не отговорите на този въпрос, тогава вашата информация е също толкова ненадеждна, колкото и тези видеоклипове от орбита.

О: Той не толкова не отговаря, но уверява, че вие ​​сами знаете отговора на този въпрос. Каква е целта - целта на укриването на информация. Няма нито едно надеждно видео от орбита, защото сателитите, които висят там като такива, показват само част. Сателитът виси, не се движи в кръг. Поне от това, което виждам, е така. Върти се широко в някакъв диапазон и това е. Не може да направи пълен кръг. Въз основа на това оттам също не може да се направи снимка в пълен обем.

Въпрос: Как се контролират астронавтите в този случай? Срещнах се със съветски космонавт, който е сигурен, че американците са били на Луната и всичко останало. Промиват ли им мозъци или какво?

A: Подмяна на памет*.

В: И кой участва в това заместване, земни служби или братя по ум?

О: Съвкупно.

* Не обяснява ли това халюцинациите на астронавтите в орбита?

Видения в орбита. За какво мълчат астронавтите

От друг сеанс:

Въпрос: Как сателитите обикновено остават в орбита?

О: Не виждам сателити тук във формата, в която ни казват, те не летят .... Като цяло не е ясно как се държат, усещане за вискозитет, сякаш са забити в гел и висят.

Въпрос: Физически гел ли е?

О: Не, има израз "пречупване на пространството".

Б: Обяснете

О: Качеството на атмосферата се променя, тя става… различна. Това не са по-разредени слоеве, а напротив - по-заредени, по-дебели или нещо подобно, като купол там ... когато се приближи до купола, тялото започва да се разтяга ...

В: Холограмата от звезди проектирана ли е върху този купол?

О: Не, тя е зад него, той е напълно прозрачен, но работи като леща

Въпрос: Колко високо е над земята?

О: Тук има няколко слоя, дори не мога да кажа точно, няма усещане за разстояние ... по-точно, също се пречупва, съзнанието започва да се замъглява, не е много приятно нещо.

В: Физическите сателити попадат в нефизическия гел слой и се забиват в него, правилно ли ви разбрах?

О: Трудно ми е да разбера какво става тук, не мога да отговоря ...

В: Това някакъв друг квантов слой ли е?

О: Има израз "уплътнен етер". Малко по-различен слой, да.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.