събота, 14 май 2022 г.

Древен каменен път, открит на дъното на Тихия океан

 Дълбоководни изследователи са забелязали невероятно скално образувание на океанското дъно близо до Хаваите. Може да е като жълтия тухлен път в "Магьосникът от Оз" или като скрития път към митичния изгубен град в Атлантида.На хребета Лилиуокалани в Националния морски паметник Папаханаумокуакеа (PMNM) в Тихия океан е открит странен обект, наподобяващ калдъръмен път.PMNM е един от най-големите морски резервати в света. Той е по-голям от всички национални паркове в САЩ, взети заедно, а учените са изследвали само около три процента от площта му.

Екипажът на изследователския кораб "Наутилус" забелязва образуванието и го описва като "пътя от жълти тухли" или "пътя към Атлантида".Изследователският кораб "Наутилус" прекара голяма част от април в изучаване на геологията и биологичните системи на вулканичните подводни хребети.

Изследователският кораб се управлява от организацията с нестопанска цел Ocean Exploration Trust, която излъчва на живо това, което нейните дистанционно управлявани водолази виждат в дълбините.

Причудливото скално образувание е забелязано по време на експедицията Papah*naumoku*kea Marine National Monument (PMNM) на тръста NA138 Ocean Exploration Trust в сътрудничество с NOAA Ocean Exploration и National Marine Sanctuaries Authority. На върха на подводната планина Нутка екипът забелязва и нещо, което прилича на пресъхнало езеро.

Екипът заяви, че основната цел на последната им експедиция е била да съберат проби, за да определят геоложкия произход и възрастта на подводните планини, за да разберат по-добре формирането на северозападните Хавайски острови.

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-10800947/The-yellow-brick-road-Atlantis-Incredible-rock-formation-spotted-ocean-floor-near-Hawaii.html


Коментар : Това, че пред нас има път, се вижда съвсем ясно. Образуванието е плоско, което не е характерно за природните обекти, образуванието е издължено и се простира в далечината, образуванието е съставено от идеално съчетани камъни. Изследователите обаче наричат мястото Атлантида само на шега, като настояват, че то е с вулканичен произход.

В действителност, разбира се, това не е Атлантида, тъй като останките на някакъв остров или континент се намират на дъното на Тихия океан, докато Атлантида е била някъде в Атлантическия океан. Въпреки това, за да докажат вулканичния характер на обекта, изследователите са могли да прокарат сондата си по протежение на образуванието. По някаква причина това не беше направено.

Напротив, щом пътят се появи и зрителите на живо извикаха за Атлантида, предаването веднага беше спряно, а камерите на дроновете започнаха да се насочват към флората и фауната. Всъщност останките от пътя на дъното са показани на хората съвсем случайно и те веднага се опитват да сведат откритието до набор от "общоприети" парадигми.

Междувременно парадигмите отдавна се пукат по шевовете и дори контактьорите и оцелелите от клинична смърт, по време на която са им показвали различни страховити анимационни филми, вече спекулират с градове на дъното на океаните. И всички тези дами и господа в един глас казват, че на дъното на океаните има не само древни градове, но и че те са готови да посрещнат нови гости

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.