сряда, 30 декември 2020 г.

В.Ажажа относно закона за конкуренцията

 Много често човечеството е основателно обвинено, че се е превърнало в общество на хищници-консуматори, които не знаят мерките и унищожават биосферата на планетата около тях. Те просто забравят да споменат, че в този процес на духовна деградация усилено са му „помогнали“. И важна роля за това изигра материалистичният псевдонаучен мироглед, един от стълбовете на който беше абсолютно недоказаната хипотеза, въведена от масоните, която беше наречена „теория за еволюцията на видовете“ или „теория на Дарвин“.
Това беше един от етапите във въвеждането в живота на човечеството на паразитната система на „лихвения процент“, чиято основна движеща сила беше т.нар. „закон на конкуренцията“, което е интелектуална концепция, изкуствено измислена от социалните паразити за потискане и експлоатация на слабите от силните, която е осигурила успешното поробване на по-голямата част от човечеството от тези паразитни „ценности“.
Ето какво пише за това кандидатът на техническите науки В.Ажажа в книгата си "Уфологична мистерия": "Друг продукт на материализма е законът на конкуренцията. Считаме го днес за основен закон за развитието на човешкото общество. Закон на конкуренцията е изкуствен закон. Това е следствие от друг изкуствен закон - законът на естествения подбор. Изкуствено въведената от Дарвин борба на видовете за оцеляване и борбата в рамките на един вид за оцеляване, учените прехвърлиха в човешкото общество: „Най-силните оцеляват“. И това доведе до конкуренция между държавите, между фирмите в държавите, между предприятията във фирмите, между услугите в рамките на предприятията и между служителите в услугите. Тоест, основата на структурата на човешкото общество днес е борба. Борба от самия връх до самата основа на йерархията на човешкото общество ...
Съвременните пари са следствие от закона на конкуренцията - неговата перверзия (последица от последицата). По едно време изобретението на парите като средство за размяна беше полезно.
Конкуренцията - потискането на слабите от силните, е превърнало парите в средство за укрепване на силните и отслабване на слабите. Парите са в основата на съвременното общество и животът ни бавно, но неумолимо се превръща в пари. Днес парите правят възможно бягството от затвора. Парите правят възможно затварянето на невинен човек. Днес всичко се продава. И ако проблемът не бъде решен с големи пари, то със сигурност ще бъде решен с много големи пари. Човечеството е преминало в обща примитивна надпревара за натрупване на парични богатства, до всеобща покупка и продажба, което е причината за плашещия растеж на духовната бедност на човечеството.
Бих искал да обърна внимание на това как червеят на бездуховност се въвежда в човешкото същество от първите стъпки на Земята. От най-ранна възраст в детската градина, в училище, в института, у детето се възпитава духът на гордост и себелюбие - да бъде най-силното, най-бързото, най-умното ... най-най„първото“. В началото изглежда безобидно, под формата на детска игра, но после тя се въвежда в човешкото същество така, че да се превърне в стратегия за живота. Защо да обичаш и да помагаш на ближния си, когато най-силният постига успех в живота? Трябва да сте първият, което означава, че трябва да победите всички съперници във вашата сфера на дейност. Освен това средствата за постигане на целта вече не играят роля. Победителите не ги съдят. И всички ние добре виждаме резултатите от такава житейска позиция на примера на съвременното общество ... "
И така, законът на конкуренцията е изкуствено измислен фалшив закон, който не води до развитието на човечеството, а до неговата деградация и самоунищожение. И просто корените на „непобедимостта“ на корупцията израстват от този закон, според който всичко се купува и продава. Корупцията е в основата на паразитната планетарна система, поробила човечеството. Ето защо баналната смяна на един управляващ „елит“ с друг води само до смяната на някои социални паразити, които са си проправили път към коритото на властта за други, като правило, още по-безпринципни и престъпни.
Замяната на истинските ценности с потребителски води до духовна деградация и дегенерация, а разрушителната технократична дейност, основана на закона за конкуренцията, неизбежно води или до глобална екологична катастрофа, или до глобална планетарна война с използване на оръжия с висока мощност. Това вече се е случвало в историята на предишните цивилизации, но тъжният им опит се крие от обикновените хора зад тонове псевдоисторически опуси на фалшификатори, събрани в колекция, наречена „официална история“. И не е ли защото целта на силите, наложили всичко това на човечеството, е унищожаването му?
Следователно, ако човечеството иска да оцелее, а не да се плъзне напълно до глупаво стадо, контролирано от низши инстинкти, до животни, напълно лишени от собственото си съзнание и свободна воля, тогава трябва да замени паразитната „животинска” ценностна система с наистина човешка, еволюционна. Тогава паразитната система ще загуби своята неограничена власт над човечеството. И, разбира се, трябва да започнете всички тези промени със себе си. В крайна сметка, в противен случай човек, който не се е отказал от паразитните потребителски „ценности“, не е по-добър от самите социални паразити, срещу които обикновено започва активно да се бори и се различава от тях само по това, че за разлика от тях не е успял да пробие към "коритото на властта". Но възможно ли е по този начин да се изгради социално справедливо общество? Очевидно не.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.