неделя, 20 декември 2020 г.

В. Радов: физическото тяло е едновременно дар и затвор

 Пътуванията извън тялото са невероятна практика, която отваря много неизползвани досега възможности за човек. Възможности, които той няма, като е във физическо тяло и възприема света чрез обичайните пет сетива. Най-интересното е, че такива състояния могат да се постигнат както в състояние на сън, така и в обикновено състояние на будност. Тук прочетете за какво пише практикуващият извън тялото В. Радов в книгата си „Извън тялото“:
"Догадката за възможността за свобода възниква след неочаквания успех на експеримента. Експериментът се отнася до способността на човек да се отдели от тялото си, както в съня, така и в действителност, осъзнавайки такова разделяне, и да се върне обратно във физическото тяло. Освен това експериментът не предполага такива състояния като кома или клинична смърт, както и използването на стимуланти. Само безопасно и съзнателно участие. „Морско свинче" първоначално бях самият аз. Резултатът от експеримента беше истинско разкритие за мен. Успехът на експеримента доказа, преди всичко за мен лично, че човек не е физическо тяло, а е по-фина субстанция. Физическото тяло е едновременно дар и затвор за човека.
Освен това стана ясно, че способността да се отделяме от тялото и да постигаме други светове, освен нашия, не е свързана с рядка способност. Тази способност е отворена за всеки по право от рождение. Раждането като човек. Самият факт, че тази способност прави хората наистина свободни, се превърна в причина за нейното очерняване и дори демонизиране. Цялата идея за човешкото общество е изградена върху несвободата. Разбира се, това е от полза за някого. Дълбокото осъзнаване на значението на тази способност да се отделя от физическото тяло по желание води до трансформация на отношението на човека към смъртта, намаляване и дори премахване на страховете и увеличаване на разбирането. Това дълбоко осъзнаване води и до разбиране на истинския смисъл на човешкия живот. Разбира се, това не е по вкуса на тези, които са свикнали да налагат своята визия и да спекулират с нея.
Основното качество на световете, които можете да откриете за себе си, е безкрайността. Безкрайност във всички значения и посоки, възможни за разбиране. Всеки човек, който пътува през фините светове или създава свои собствени светове, винаги се сблъсква с това основно качество от тях. Рано или късно, но практикуващият разбира, че нашата ежедневна реалност е само малка част от необятния свят, или по-скоро безкрайните светове. Тези светове са достъпни за хората. Но само на тези, които са наясно и действат. Празните мечтатели и скептици ще останат без нищо.
Изправен пред починалите хора там, стигнах до разбирането, че докато все още живея във физическо тяло съм способен самостоятелно да създам свят, към който ще отида след смъртта. Вече го създавам. И това не е свят на илюзия, както може да изглежда, а истински и пълноценен свят с качествата на твърдата материя (макар и да не е материя), създаден по моя преценка и намерението ми като свободно същество, под името Човек. Това е нашата основна прилика със Създателя. В способността да твориш. Хората просто не знаят за това, затворени във всекидневната реалност на плоския си свят.
И освен това съм сигурен, че няма да бъда сам в посмъртното си съществуване, а ще се присъединя към цяла огромна общност от същите свободни създатели на техните собствени светове, като мен самия. В моя свят ще има всички, които съм обичал през живота си на Земята. И това не е въпрос на вяра. Това е знание. Вече мога да го докажа за себе си. И не само за себе си! Вярно е, че свойството на това знание е такова, че то не може да бъде предадено с думи на друг, но може само да се покажат начините за неговото придобиване. Всеки човек открива това знание за себе си. Хиляди пъти искам да се извиня за патоса, който ви навеждам сега. Но повярвайте ми, аз не съм помпозен фанатик с мегаломания, а просто практикуващ, който е виждал неща, за които е трудно да се говори без емоции. Дори сега, докато пиша тези редове, настръхвам.
Въпреки това е много трудно да се предадат с думи онези чувства, усещания и преживявания, които съпътстват хората, разбрали свободата и истинската си цел чрез тази способност. Мога само да предложа да изживеят това чрез трансформиране, както и да се издигнат и прехвърлят към ново и по-високо качество. За този, който е направил тази стъпка, животът никога повече няма да бъде празен, а ще се изпълни със смисъл, мъдрост и щастие.
Вече се формира цяла общност от хора, които са открили този дар в себе си. Достатъчно е да погледнете в интернет. Не е трудно да го откриете, защото е подарък за всички. Тази способност е по-интересна, по-важна, по-конкретна и по-лесна за учене, отколкото например дарбата на ясновидството. Донякъде е по-трудно, след като я откриете, да я развиете, довеждайки я до съвършенство. Но има ли нещо невероятно тук? Постигането на съвършенство винаги е трудна задача, особено като се има предвид, че няма ограничение за това, както знаете. Но възникващите трудности са достойна цена. Преценете сами, заложено на конеца е не само безсмъртието, но и безсмъртието, придружено от свобода. В допълнение, фините светове се пресичат с нашия физически свят по непознати начини, което позволява на опитен практикуващ не само да получава информация, но и да влияе на събитията от ежедневния свят чрез тяхното моделиране в фините светове. Дори и без моделиране във фините светове, нашият свят на ежедневната реалност ще стане по-пластичен за практикуващия, ще стане частично контролиран от силата на мисълта и намерението. Моделирането, от друга страна, инициирано от цяла общност от безкористни практици, е в състояние да повлияе на световните тенденции и процеси.
Мирът, благодарността и любовта влизат в живота на човек, който е открил такава способност в себе си. Просто трябва да намериш сили да се отърсиш от опиянението, да се отърсиш от съня, осъзнавайки своята човешка безкрайност, подобно на безкрайността на световете около нас, като безкрайността на Създателя".
Заинтригувани ли сте? Тогава можете сами да прочетете тази интересна книга, където авторът с чувство за хумор описва подробно практическото преживяване при извънтелесни пътувания и техниките, които използва. Книгата е лесна за четене и ще бъде много интересна за тези, които се интересуват от осъзнати сънища и извънтелесни практики.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.