вторник, 10 януари 2023 г.

Дракони и рептили. Каква е разликата?

 Получих интересен въпрос от колега:

Къде мога да прочета за разликата между дракони и рептили? В крайна сметка и двете принадлежат към влечугите, но изглежда имат различна насока (доколкото разбрах за себе си .. светло-тъмно). И ако те са, така да се каже, от едно тесто, това означава ли, че рептилоид е потенциален дракон или всичко е подредено по различен начин?

И днес видях паметник на някакъв народен герой, който реже глави и съответно побеждава змея. Но „драконът трепери над злато“ - пази нещо много ценно, артефакт, кристал. И възникна въпросът дали тези паметници са алегория на нашето собствено развитие и разкриването на тези кристали, истини или са някакво посегателство върху .. и какво по дяволите е да възхваляваш, като издигаш паметници и наричаш някого герой ? Паралелите бяха интересни, защото обикновеният московчанин все още възприема външното сходство

D_A: Бих казал, че като цяло драконите са по-стари и много по-малко техногенни от рептилите, но това не означава, че всички трябва да са под общ знаменател, има МАСА цивилизации, милиони само в нашата вселена, всеки е РАЗЛИЧЕН. Рептилите и драконите са различни клонове, но между тях имаше както общи генетични експерименти, така и войни, светове и пак войни.

Между другото, цар кошчей трепери над златото, а не дракона...

Според някои данни кошчей са сиви.

Паметниците и прочее не бива да се приемат за истина от последна инстанция. Историята непрекъснато се пренаписва, културните обекти също.



Приликата е изключително относителна. Например:

- ПОВЕЧЕТО дракони имат крила или могат да летят. ПОВЕЧЕТО рептили или са загубили способността си да летят, или никога не са могли и не са имали крила.

- рептилите (като сивите) работят в тясно сътрудничество с правителствата. Дракони все още не са засичани за това.

По-нататък (и навсякъде в този блог) говорим за мнозинството, но НЕ ЗА ВСИЧКИ!

-драконите са кристални, но кристални рептили все още не са срещани (въпреки че може и да има някъде).

-драконите обикновено са по-малко плътни, рептилите са по-плътни.

-драконите използват магия (космически алхимици), рептилите са по-фокусирани върху техногена.

- извън човешките тела, драконите не приличат много на хората, докато рептилите имат по-хуманоидна форма (много също приличат на динозаври), въпреки че в по-високите измерения няма форми, разбира се. Също така и в по-високи измерения досега сме виждали само дракони, но не и рептове.

- драконите са по-отворени към приятелско взаимодействие, творчество, покровителство. Влечугите са по-агресивни, те се интересуват повече от властта и подчиняването на другите, отколкото от работата на равни начала (да живее егрегора на властта и други специални служби). Много рептилиански раси са загубили способността си да създават, те могат само да копират или в най-добрия случай да преработват, допълват съществуващите технологии.

- по същата аналогия: точните матрични "науки" (астрология, нумерология и т.н.), които поставят строги граници, са по-склонни да се отнасят до рептили, които с хляб не храниш, искат да опишат всичко по рафтовете и да закачат удобни етикети на всички. Драконите са по-гъвкави в съзнанието си и позволяват други опции от чисто курсивни и предвидими програми. Това не означава, че астрологията и нумерологията са "лоши", просто трябва да разберете техните ограничения и относителността на влиянието им върху всеки, който приема постулатите им.

- пирамидалните социални структури (егрегори) по-скоро имат рептилиански корени. докато мрежовите егрегори са по-свързани с драконите.

- Създателят / Източникът на драконите е по-скоро способен да остави децата си да растат над собственото му ниво (с достатъчно опит и много други нюанси). Рептилианският източник по-скоро не предоставя такава възможност, работейки на принципа „Аз пораствам, ти също порастваш (заемаш моето място), но никога няма да станеш по-висш от мен“.

- в рамките на генетични експерименти драконите могат да влияят на ДНК чрез информационното поле на Създателя (кристали, многоизмерна ДНК). Рептилите трябва да използват изкуствени излъчватели и импланти. С други думи, драконите в контекста на генетиката (и много други) са много по-екологични.



-драконите изграждат повече светове и след това често стават техни пазители (включително отделни места на сила). Рептите са по-склонни да завладяват, подчиняват или унищожават извънземни светове.

- драконите се отнасят към човек като към неразумно дете и по-скоро помагат / защитават (въпреки че човечеството ги е ядосвало повече от веднъж, което е довело до изтриването на цели нации). Рептилите по-скоро ни възприемат като храна и труд, въпреки че първоначално те също трябваше да играят ролята на учители.

- също не забравяйте за Нагите, те са кръстоска между дракони, хора и рептили. Сред Нагите има и кристални. В района на времето на Атлантида Нагите защитават планетата от неразумната и разрушителна магия на атлантите.

Моля, имайте предвид, че тук говорим за СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКОТО изследване на тези, с които се сблъскахме в сесиите, т.е. близо до Земята и нейните нива / планове / промени. Какво живее и процъфтява там и дали се разпада в далечните измерения, остава да видим, да не говорим за различни изключения от общото правило. Например, има раси от черни (тъмни) дракони, които също не са много приятелски настроени, но това не прави ВСИЧКИ черни дракони недружелюбни.

Всичко по-горе не прави някои раси по-мъдри/необходими в една екосистема от други. Всеки играе своя собствена роля и функция, всеки случай е индивидуален и уникален, на всеки Създател е даден Живот, а оттам и смисълът на съществуването, което другите Негови деца може да не разберат на един или друг етап и по една или друга причина, точно както нашите деца често не разбират коварните причини, поради които са принудени да учат азбуката или да ядат боб.

Всеки човек е засегнат и от двете йерархии - „светла и тъмна“ (условно и опростено). Едната влече към духовно развитие и съзидание, другата към потапяне в материята и често тестване на чужди творения за здравина (изключително условно и опростено). И по двата начина човек може да се изгуби, ако се наруши балансът на противоположностите, чрез които Вселената се самопознава.

И двата пътя (и много други) имат право да съществуват в рамките на еволюционния процес: създаването на нов често е невъзможно без унищожаването на стария, трудностите пораждат сила за преодоляването им, а оцеляването и Полезната еволюция на индивидите в началните етапи от формирането на отделни видове и цивилизации често се определя от желанието им да положат усилия върху себе си, за да преминат към нов етап или да заемат стабилна позиция в екосистемата.

Така е и с различните раси, било то влечуги, дракони или дъгови еднорози: всяка раса и всеки индивид в нея трябва да се разглежда като специален случай, намиращ се на един или друг етап от собствената си еволюция, чиито принципи, значения и интереси не е задължително да съвпадат с интересите на човека, както нашите интереси се разминават с интересите на други видове флора и фауна, много от които вече са изчезнали от лицето на Земята (в нашето измерение) единствено в резултат на човешката дейност .

Както сред представителите на човечеството има различни касти, типове характери, цели и съвместимост, така и сред другите раси, показаните характери, апетити, жизнени ориентации и степени на агресия могат да се различават значително от един индивид на друг. В никакъв случай не изравняваме всички под знаменател само по цвета на кожата или наличието на люспи, опашка, нокти и други документи!



metaisskra.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.