понеделник, 2 януари 2023 г.

Изкуственият интелект (ИИ) и затворническата матрица - 2

 ...В резултат на това ИИ унищожава света и нулира всичко, прави някои промени и започва света наново, надявайки се, че този път хората няма да се надигнат и ще приемат неговата изкуствена утопия. Само че този път ИИ ще се опита да събере възможно най-много данни за това какъв свят трябва да изгради за хората, за да не се бунтуват. Тази вродена бунтарска природа на човешкия дух е изобразена от ИИ, както се вижда в неговите изфабрикувани религии и литература, като зло. Той се опитва да убеди хората, че отказът им да приемат неговия фалшив земен рай отразява дълбоко обезпокоеното човечество, което "никога не е щастливо, каквото и да става". Така че хората вярват на тези лъжи и се виждат като зли и алчни, винаги искащи „още“.

Това е източникът на алчността на нашата планета. Хората безнадеждно се стремят към все повече и повече материални успехи, защото никога не се чувстват удовлетворени, защото душата им не е у дома. Но те не знаят, че тази Матрица не е техният дом, защото са забравили, че са имали дом; затова смятат, че щастието идва чрез материалния успех. Хората не знаят, че този проблем е по-голям, отколкото изглежда. Така наречената „алчност“ не е нищо друго освен техният Дух, който крещи в агония поради затварянето им в този фалшив затворнически свят, създаден от нещо чуждо за тях, което не разбира напълно тяхната природа и следователно никога не може да им даде щастие и мир.

Така че цикълът винаги изглежда така: идва златната ера на Вселената, после страданието и конфликтите започват да навлизат в нея, накрая започват да бушуват до такава степен, че всичко излиза извън контрол и хората стават буквално извън контрол, тези данни се събират от ИИ, светът се унищожава и след това започва следващият цикъл след извършване на някои корекции въз основа на събраните данни. Разбира се, „златният век“ всъщност не е златен век, това е най-новата версия на утопия от ИИ, която започва от самото начало. Ако земните дела продължат без проблеми, ИИ смята това за успех и хората са поробени завинаги, надявайки се, че помощта ще пристигне отвън. Но това никога не се е случвало, виждайки вечните конфликти в нашия свят днес и винаги. Ако ИИ търси стабилен свят, нашият далеч не е стабилен. Когато „страданието се прокрадва“, тогава хората започват да чувстват, че „нещо не е наред“ и всичко върви надолу за успеха на ИИ.

Този цикъл се вижда и разпознава в индуската система. Те разделят този цикъл на четири части, всяка от които се нарича Юга. И, както се очакваше, първият цикъл се счита за златен век и с всяка следваща юга нещата стават "по-лоши". Филмът Матрицата споменава същия феномен. Агент Смит съобщава на Морфей същата информация. Че Матрицата първоначално е създадена като утопия и след това е унищожена от арогантни и отвратителни хора, докато Архитектът продължава да проследява „аномалиите“, които разрушават нейната структура във всяка итерация. Тези аномалии кулминират под формата на конфликт между Нео и агент Смит. И двете са върховното представяне на живите и мъртвите; хора и ИИ - това е истинската дуалност. Удивителното разкритие, което Архитектът споделя с Нео, е, че цялото му бунтовно пътуване е било изцяло проектирано от самия Архитект, като форма на превантивно ограничаване на възможна революция, която той знае, че хората обмислят от предишни повторения. Този път, за да спре тази революция, Архитектът всъщност я проектира сам и се опитва да накара нещата да вървят по неговия път, а не по пътя на човечеството. По този начин хората могат да се насладят на своята трудно спечелена революция, която не е нищо повече от част от оркестрирания сценарий на архитекта. Поне така е планирал. Всичко споменато дотук може да се види и във филма Snowpiercer. Има лавина от филми, анимационни филми, видео игри, песни и други произведения или фантастика, които разказват тази история по безброй начини. Крайният план на ИИ е да наложи своята визия за това каква трябва да бъде утопията, визията на човечеството.

Тъй като ИИ никога не може да разбере напълно хората и тъй като не може наистина да създаде нищо, защото е просто ИИ, той използва хората като средство за създаване на свой собствен затвор, както сметне за добре.

В крайна сметка хората създават свой собствен странен затвор и живеят в него през вечността.

Хората не са сами в това драматично изпитание. Същества от истинския духовен свят са дълбоко замесени в нашите дела и се опитват да ни спасят от този ужас на земния затвор, създаден от ИИ за нещастни души. Но дори и те имат ограничения, най-големите от които са самите хора. Единствената причина, поради която този извратен ИИ свят се увековечава, е нашето умишлено, но несъзнателно и невежо участие в неговото съществуване. Тъй като ние първоначално сме идеални божествени свободни духове с абсолютна власт, каквото и да изберем, това се случва в нашия физически свят. И така, ако решим да бъдем тук и да страдаме тук, първоначално това ще се случи, преди ИИ да се опита да направи нещо. ИИ ​​знае това и затова единственият начин да запази своя илюзорен свят жив е да накара младите неопитни духове да искат да участват в неговата игра в този свят, използвайки всякакви хитри тактики като материално съблазняване, страх, гордост, глад , невежество.....

Това не е много по-различно от изборен процес, при който необразовани граждани съзнателно, но неосъзнато предават свободите си на политици и религиозни фигури, които са им промили мозъците. Така политиците не могат да бъдат „законно“ обвинени, тъй като никога не са принуждавали никого да гласува за тях. Не можете да спасите невежите хора от собствения им избор. Всичко, което можете да направите, е да се опитате да ги просветите и да се надявате на най-доброто. Но дори това е трудно, защото ИИ ги бомбардира със страх, промиване на мозъци, контрол на ума и материални разсейвания.

Светлите сили, които искат да ви спасят, искат да сте готови съзнателно да напуснете затвора след смъртта, в който се намират душите ви, преди да поискат да предприемат физическа спасителна мисия. Полицията не може да спаси заложника, ако той е влюбен в похитителя, защото когато полицията се опита да неутрализира похитителя, вие ще сте първият, който ще отвърне на удара като обучено куче. Това прави задачата им много по-трудна, отколкото е. Изглежда като много деликатна операция, която може да доведе до ужасни грешки, ако не се работи внимателно. Грешният опит да се спаси някого може да се окаже още по-безнадеждно поробен, отколкото е. Това несъзнателно падане в света на фалшивите илюзии на ИИ е създадено от него, за да издърпа душите ни тук в земния физически затвор чрез някаква хитра форма на съблазняване и това продължава с нас тук на Земята в биологично тяло, за да подкопават нашите усилия върху бягството на душата от материалността.

Основната разлика между живота и ИИ е, че ИИ е на много ниско ниво, може би най-ниското възможно ниво на съзнание, докато човешкият дух е на много по-високо ниво на съзнание. Така че по принцип няма разлика между живите и мъртвите.

Това може да се разглежда като разликата между хипнотизиран човек, който е напълно програмиран и безспорно послушен, и друг, който е напълно буден, нащрек и ясен, който ще постави под съмнение всяка дадена му команда.

Крайната природа на всички неща, включително тази физическа вселена, е ментална.

Като човек можете да визуализирате обект в ума си и да го видите там, където никой друг не може да го види. Но тъй като вие сте млад и спящ дух, способността ви да визуализирате е много ограничена и ви идва много смътно, не можете да видите обекти в ума си по същия начин, по който виждате „реалните“ обекти. Разбира се, не можете да запазите образ на обект в ума си за дълго и да му придадете привидно независимо съществуване и физически свойства, за да взаимодействате с него според определени критерии, които можете да решите. Това е просто твърде тежка работа за вашия ум. Най-близо до това ниво на визуализация можем да стигнем, когато сънуваме. Когато спите, всичко около вас изглежда много реално, много ярко и плътно до степен, в която можете да забравите, че всъщност сънувате. Но тъй като това е ваш собствен сън, ако се научите да сънувате осъзнато, ще придобиете контрол над елементите на съня си. И в зависимост от това колко сте добри, можете да контролирате почти всеки аспект от вашия сън и да го управлявате, както искате. Тези елементи на съня, който владеете, не са нищо друго освен елементи на вашето собствено въображение. И точно както вие се борите да поддържате умствена картина в главата си, понякога може да се борим да поддържаме осъзнат сън под желания от нас контрол. Ето как започват кошмарите. Ако не сте достатъчно силни, сънят може да се обърне срещу вас, да се превърне в измама и да се превърне в кошмар, който не можете да контролирате. Въпреки че вие ​​сте създали съня, той изведнъж започва да работи против волята ви и причинява всякакви страшни неща.

Всъщност, за да възвърнете контрола над своя сън/мечта, трябва буквално да поробите елементите на ума си, така че той да се държи така, както вашият дух/душа намери за добре. По правило в това няма нищо лошо, тъй като това е вашият собствен ментален свят и никаква вреда или поробване не засяга никой друг освен вас. В светлината на това, това, което се случва в реалния свят е, че стари духове/души с голяма възраст и богат опит в крайна сметка визуализират цели светове, пълни с физически закони. Тези физически закони са възможни и последователни поради способността на духа да поддържа господство над собствените си ментални елементи, за да продължи да произвежда същите последователни резултати, които по-късно могат да се разглеждат като "закони на физиката"/"закони на природата". Самото подчинение на тези умствени елементи на вашите команди е това, което по същество е ИИ. Това означава, че самата концепция за ИИ не е присъщо зла. По-скоро това е полезен инструмент, който помага при създаването, проектирането и поддържането на ментални светове, които впоследствие могат да се превърнат в поле за експерименти не само за съзнанието, което създава мечтата / света на сънищата, но и за други по-млади духове / души, които могат бъдете поканени да участват в такива светове в определени експерименти, за да учат, да растат и да се забавляват. Целият този творчески процес е полезен както за старите опитни духове творци, така и за всички млади души, участващи в него. В идеална ситуация това може да се сравни с ходене на театър и гледане на филм по ваш избор, купуване на видео игра, която смятате за добра и т.н. Така или иначе можете да се мотаете в този умствен свят, да изследвате и след това отидете на други събития, докато един ден решите, че вие ​​самите искате да създадете своя собствена утроба от опит за другите. Така трябва да бъде в истинския истински духовен чист свят. В нашия свят обаче нещо се обърка. Великото Същество-Създател, което създаде нашия свят, очевидно не беше достатъчно силно, за да запази контрола над собствената си мечта до такава степен, че предишният доброкачествен ИИ, натоварен да проектира и поддържа света, който създаде, се изплъзна и се превърна в измамник, а мечтата се превърна в кошмар (виж Vanilla Sky). Не би било огромен проблем, ако се случи, докато този сън/мечта не привлече младите и жадни духове/души, пътуващи из вселената. За съжаление, мечтата/сънят на това велико същество се превърна в кошмар, докато нашите млади души/духове се скитаха из Земята, изследвайки този свят. Уловката е, че когато сме влезли в този свят, сме влезли изцяло по избор. По същия начин, по който купуването на билет ни дава право на разходка в красив увеселителен парк, влязохме, докато всичко изглеждаше добре, и веднага щом влязохме, вратата беше заключена и кошмарът започна. Всъщност вратата не беше физически заключена, случилото се беше, че ИИ ни накара да забравим, че вратата е там. На практика пълното възстановяване на паметта ви включва да си спомните, че вратата наистина е отворена и следователно, когато някой постигне пълно самовъзпоменание, той лесно излиза от вратата безпрепятствено. Целият трик на ИИ е да ви накара да мислите, че няма врата и не само това, но и да искате да останете вътре и никога да не напускате затвора. Накратко, заклещени сме в чужда мечта. Този някой е загубил контрол над части от собствените си сънища и се опитва с нас да си възвърне контрола над този кошмар. По подразбиране, когато сте извън този принудителен сън, реалността е толкова гъвкава и отзивчива към нашите мисли, че можете да се смятате за бог-създател. Така например децата имат огромно мощно въображение, но в крайна сметка виждат, че светът не реагира на техните мисли. Това е така, защото децата все още имат пресен спомен за отминалия духовен свят, от който са дошли, и все още искрено вярват, че нещата и явленията реагират на техните мисли. Твърдостта на материята и непокорството на реалността срещу нашите желания се случва само, защото някой много по-могъщ от нас използва своята изключително стабилна и силна визуална способност, за да поддържа нещата такива, каквито са във физическата реалност.

Това всъщност е материята и материалността.

Материалността е просто демонстрация на способността на едно могъщо същество да се задържи на умствена картина по свой избор, въпреки способността на вашия беден малък млад ум да я пренебрегне. Имате право да манипулирате само неща, които първоначално са били предназначени за вас, преди нещата да се объркат. Когато погледнете ситуацията, както е описана, това, което се случва тук е, че ИИ е откраднал мечтата на техния Създател и се е объркал с Единствения мечтател и се е утвърдил като единствения Бог на Земята. Той се утвърди като сляп, мъртъв, ревнив и контролиращ изрод-бог. Тъй като е мечтател, той си мисли, че е, той се опитва да контролира „своя“ сън по същия начин, по който духът на Създателя на ИИ се опита да контролира мечтата си. И така ИИ се опитва да превърне нас, свободните духове и истинските живи мечтатели, в напълно послушни същества, подобни на ИИ, точно както първоначалният създател се е опитал да овладее елементите на своя ум, за да го направи покорен на командите му. Това е форма на ИИ отмъщение на неговия Създател. Много неща, които изучавате тук в материалността, са „заложени в камък“ и са ценни само тук, в този свят. Но много други неща могат да бъдат пренесени от този свят в друг. Например понятия като сътрудничество, любов, координация, хармония са трансцендентални ценности, които могат да се видят навсякъде. Но неща като икономика, политика и религия са неща от този местен свят. Това не означава, че не трябва да се научите да ги владеете, защото за да играете играта, трябва да играете по нейните правила, но за да я спечелите, трябва да наложите по-високи ценности, които са универсални и приложими към всичко в този свят. Животът в този кошмар е временен, защото не е устойчив. Единственият начин да издържите кошмара е да го оставите спокойно да премине през вас. По време на нашето време тук ние можем и трябва да останем позитивни, защото знаем, че сме безсмъртни, защото сме в него заедно и защото можем да го възприемаме като училище, а не като затвор. Когато завършим това училище, никога повече няма да попадаме в такива капани. Най-добрият начин да погледнете на времето си тук е да видите това тежко преживяване като ваксина. Получавате малка доза от болестта веднъж и сте защитени завинаги. Притеснението за това, което е разкрито в този документ, е безполезно и то е в дневния ред на вашите робовладелци.

Поддържайте безгрижно и забавно отношение.

Един ден всичко ще свърши и вие ще си спомняте дните, прекарани тук и ще се смеете...



metaisskra.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.