сряда, 23 юли 2014 г.

Откровенията на духа на Хийт Леджър

Американският медиум Джуди Гудуин твърди, че наскоро успяла да осъществи контакт с духа на известния холивудски актьор Хийт Леджър, починал през 2008 г. от свръхдоза лекарства. По време на спиритичния сеанс Леджър разказал на Джуди, че наблюдава от отвъдното живота на бившата си съпруга Мишел Уилямс и на дъщеря си Матилда.
Смъртта на актьора е обвита в мистерия. Тялото на 28-годишния Хийт е открито в дома му в Манхатън на 22 януари 2008 г. При аутопсията не е установена точната причина за смъртта, наложила се допълнителна токсикологична експертиза. Оказало се, че фаталният край е настъпил поради остра интоксикация, предизвикана от комбинираното действие на болкоуспокояващи, сънотворни и транквилизатори, предписани на Леджър от неговия лекар.
Трагедията настъпва в разгара на снимките на филма "Имаджинарионът на доктор Парнас". Всички близки и приятели на актьора твърдят, че за самоубийство и дума не може да става : Хийт постоянно кроял планове за бъдещето. При това прекалено силно обичал дъщеря си...
Според парапсихолози внезапната смърт на холивудската звезда би могла да е резултат от проклятие. В "Планината Броукбек" (2005) той играе ролята на каубой-гей, което предизвиква нееднозначната реакция на публиката. При това по някаква причина към Леджър проявяват интерес и сатанисти.
След филма "Черният рицар" (2008), където играе психопата Джокер, актьорът изпада в депресия. Това води до проблеми със съня и Хийт е принуден да се обърне към лекар, който му предписва редица препарати.
Веднъж еджър споделя с колегите си от снимачната група на "Имаджинарионът", че в един от коридорите на студиото срещнал... собствения си двойник. А това често се тълкува като предзнаменование за бъдеща смърт...
Когато Хийт, който играе главната роля във филма умира, снимачният екип попада в трудно положение, тъй като част от материала е заснета. В крайна сметка авторите на сценария измислят следния ход : главният герой Тони минава през вълшебното огледало на доктор Парнас и неговата външност се променя. Във филма Леджър е заменен от трима актьори едновременно - Джони Деп, Колин Фарел и Джъд Лоу.
След смъртта духът на Леджър не се успокоява. Само две седмици след погребението известния холивудски медиум Джеймс ван Прааг вижда лицето му в огледалото на банята си. Работата е там, че ван Прааг е "мистически съветник" на много звезди и е известен с това, че е пророкувал кончината на няколко знаменитости, в това число и на певицата Ейми Уайнхаус. Но той не е пророкувал смъртта на Леджър.
"Не се познавахме лично - разказва медиумът, - но имахме много общи приятели и аз знаех с какво се захващам. Той се оплакваше, че не може вече да прегърне дъщеря си, а след това каза, че доста съм се бил облажил!"
Месец след трагедията собствениците на апартаментите в Манхатън, където по-рано живеел актьорът, решават отново да ги дадат под наем, но дълго не се намират желаещи. Минава година, преди в дома да се появят нови обитатели. Оттогава наемателите в бившето жилище на актьора се сменят многократно. Мнозина от тях нямат нищо против да живеят в дом с "история", но никой не се задържа дълго. Казват, че нощем из стаите се разхожда призрак, а шкафовете и столовете се местят сами...
Два пъти духът на покойния се явява на бившата му съпруга Мишел Уилямс и двата пъти това се случва в дома й в Бруклин. Първия път актрисата се събужда в три часа през нощта от силен шум. Оказва се, че мебелите в спалнята се движат от само себе си. При внимателно вглеждане Мишел забелязва размит силует, приличащ на мъжка фигура. Пред очите й призракът бавно се разтваря във въздуха... След това "танцът" на мебелите спира.
Втория път призракът на бившия й съпруг посещава Мишел около четири часа призори. Хийт сяда до леглото и я моли да му прости за всички обиди, които й е нанесъл по време на краткия им брак, и изказва съжаление за това, че не може да й помага да възпитават дъщеря им...
"Влюбих се в него по време на снимките на филма "Планината Броукбек" - разказва Мишел Уилямс в интервю пред канала ЕйБиСи. - Живяхме заедно три години, имаме дъщеря Матилда. През септември 2007 г. се разделихме, а през януари Хийт почина. Виждам скрит смисъл в обстоятелствата около смъртта му, но не и в самата нея..."
Мишел играе главната роля във филма "7 дни и нощи с Мерилин Монро". По време на сенаса при медиума Джуди Гудуин духът на Хийт Леджър разказва, че също е гледал този филм и на онзи свят постоянно общува с покойната звезда, която го помолила да предаде на Уилямс, че е доволна как актрисата е превъплътила образа й на екрана...
Според парапсихолози духовете на знаменитостите, особено на преждевременно починалите, често "идват" от онзи свят, за да "довършат" започнати дела и да напомнят на живите за себе си, защото изкуството тясно е свързано с мистиката...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.