събота, 12 юли 2014 г.

Матрицата ни управлява с три магически бутонaКакво е Матрицата ? Този въпрос все още не дава покой на тези, които не приемат съдбата на роб на системата ...

" Системата е замислена и изпълнена перфектно. Тя почти не се проваля. Тя дори от година на година става все по- хуманна , позволявайки ни бавно да се самоубиваме . Сега почти не е нужна война. Има три магически бутона, които днес са почти у всеки - " секс" , "власт" и "плячката" . Чрез тези бутони системата ни контролира . Не й е нужно да следи за всеки . Достатъчно е да се разработи и пусне програма от един от бутоните , а след това хиляди "малки хора" ще направят всичко необходимо. Тези, които имат такива бутони и функционират добре системата счита за "адекватни".


Бутони

Особено добра комбинация е на два или дори три бутона . Например, "власт" и " плячката" . Ако имате тези бутони , не се спирате пред нищо , ако системата е обещала резултат от натискането. Ще предадеш своите приятели, родители , народа си, ще продаваш земята си , ако за това системата отпусне власт и плячка , и ще станете най-накрая  виден политик или "медийна муцуна" , ще получите власт реално или идеологически (способността да влияете на масите чрез зомбокутията ) и толкова мечтаните зелени хартийки. Тях системата ще нарисува толкова, колкото е необходимо.

Сам по себе си , бутонът " плячката " също е добър . Тези, които го имат , също са доста лесно управляеми . За " плячката " може да „поработите“ и за чуждите разузнавания , може да изпитате и нова ваксина на нашите деца , можете да минете през унижение , предателство , лъжа ...  какво ли не е възможно , ако системата ви обещава награда в резултат на кликване върху вълшебния бутон.

А какво може бутонът " секс" ? Бедна ви е представата . Знаете ли , че заради този бутон са започвали и прекъсвали войни , урежда се държавната политика, тече разузнаването . Ако имате такъв бутон , то скоро вероятно от него ще се нуждае Системата. Какво , ти казваш, че не разполагаш с такъв бутон ? И защо гледаш порно ?

Признай си честно, поне пред себе си, че интернет не ти е нужен само за това. A зомбоновините ще получиш като безплатно приложение .

Разбира се, има още няколко бутона: "ужаси", "страх" , "общественото мнение" и т.н. Въпреки това , принципът на действието им е същото . Именно те успяват да приковат вниманието на милиони към зомбокутиите.


Как се активират бутоните

" Дом -2 " зомби "Новини" , " Как да станеш милионер ", " Поле на мечтите " и много други проекти кликат върху бутона ти и те правят все по-адекватен за Системата . Те умело формират "твоето" становището по основните въпроси , те ви учат какво да ядете, да спите ли с някой , как и къде да работите .

Именно благодарение на тях , проектите, които формират бутоните ние вярваме, че "най-старата професия" не е лост за контрол , че банките се грижат за обикновените хора , че правителството винаги защитава интересите на своите граждани, а единственият приемлив в момента метод за добиване на енергия е да горим нефта, че е престижно да бъде банкер , адвокат и зъболекар , че да си "звезда" е супер и най-ефективният начин да го получиш е секс с продуцента , че родителите не трябва да "нарушават правата на децата" и да им досаждат с проповеди, че лекарите могат да лекуват , че учителите могат да ни научат , че учените знаят всичко ...

Не усети ли уловката? Няма я . Само бутоните си започнал да възприемаш като нещо естествено . А преди това ги е нямало .
 


Странници


А у някои ги няма и сега. Това са чужденци , неподходящи хора. Системата ги отхвърля и те не са в полза на системата. Такива не ги вземат на работа в голям офис , защото корпоративната етика е чужда за тях като нещо грозно и противно . Те не ще бъдат медийни лица , защото работата в зомбокутията изисква послушание , подчинение на някои догми от "ценностите" на системата, което предполага наличие на бутони , които те нямат ! Няма какво да се управлява. Ако все пак се проврат ,  това не е за дълго. Те няма да влезат в политиката , а ако го направят , издържат малко – докато дойде време за инцидент , злополука или тухла по главата. Защо са убили Кенеди ? Евдокимов ? Не – а – де – ква - тни . Неадекватни за нищо друго, освен за своята съвест .

От къде са чужденците

Не се ли досетихте ? Това се ражда от осъзнаването. Защо мислиш, че в последните десет години те заля поток с отчасти вярна и ужасна информация за плановете на световно правителство, за замърсяването на планетата , за това, което е било на планетата в далечното и близкото минало в действителност? Това се прави чрез "събудени" хора . Да, разбира се . А още и системата . Тя трябва да знае дали си адекватен или не. За да се отдели , така да се каже , житото от плявата . Информация получават всички по равно , в Интернет е за всеки. Но не всички еднакво възприемат .

Някои и до гроба са слепи и не разбират двойствеността на този свят .

Някой вече става "адекватен" до такава степен, че системата му се струва майчината утроба , нещо меко и уютно , снемащо от него всякаква отговорност . Той не се интересува , че го учат на изкривена история, че му набутват ГМО и други вредители , че моралът е паднал под нулата . Каква е разликата , нали винаги си имаш бира в хладилника и телевизионен сериал от зомби -кутията , за твоята безопасност насреща е полицията , за здравето ти - лекарите , за твоите деца - учителите , за психичното ти здраве - психоаналитик ...

Искаш ли да поговорим за това? Разбира се , няма никаква глобална конспирация , прав си , и иновационния московски център Сколково е построен специално за "наноизацията" на твоя удобен начин на живот , а не за масово производство на чипове . Всъщност, ето го и чипа  Е, добре , ти си предупреден. Ти си адекватен - Добре дошъл в новия свят на новия световен ред , ще имаш правото на труд в клетка и да умреш в рамките на един месец след пенсиониране .

А тези, които не са "достатъчно адекватни" се опитват да боричкат . Това може да се види от километри . С кого ? Системата, разбира се.

Как системата разпознава нарушители

По-рано откриване и унищожаването бе включено във функциите на спецслужбите . Тази работа беше титанична : подслушване , държавни провокатори, седящи "на куката" , анализатори , координатори , отряди за бързо реагиране . Днес всичко е по-просто : Кажи ми твоето IP  и аз ще ти кажа кой си. Системата и тук е близо до идеала . Тя знае за всеки от нас дали имат "бутон" . Тя е невидима и вездесъща . Може би тя е Стопанин ?


Кога системата ще умре

Но днес е станало по-сложно. Нещо се обърка . Хората без бутони стават много , прекалено много , за да следиш всеки . Те са групирани в мрежата. Те са групирани в живота .

Което е още по- страшно - те започват да игнорират системата , създавайки сериозна тенденция. Нали системата живее в резултат от реакцията на натискане на "бутона" . Именно бутоните позволява на системата да разработва все повече и повече нови правила на играта и да пуска нови подпрограми за доене . Ами какво става, ако критична маса от "малките хора" престане да реагира на "бутоните" ? Ами ако изведнъж те започнат да действат само в съответствие с повелите на съвестта си ? Това е, от което се бои системата. И този бутон се нарича " Страхът на Системата".

 Владимир Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.