сряда, 1 септември 2021 г.

В. Ажажа за проявата на хронален ефект във феномена НЛО

 Доста често, когато наблюдават НЛО, очевидци отбелязват промяна във формата и дори размера на тези неидентифицирани обекти. Известният руски уфолог, кандидат на техническите науки В. Ажажа пряко свързва този феномен с проявлението на хронален ефект във феномена НЛО. "Какво е това и с какво се яде"? В книгата си "Внимание: летящи чинии!", в рамките на хипотезата той казва следното за същността на този ефект:

"В рамките на съвременната хипотеза, НЛО в режим на висене, кацане и излитане създава локална гравитационна аномалия, водеща до появата на неравновесен процес и промяна в геометрията на пространството. В хипотетична сфера около НЛО темпото на времето трябва да се забави значително. Промяната в темпото на времето е известна от множество контакти от 3 -ти вид и редица други парафизични прояви на явлението.

Необичайните ефекти, свързани със забавянето на времето и изкривяването на пространството, убеждават много уфолози в съществуването на реалност, която надхвърля директното наблюдение. Чрез промяна на ентропията на мястото за кацане поради мощно гравитационно смущение, НЛО създава условия, при които времето в споменатата сфера тече няколко пъти по-бавно. Компресирането на пространството също може да обясни много странни съобщения на контактьори, които твърдят, че НЛО, в които са били на посещение, са относително малки по размер, но отбелязват, че те са били водени дълго време по дълъг коридор, показвайки им огромни помещения. Това необичайно възприятие може да се обясни с компресирането на пространството около НЛО.

За външен наблюдател НЛО може да бъде произволно малък по размер, до сфери или дискове с диаметър 150-200 сантиметра. Всъщност размерите на НЛО отвътре не са се променили, а реалният му размер е няколко десетки метра и дори повече.

Очевидно понятия като форма и размер не са много важни за НЛО и могат да бъдат променяни от него по всяко време. На местата за кацане понякога има забележимо намаляване на темпото на времето. Това забавяне обикновено е 0,4-0,5 секунди на часа на пребиваване на хронометъра в мястото за кацане. Хроналната аномалия може да бъде засечена от кварцов микрорезонатор, който е включен като главен елемент в схема на високочестотен генератор.

След излитането на НЛО, на мястото за кацане продължава известно време състоянието на промени в организацията (ентропия) на физическата среда, което е придружено от промяна в плътността на времето. Според хипотезата на Н. А. Козирев, вълна от времева плътност, мигновено разпространяваща се в пространството, променя електрофизичните свойства на веществата, например кварцова пластина на резонатор, като по този начин пренастройва честотата на генератора ...

Контролираната промяна в темпото на времето (хронален ефект) е може би ключов момент в разбирането на природата на НЛО ... Много свързано с НЛО и необяснимо от гледна точка на съвременната физика може да се обясни в рамките на революционната хипотеза на А. И. Вейник , член-кореспондент на Академията на науките на БССР ... Резултатите от неговите теоретични изследвания на феномена НЛО са представени в работата "Обща теория на природата и НЛО" (Минск, 1980).

Показано е, че чрез контролиране на хода на времето е възможно да се реализира беззвучен полет със свръхзвукова скорост в различни среди, по-специално във въздуха и водата. В този случай силовото хронално поле създава вакуум по пътя на движението на НЛО. В резултат на взаимодействието на полето със средата се осигурява отблъскване на молекулите на средата, което позволява на НЛО да се движи с огромни скорости, изпитвайки минимално съпротивление на средата и без да създава звукова вълна. Същият механизъм трябва надеждно да защитава НЛО от сблъсъци с микро- и макрочастици от космоса.

В тази работа А.И.Вейник пише: "Въз основа на контрола на хода на времето може да се получи голямо разнообразие от много екзотични ефекти, които ще изглеждат невероятни за непосветените. Например чрез създаване на нехомогенно хронално поле около НЛО, ще можем произволно да променяме видимата му конфигурация и размери, промените могат да настъпят точно пред очите на изумения зрител. Пътят на светлинните лъчи, изкривен от хроналното поле, създава впечатлението, че НЛО има размери, които са много по-големи от реалните. Кривината на светлинния лъч възниква поради факта, че в нееднородно хронално поле различни точки от фронта на лъча се движат с неравни скорости, тъй като скоростта съдържа време в знаменателя. Според принципа на Хюйгенс-Френел, неравната скорост на фронтовите точки огъва лъча. По естеството на огъването на лъча и неговата яркост в различни части по дължината може да се прецени интензивността и степента на нехомогенност на хроналното поле".

Чрез манипулиране на интензитета и нееднородността на хроналното поле е възможно да се създадат всички условия, при които част от НЛО или целият обект ще бъдат невидими, а вместо тях ще се видят облаци или звездно небе ... "

Е, това е поне някакво обяснение на трансформациите и не съвсем ясните ефекти, които неидентифицираните летящи обекти често демонстрират. И това е много по-добре от опитите просто да се замаже всичко, което противоречи на постулатите на класическата физика и установената парадигма. И още повече - дискредитирането на самия феномен на НЛО, което се основава дори не на ограниченията и догматизма на отделните учени, а на ясна установка от онези сили, които гарантират, че човечеството се държи далеч от „забранените знания“ и от технологиите, които могат да го освободят от невидимата мрежа на паразитната сатанинска система, подготвена за него в рамките на „новия световен ред“.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.