събота, 11 септември 2021 г.

Защо Ватиканът унищожи катарите?

 Смята се, че основната причина за унищожаването на катарите е алчността на френския крал и папата, които жадуват за златото на катарския орден, който притежаваше земите и крепостите в южната част на днешна Франция. Но просто алчност ли беше причината? Например, руският писател А. Тулупов в книгата си "Северният клан. Руските хиперборейци" излага собствения си поглед на тези събития. В края на краищата дори самата католическа римска инквизиция първоначално е създадена само, за да се бори с учението на катарите, което Ватиканът обявява за ерес.

Но какво беше толкова „еретично“ в учението на катарите? В книгата на А. Тулупов четем за това: „Катарите имаха по-подредена богословска система и още по-ясна етична: хората се делят на съвършени и на прости вярващи или слушащи. Първите са вид жреци-духовници, които трябва да се въздържат от брака, от животинските храни, виното и всякаква алчност и лъжа Вярващите или слушателите също не ядат плът, но могат да се женят и да работят като другите хора, забранено им е само да трупат имущество, а също и да грешат против чистотата.

Моралната и буквална концепция за „чистота“ заема специално място в учението на катарите, самото име на катарите идва от гръцкото „катарзис“ - „пречистване, възвисяване“. Човек може само още веднъж да подчертае основния принцип на „чистотата“ - който е чист в храната, чист във всичко и обратно - който поглъща трупове в себе си, след това се отвръща от светлината и потъва в мръсна тъмнина. При катарите, както и при манихейците и богомилите понятията „светлина“ и „чистота“ бяха неразривни, всичко „светло“ е „чисто“ и всичко „чисто“ трябва да бъде „светло“, а в това те бяха наследниците на слънчевия митраизъм.

Те запазиха обреда на почитане на Слънцето, а „съвършените“ излизали при изгрев слънце, за да поздравят слънцето, в което виждали „тъкачката на светлина“, катарите останали поклонници на слънцето в основния обред на посвещението. Признавайки Христос като „пратеник на светлината“, те не приемат водното кръщение, „потапянето“, слушателят бива приет сред съвършените чрез „кръщение с огън“, осъществено от митраичния знак на кръста със свещ и полагане върху ръцете.

Църквата е обявила на тези безобидни еретици, които не лъжат, не придобиват, не убиват никого, дори и овце, безмилостна война. Папа Инокентий III започнал да проповядва кръстоносния поход срещу тях и накрая малко хора знаят, че самата Велика инквизиция е създадена предимно за унищожаване на уникалните индоевропейски вегетарианци. Изгарянето на вещици и еретици в цяла християнска Европа било само инерционно движение на една свръхсмъртоносна машина, но първоначално в продължение на двайсет години инквизиторите под ръководството на папски легати (1209-1229 г.) убивали, изгаряли и ограбвали всичко в южната част на Франция, докато не унищожили катарите-албигорейци".

И така, оказва се, че Ватиканът и Католическата църква са видели основната задача в пълното унищожаване на остатъците от светлоносните ведически култури в Европа. Е, кой може да се бори и да унищожи носителите на Светлината, ако не слугите на Тъмнината? Това е истинската същност на господарите на авраамовия „библейски проект“, който трябваше да подготви необходимата основа за план за установяване на паразитен сатанински „нов световен ред“. И това беше основната причина за унищожаването на почитащите слънцето катари. Е, а грабежите бяха основният стимул за всякаква наета сган, участваща в този „кръстоносен поход“.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.