петък, 3 септември 2021 г.

Основният враг на човечеството

 Вътрешното равновесие или уравновесеност е характерна разлика между „новите ясновидци“ и обикновените магьосници и заклинатели, които, след като са преодолели бариерата за възприемане на физическия свят, поради своя дисбаланс, са хванати в „мрежата“ на тези невъобразими светове и са напълно погълнати от тези пътувания в тях.

Що се отнася до „новите ясновидци“, за тях тези пътувания не представляват крайната цел, а са само следващият етап на магическо съвършенство по пътя към постигане на свобода. Следователно нито нашият свят, нито световете, които посещават, нямат реална власт над тях.

Зависимостта от нещо не може да бъде съвместима с постигането на основната цел на „новите ясновидци“ - истинска свобода. И тази цел никога няма да бъде постигната, ако човек не е постигнал равновесие и се е отървал от основния си враг - чувството за собствена значимост.

Именно този основен враг на човечеството превръща обикновените хора в „зомбита“ и „биороботи“, а магьосниците - в черни магьосници. Този враг държи по-голямата част от хората като свои роби и ги кара да му се покланят. А робите, както знаете, могат само да мечтаят за свобода.

Те винаги зависят от някого или от нещо: от мнението на хората около тях, от съществуващите догми и стереотипи, общоприетите правила, от възможността за материални стимули, от признаването на техните достойнства и способности, от възможността да изтръгнат по-вкусно "парче" и за предпочитане за сметка на другите, и дори от пътуване до други реалности и почитане на своята дарба.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.