събота, 18 септември 2021 г.

В. Симоненков за унищожаването на предхристиянски писмени източници

 Изявленията на някои християнски хронисти, че много „диви варвари“ преди идването на християнството уж нямат собствен писмен език и държавност, не се появяват от нищото. Това беше предшествано от подготвителен етап. Факт е, че с идването на християнството (както и други религии от „библейския проект“) в много земи, неизменно е започнало унищожаването на ведическите предхристиянски писмени източници и други артефакти. Всичко това беше необходимото за осъществяване на цялостен проект за фалшифициране на историята под ръководството на Ватикана.

В. Симоненков в своята книга „Митове за езическата богиня София“ пише в тази връзка: „За цялото човечество има голяма загуба на знания, загинали по време на унищожаването на древни езически хранилища на ръкописи от християнските чудовища. Хората останаха без история на древните векове и натрупаните знания. Но те са особено големи за руснаците.

Както следва от Библията, за първи път през I век н.е. светият апостол Павел (с еврейското име Саул) организира изгарянето на езически книги и ръкописи в град Ефес ... Човек може да си представи болката на собствениците да хвърлят уникален ръкопис върху пергамент в огъня. През 325 г. Първият Вселенски събор решава да подложи на смъртно наказание всички, които съхраняват „еретически“ ръкописи.

Боголюбивият император Теодосий I през 385 г. издава закон, според който всякакъв вид служба на езическите богове се счита за престъпление. През 385 г. той издава указ „De Idolo Scrapidis Diruendo“, според който християнските фанатици не само разрушават храма на Серапис, но и изгарят библиотеката на Серапис, която съдържа повече от 50 хиляди древни свитъка ...

Руските архиви бяха внимателно контролирани от светите отци, така че документите за екзекуциите на еретици са изключително редки. През 1227 г. Новгородските хроники отбелязват първото изгаряне в Русия на четирима влъхви. През 1411 г. дванадесет души са изгорени за съхранение на гадателски книги. През 1438 г. митрополит Исидор е осъден да бъде изгорен от светия събор за съхранение на забранени книги, но избягал от затвора .... През 1490 г. архиепископ Генадий от Новгород нареди изгарянето на безбожни книги върху главите на осъдените еретици".

Както можете да видите, с идването на християнството, „прочистването“ на предхристиянските книги и носителите на ведическото знание се е случило не само в католическа Европа, където „Светата инквизиция“ се е занимавала с това. Приблизително същите процеси протичаха и у нас, макар и не в такъв мащаб. Всичко обаче се промени, когато кралският трон беше узурпиран от прозападната династия на Романови, при която започнаха прокатолическата реформа на Никония и масовото преследване и изгаряне на староверците. В същото време всички "еретически" книги също бяха унищожени.

По-късно германските историци Милер, Байер и Шлетцер, които са измислили своя собствена "норманска теория" след "изчистването" на първоначалните исторически източници, също са били ангажирани с търсенето на такива книги във всички манастири. Оттам идват всички русофобски митове, че „дивите варвари“ уж не са имали нито своя собствена писменост, нито своята държавност преди идването на западните „цивилизатори“ и християнските „създатели на писмеността“. Но въпреки това фалшификаторите не можаха да стигнат до библиотеката на Иван Грозни и затова един ден тази „бомба със закъснение“, поставена от последния от управляващите Рюриковичи, ще разбие напълно всички псевдонаучни и псевдоисторически лъжи, измислени от фалшификаторите и техните слуги за нашето минало.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.