петък, 17 септември 2021 г.

ОКОНЧАТЕЛНО И РЕГУЛЯРНО РОБСТВО - ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ?

 По-голямата част от населението на света е в положение на роби. Дори прехваленият „златен милиард“ започна да разбира, че тук не всичко е толкова добро, както се виждаше преди.

Е, има я и другата страна на монетата:


Преди 20 години се случи качествен скок в заробването на човека от човек - появиха се мобилни телефони.

Дотогава човек имаше трима собственици: тоалетна, телевизор, хладилник. Някои хора преувеличават значението на телевизията и подценяват въздействието на другите елементи.

Съществува сравнително прост критерий за зависимост на индивида от нещо. Задайте си въпроса: колко време можете да издържите без тоалетна и колко без другите две?

Сега няма да се спираме върху вредата, която тези постижения на болна цивилизация нанесоха на Homo sapiens, нека отбележим тезата:

1. Именно тоалетната направи възможно изграждането върху планетата на прашни и бездушни градове, лишавайки завинаги човека от връзката му с природата.

2. Хладилникът унищожи човешката еволюция. Помислете, че ние тъпчем на място почти сто години, използвайки откритията и развитието, направени в началото на миналия век. Хладилникът убива градинаря и създателя в мъжа, приравнява го с жена и обезсмисля всякакви патриархални амбиции, както и инстинкти, насочени към оцеляване.

Той уби богинята-пазителка на огнището в жената (да не се бърка отново с хладилника ... Огнището е пространство, създадено от високо вибрационно торсионно поле, излъчвано от пълноценна жена, с помощта на любовта и огъня и познаването на законите на вселената и земята, на която живее семейството, създавайки своето женско чудо).

3. Телевизорът направи предпоследната стъпка по пътя на робуването на хората, преминавайки от контрол на физиологичните процеси към контрол на ума. Единна територия на всевиждащото око, основните принципи на заблудата, глобална контролираща мрежа. Информацията се превърна в най-скъпата стока, а методите и на нейното представяне се превърнаха в най-мощните инструменти на подчинение от времето на халдейците.

4. Компютърът не беше споменат тук поради причината, че неговите задачи до определен момент бяха много утилитарни и необходимостта му за по-голямата част от населението беше под въпрос. Можем да кажем, че компютърът беше просто прототип на бъдещия инструмент за потискане на човешките свободи - смартфона.

5. Дори сега има много от тези хора, които се съпротивляват на триумфалния поход на смартфона по цялата планета. Малко са. Рано или късно те ще бъдат унищожени.

Староверци, диви селяни, монаси, всякакви аскети с изкривявания, йоги ...



Сам по себе си нито компютърът, нито мобилният телефон носят сериозна опасност, освен пристрастяването.
Да, ефектите и на двата елемента са подобни на тежки наркотици. Научило се да играе Counter Strike или Dota, детето никога няма да спре да играе компютърни игрички.
След като е оценил удобството на мобилната комуникация, никой никога няма да се откаже от нея.
6. Революцията в заробването на хората е направена от хибрида на телефон и компютър - смартфона.
Някой може да попита защо в този контекст мълчим за самия Интернет, за Великата мрежа, за Матрицата?
Аз отговарям.
Просто защото интернет не може да бъде докоснат с ръце. Той не принадлежи към света на материалните неща, до които се докосваме.
Интернет е невидимо и всезнаещо "божество". 
7. Смартфонът направи възможно да бъдете онлайн 24 часа в денонощието. Смартфонът е заменил нашата камера. Смартфонът направи възможно общуването с приятели или партньори навсякъде по света. Смартфонът обезсмисля държавните граници, обвързването с работното място и дори наличието на банкови терминали.
Можем да плащаме със смартфон, да следим здравето си, да контролираме количеството консумирани и консумирани калории.
И така нататък.
Всъщност с помощта на смартфон можете да решите всички проблеми, дори да сте от другата страна на планетата. А инженерите и разработчиците на приложения внасят все повече и повече функции в тази притурка всеки ден.
8. Лошо ли е всичко? В крайна сметка това е мобилност, активност, скорост. Всичко това освобождава много време, позволявайки на човек да прави това, което му харесва.
Да.
И какво обича да прави? Колко пари има на златната карта на Bank of America, за да прави това, което харесва?
Уви, мобилността не е добро. Активността не е честност, бързината не е искреност.
Но няма да даваме никакви оценки. Всеки с вкуса си.
Нека преминем към нашето близко бъдеще.
Ще направя уговорка, че почти всичко, за което сега ще говорим, е частично присъстващо в живота ни.
Първото нещо, което жреците от Великата мрежа ще направят, е да извадят парите от обръщение. Тоест те ще бъдат премахнати по принцип.
Да, в някои секти и на отдалечени острови черупките ще се заменят за банани, но цялото „прогресивно човечество“ ще има безкасови сметки.
Всички данъци, глоби, заплати, застраховки ще получаваме или плащаме онлайн, като получаваме съобщения за това на смартфона.
Всички покупки, било то хранителни стоки в супермаркет, недвижими имоти или кола, ще купуваме с помощта на смартфон.
Всички наши разходи и приходи ще бъдат абсолютно контролирани.
TIN номерът в крайна сметка ще стане нашият IP.
Всички наши движения ще бъдат записани непременно.
Притежаването на смартфон за определен период от живота ще стане задължително. При раждането всяко дете ще получи IP и ще получи безплатен смартфон, така че от детството да стъпи на релсите на новата „цивилизация“.
Няма нищо лошо и във всички горепосочени неща. Но само на пръв поглед. Докато не преминем към системата за управление.
Към определен прототип на комунистическата общност, където основата е хегемонията на IT специалисти и финансисти, които изпълняват функциите на надзорници. А останалата част от световното население гради светло бъдеще.
Представете си, че изведнъж излизате от къщата и час по-късно установявате, че нямате мобилен телефон с вас. Какво е чувството? В повечето случаи това ще бъде паника.
За да не се случи това в бъдеще, смартфонът все повече ще се слива с часовника, часовникът в крайна сметка ще прилича все повече на белезници.
Когато носенето на смартфон стане задължително, човечеството ще навлезе във фаза на тотален контрол, за която диктатори като Йосиф Сталин или Мао Цзедун никога не са мечтали.
Сега, ако сте виновни, можете да бъдете изключени от Facebook за един ден. Или да ви забранят позвъняванията. Могат да ви глобят със 100 биткойна или да отрежат възможността да играете игри.
С един SMS можете да бъдете изключени от някоя от функциите, които гарантират съществуването ви.
И включително, според системата „умен дом“, да отсекат тоалетната или да блокират хладилника.
Няма да има повече варни и касти. Отново ще има каста жреци и каста „всички останали“.
Всички разумни хора ще се съгласят, че тук няма конспирация, параноя или фантазия. Цялата работа е буквално от утре.
Един ден ще се събудите в развъдника си от хотелски тип, пет на пет метра, с тоалетна, но без хладилник. А храна в този момент вече няма да е необходимо да се съхранява на студено.
А секси блондинката, която ще се появи на десния белезник, ще каже с мелодичен глас:
Добро утро, гражданино IP 3249016793, според световната лотария, която се провежда всеки ден, тялото ви се изпраща за рециклиране!
И ще последва лека инжекция в лявата китка ...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.