петък, 12 май 2023 г.

Животът като игра и нагласен театър

 Напоследък, както несъмнено сте забелязали, започнаха да се случват много неща на Земята. Всичко това е както положително, така и отрицателно отразяващо се на тези, които започнаха да разбират и забелязват как нещо с този свят не е точно така. Навярно виждате, че покрай политическите игри, в които са въвлечени всички колонии, нашата ферма започна бързо да се променя откъм климата... но това е само началото. Може да се каже, че започна нова пиеса от световния спектакъл. 

Има и нещо друго, заслужаващо интерес: навярно сте чули мимоходом, че някъде в началото на миналата година адронният колайдер бе пуснат на максимална мощност. Това говори, че ни чакат нови странности във фермата. Те дори започнаха, просто малцина ги отразяват. Разбира се, по-лесното е да се каже, че всичко това са глупости, теории на конспирацията, отколкото да се замислиш над всичко това. Но опитайте поне веднъж да тръгнете срещу всичко, на което са ви научили в училище и ще се удивите. Ако от детството са те учили, че зеленото е бяло, то ти ще доказваш на всеки с умно лице, че зеленото е бяло. А ако някой каже, че бялото е бяло, той ще бъде осмян, тъй като болшинството са убедени, че именно зеленото е бяло; и щом говориш различно от останалите - значи си идиот. А ако ги попиташ защо според тях зеленото е бяло, те с насмешка ще отговорят - трябвало е да го научиш в училище, но на самия въпрос няма да дадат отговор. Разбирате ли къде е основата на проблема? От ранни години у тях са заложени погрешни знания и назубряйки ги, те се гордеят, че са завършили учебното заведение с диплома и златни медали. А какво е това реално... Че си най-добрия измежду програмираните в училището. Дори и медал ще ти дадат, който да подчертава твоя статус на най-добър роб на системата. И за съжаление мнозинството все така счита, че в училище се дават точни и непоклатими знания. Хората изначално биват приучавани да вярват във всичко, което им се каже. 

В сегашната ситуация пробваха почвата с раздаването на шоколада "Корона" по цял свят, видяха, че стадото го яде спокойно и активираха друга сцена от спектакъла. Пускането на колайдера на пълни мощности говори и за това, че цялата система е подложена на промени. Мнозина започнаха да го забелязват - лоша памет, забравяне на важни неща, повишена умора, чувство за преместване в друга реалност - уж всичко е познато, но ти разбираш, че това не е твоето, не е от твоя свят... В общи линии сега вървят големи промени - независимо дали искаш или не - реалността се променя; вярваш или не, че адронния колайдер влияе на нещо - това не променя нищо.

Тези, които разбраха, че целия ни живот е игра и нагласен театър - вече осъзнаха това, а тези, които са сложили розови очила, ще си останат с тях, за съжаление. При положение, че не забелязват всичко ставащо напоследък, започвайки от 2019 г., това вече е добър показател кой си и в какво вярваш...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.