сряда, 31 май 2023 г.

Юпитер е технически обект

 Защо обект? Защото не мога да го нарека планета, защото не мога да се противопоставя на моето предчувствие ... Не чувствам, че това е планета, на какъвто и да е план ... Това е по-скоро технически обект, който има специална роля в нашия парк .. Кой беше на Юпитер от вас? Никой! А от така наречените учени кой беше там? Също така никой! Нека ви прочета малко научна фантастика... И така... "Атмосферата на Юпитер се състои от водород - 86%, хелий - 13.9% и други съставки в ограничени количества - метан, амоняк, ацетилен - около 0.1%". Изниква въпрос - откъде имат тази информация, кой е измерил всичко това? "Във външната й част, ни нивото на горния облачен слой господстват много силни ветрове и вихри". Вятър? Горен облачен слой? Добре - нека замълчим за вятъра откъде им е известно. Но за горния облачен слой - откъде черпят тази информация? Може би знаят колко горни облачни слоеве има на Юпитер? Това е смешно. 
"Скоростите на придвижване на газовите маси могат да превишават 100-150 метра в секунда". Даа, явно все пак са летяли там и са измерили скоростта на придвижване на газовите маси :) "Тук достоверно е регистрирана мощна гръмотевична буря. Атмосферата няма долна граница, а постепенно преминава в газово-течен водороден слой". Е как да не отнесем това към рубриката "фантастика"? Навярно някои ще кажат, че там са долетели спътници и са разузнали всичко. Но как са узнали това през атмосфера от плътни газове?! А какъв чай тогава пие Създателя - с мащерка или не? Те не знаят, а нали техните спътници "летят" навсякъде - или може би не? 

А защо в продължение на толкова много години няма промяна в рисунката на този обект? Нима газовите облаци се движат по една и съща траектория? Нито вляво, нито вдясно има промени - но това не е интересно за мнозинството, малцина се замислят за този момент, а има защо да се замислим... Аз смятам, че няма промяна, понеже това е просто ОБЕКТ, а не газова планета. А и ние не можем да видим нищо повече от тези рисунки, понеже както ни уверяват учените - плътността на газовете там е необичайно висока, поради което за наблюдение са достъпни само горните слоеве. Разбира се те правят едно голямо изключение - за спътниците на НАСА :) Те могат да виждат през всичко :) Възможно е всички тези рисунки да са просто камуфлаж за обекта, които го скриват от нас. А за оправдание - ще ни разкажат охотно за газовата плътност. Даже и Луната са ни предоставили почти под нашия нос - един вид, полюбувайте й се, това е планета... а значи и всички останали са също планети. Разбира се, обикновения човек ще види кръглата форма на този обект. Но следва да се има предвид, че съществуват начини как нашето зрение може да бъде подлъгано. Поради това всеки път ми е смешно, когато редовите матричници "доказват" с пяна на уста - гледайте и се учете: планетите са кълбовидни...  



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.