вторник, 21 февруари 2023 г.

Какво всъщност се случва с душата, потопена в архонтичната теократична група след така наречената „смърт“? - 2

   Когато "нерелигиозен" човек умре, какви са шансовете той или тя да избегне да бъде хванат в капан от елементали или теократични архонтски групи? И какво се случва, ако човекът, който избягва теократичното залавяне, не иска да бъде въвлечен в прераждането или във връзка с Бога-узурпатор на земния матричен затвор?

Невярващите имат предимство пред вярващите, тъй като имат шанс да избягат от теократичния капан на Архонтите, след като душата им напусне тялото след смъртта му. Някои астрални човешки души на нисък етап на духовно развитие избягват случайно теократично залавяне и просто се скитат безцелно из астралния план, докато умрат от „гладуване“. Наричам тези хора "Изгубени души". Същото важи и за по-напредналите души, които разпознават теократите в живота такива, каквито са, но търсят "нещо повече" и продължават да го търсят безкрайно, и също попадат в Капана. По-голямата част от душите в крайна сметка избират да се прераждат тук, дори и да намират идеята за различен изход от тази „долина на сълзите“ по-малко отвратителна. Възможността да участвате в създаването на Бог може в крайна сметка да даде на много от тях „лесния изход“ от тази дилема и да останат в този затвор, въпреки че все още имам лични съмнения относно мъдростта да го направя, както казах по-рано. Във всеки случай такава възможност в момента не е налична и може да не се случи в голям мащаб през живота на повечето хора, които не четат това, което пиша тук.

  Следващият ми въпрос е за ентропията на ума. Според материала, съдържащ се в проекта WiH, умът изглежда е обект на ентропия: той остарява, става сенилен и в крайна сметка може да умре и изчезне напълно, освен ако не се превъплъти или не е свързан с Бог/Единен Източник. Какво е естеството на тази смърт? Наистина ли умът изчезва или е възможно да отиде на друго място, в друг астрален план, непознат за ИК?

Преди всичко трябва да се направи ясно разграничение между астралния ум и астралната душа, точно както е между физическия ум и физическото тяло. Както физическото тяло, така и астралната душа съдържат нервна тъкан, която действа като "биокомпютър". Умът е само име за данните, съхранявани на този компютър, и софтуера, използван за обработка на тези данни. Това означава, че умът не е пряко подложен на ентропия, но хардуерът, в който се съхранява, може, разбира се, да се повреди или напълно унищожи. И астралният ум се движи там, където отива астралната душа, точно както физическият ум се движи там, където отива физическото тяло.

Вече казах в отговора си на предишен въпрос, че може да има „друго ниво“, за което духовете, с които контактувам, не знаят. Въпреки това, идеите на WiH като цяло ясно показват, че информацията по този въпрос, която успях да получа от други източници, като религиозна литература, може да се обясни като теократични (архонтски) измами.

Разбира се, не мога директно да докажа това, но това е най-доброто заключение, което мога да направя от наличните доказателства. Има много доказателства в подкрепа на прераждането, оцеляването на душата на астралния план между животите и телепатичната комуникация между живи хора и свободни духове. От друга страна, повечето твърдения за "свръхестествени същества" и "вечен живот в рая или ада" могат или да бъдат обяснени от гледна точка на трите неща, които току-що споменах, или изобщо не могат да бъдат подкрепени с доказателства.

  Дали човешката душа и безплътните духове подлежат на ентропия на астрален план? Ако е така, каква е природата на тази ентропия?

  Ентропията на астралния план е точно същата като ентропията на физическия план. Сложните неща са склонни да се разпадат на по-прости неща. Астралното тяло се нуждае от храна, за да оцелее точно както физическото тяло, и също има тенденция да се влошава с възрастта, точно както физическото тяло. Трябва логично да признаем, че нашата вечна и безкрайна Вселена, „Великото Всичко и Всичко“, трябва да има Един единствен източник на творение без начало и край, трансцендентен източник. 

ИК има ли информация за този всезнаещ и безкраен източник, който предположих, че може да е Богът на всички богове?

Никога не ми е било очевидно, че съществуването на Вселената е доказателство, че тя има "източник". Има доказателства, че то „еволюира с времето“, но времето също е част от Вселената. Склонен съм да призная, че просто не го знам и моите Духовни водачи винаги са ми казвали, че се чувстват по същия начин.

Някои автори предполагат, че човешкият ум се контролира от влечугоподобни същества. Символиката на влечугите и змиите е много важна в нашата история. Има ли значение за вас и ИК?

Е, змията се споменава в проекта WiH като символ на прераждането в много митологии, защото периодично сваля кожата си. Влечугото изпълзява, изглеждайки по-младо, а изхвърлената кожа често прилича на мъртва змия. През годините няколко пъти съм предавал информацията, че някои от извънземните духове, които сега се въплътяват на Земята, някога са обитавали тела на влечуги в други светове. Моите водачи обаче ми казаха ясно, че телепатичният контакт с такива духове не е източникът на повечето видения на влечугоподобни чудовища, които хората са имали през цялата история. Действителното обяснение е, че здравите духове обикновено предават „нормални“ образи на себе си, когато телепатично общуват с хора, докато лудите духове често предават грозни или плашещи образи. Един ден помолих водачите си за разяснение и зърнах истински „човек-гущер“. Приличаше на малък динозавър с ръце, но очите му изглеждаха почти като човешки очи, по-скоро познати, отколкото плашещи.

Получих много изображения на „чудовища“, вариращи от „сивите“ на Уитли Страйбър до „деросите“ на Ричард Шейвър и повечето от тях изглеждаха същите изкривявания на човешкия образ, които характеризират шизофреничните заблуди..

bibliotecapleyades.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.