понеделник, 20 февруари 2023 г.

Какво всъщност се случва с душата, потопена в архонтичната теократична група след така наречената „смърт“? - 1

 Изглежда си спомням това в книгата от 1988 г. "Описание на теократичните групи" от Джери Зейтлин. Това е онази сърцераздирателна емоционалност, която се опитвам да сведа до минимум, но има области, в които тя трябва да бъде вмъкната. Най-вероятно ще бъде включен по-подробен откъс при създаването на тема във форума на проекта WiH за обсъждане на тази тема. Ето няколко подробности, за да добиете представа. Те са груба парафраза на някои от оригиналните предложения, които току-що изпратих за текущия WiH проект:

  Много християни доброволно се присъединяват към архонтската теократична хунта, вярвайки, че ще отидат на небето, което им изглежда като „златни улици“, но това в крайна сметка ги отвежда обратно в същата стая, където се провежда скучна църковна служба. Те са водени от много авторитарен проповедник, който бълва много очевидни глупости и се очаква паството да посреща всяка пауза с ентусиазирано "Амин". Ако някой от тях попита: „Кога мога да срещна Исус? ” - отговорът е „Все още не сте готови за това.” Теократично хванатата в капан душа не може да избяга от тези улици, които винаги водят до една и съща стая. След известно време човек започва да разбира: „Това наистина е ад“, но под влиянието на архонтите той се опитва да се пребори с тези мисли и по този начин душата на такъв вярващ изпада в лудост и амнезия. Постепенно такава душа става все по-депресирана и заблудена, а също така изпитва нарастваща летаргия.

Когато говорите за ниски и високи етапи на развитие, какво имате предвид? Когато казвате, че човек е на ниско ниво на развитие, имате ли предвид някой, над който има пълен контрол над ума и е подчинен на религията до степен, в която по същество няма свободна воля? Какви са критериите, които определят дали имаме ниско ниво на зрялост?

Човешката астрална душа се развива много бавно в продължение на много животи, ако човек не е в състояние да избегне теократичния капан и продължава да се преражда безкрайно. Хората, които правят умишлени усилия за достъп до своето подсъзнание и използват програмите, които намират там, като тези, използвани в практиката на телепатия или медитация, постигат по-голям напредък в тази линия на еволюция, отколкото хората, които не го правят. Спонтанните проблясъци на спомени от минал живот са знак, че сте над средното ниво на развитие. Както Кришна казва на Арджуна в Бхагавад Гита, „И двамата сме живели много животи. Единствената разлика е, че аз помня моите, а ти не си спомняш твоите". Този вид елитарно мислене беше един от факторите, които създадоха прословутата индуистка кастова система, но в това има известна истина.

Това, което групата WiH нарича „новата душа“ на човек, е чиято астрална душа е била влята по време на настоящия живот в тялото на биоробот, тъй като душата на неочаквано починал човек, невъплътен в тялото в ранна детска възраст, обикновено има по-малко свободна воля, творчески ум и др. Такива хора почти никога не придобиват достатъчно психически умения по време на земния си живот, за да могат да се прераждат самостоятелно след смъртта си. Това се усложнява от факта, че такива индивиди също са особено склонни да се поддадат на теократичния контрол на ума по време на физическия живот, като нямат нито волята, нито уменията да се противопоставят на такъв архонтичен контрол. Това е причината теократичните религии винаги да са допринасяли за нарастването на населението: те дават на архонтите постоянен запас от нови души, с които да се хранят.

Какво можете да кажете за душите на животните и растенията? Нашите домашни любимци например? Откъде идват и каква роля играят в "Небесната война"?

  Споменава се накратко в проекта WiH, но по начин, който насърчава читателите да мислят твърде много за него. Животните и растенията наистина имат астрални души и те не са непременно "примитивни" според нашите стандарти, те просто са "различни" от човешките. Астралният геном на всеки вид е различен от този на всеки друг вид и всички те са достатъчно различни от човешкия геном, така че човешката реинкарнация в животно или растение е невъзможна. Жертвоприношенията на животни носят „храна“ на фините архонти-теократи, но тя е „по-малко хранителна“ от човешките и затова те много предпочитат човешките жертвоприношения. Докато ченълизирах WiH през осемдесетте години, когато щракнах върху Spirit Guides за повече информация по тази тема, винаги се обиждах от техните изказвания като: „това е извън настоящата ни мисия, която е да помагаме на хората да научат повече за природата на техните особена духовна реалност". Оттогава получих малко повече информация по темата, но тя все още е оскъдна. Ето един пример: други видове живеят в други реалности, но мисленето за това често се използва от теократичните архонти като хитрост за отвличане на вниманието на сериозните търсачи на духовно познание от осъзнаването на тяхното съществуване и научаването да се противопоставят на техните техники за контрол на ума.

Според гностическата „вяра“ е измислен някакъв план за налагане на патерналистична теокрация на Земята, основана на вярата в Спасението. Този план се основава на предположението, че „Бог е съвършен, но хората не са“ и че трябва да се подчиняваме, за да бъдем „спасени“. Гностиците смятат, че този коварен план е от извънземен произход, донесен на Земята от същество – Демиурга, Архонта, и че се разпространява от човек на човек като инфекция. Какво мислиш за това?

Ако не знаех повече за гностицизма от краткото описание, което давате във вашите въпроси, бих казал: „Това звучи много като парафраза на някои от най-важните идеи на проекта WiH (Война в небесата). Реалността обаче, както съм я виждал през целия си живот, е много по-сложна. Има много различни групи, всяка от които твърди: „Ние сме Истинската гностична вяра“. Съгласен съм с доктрините на някои много повече, отколкото съм съгласен с доктрините на други. Например списание Gnostica беше едно от малкото широко разпространени издания, които направиха сериозен преглед на темата през 1988 г. Това не беше ентусиазиран преглед, но и не беше просто отхвърляне на идеите на гностицизма. Рецензентът направи едно изявление, което веднага ми направи наистина благоприятно впечатление. Доколкото си спомням това изказване след седемнадесет години, то звучеше по следния начин: „Теориите в групата WiH са материалистичният хуманизъм, издигнат едно стъпало по-високо, включително прераждането и фините психически сили“. Това ми се стори толкова удачно, че го цитирах извън контекста, за да рекламирам книгата си. Това само по себе си е отлично обобщение на някои от най-важните идеи в WiH (War in Heaven).

Въпреки това редакторът на списанието по-късно ми каза в лична кореспонденция, че: „Лично аз предпочитам да вярвам в Бог, който надхвърля концепциите, описани във вашата книга“. Кореспонденцията ни просто изчезна след това.

Погледнато назад, мисля, че хората в групата WiH са били това, което може да се нарече "консервативни" гностици, а хората, които са написали материала, който цитирате, могат да бъдат наречени "радикални" гностици. Разбира се, бих се изненадал, ако хората в някоя от тези групи искат да бъдат етикетирани по този начин. Знам, че много от различните произведения, които се считат за традиционна гностическа литература, групата WiH съдържат и отразяват значително количество гностическа информация. Точно сега ми се струва, че "радикалните" гностици имат роля в настоящите основни усилия на ИК да популяризират тези идеи, но все още не знам как това се отнася към ролята, която играя. Просто трябва да изчакам и да видя.

Според гностиците нашите истински ресурси идват от Земята, от Природата, от ума, който е въплътен в самата планета. Какво мислиш за това?

Когато работих по предишния проект WiH ​​през осемдесетте и деветдесетте години, мнението ми за него беше същото като мнението ми за животните с души, за които говорих по-рано. Ставаше нещо подобно: „Има много важни истини, които могат да се научат чрез изучаване на тази тема, но това не е пряко приложимо към „главната мисия“ и те бяха използвани като отклоняващ механизъм на теократичната хунта в още по-голяма степен". Изглежда ясно, че идеята за Земята като разумно, духовно същество и идеята, че животните и растенията имат души, които преживяват смъртта и се развиват заедно с нея, са част от една и съща обща концепция. Въпреки това, все още ограничавам обхвата си и трябва също да отбележа, че е много лесно за хората да се преместят от идеята за „Интелигентна планета“ към „Великата богиня-майка“, която изглежда действа също толкова тиранично, колкото „Бог - Всемогъщият Отец“ на юдео-християнските религии.

Сега, когато работя по текущия проект WiH ​​и хора, които наричат ​​себе си гностици, разпространяват много подобни идеи, вградени в малко по-различен „мит“ или светоглед, може да се наложи да преосмисля част от това. Във всеки случай вашите въпроси са много добри в посочването на някои очевидни разлики в двата "мита". Бързата ми преценка по въпроса в момента е, че точките на съгласие са основните, а точките на несъгласие са само детайли, които може дори да се окажат илюзорни при внимателно разглеждане.

bibliotecapleyades.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.