вторник, 14 февруари 2023 г.

За звездната система на Сириус

 В съвременната земна астрономия Сириус е известен като двойна звезда, която се състои от звезда A1 (Сириус A) и бяло джудже (Сириус B). Те се въртят около общ център на масата с период на въртене около 50 години. Средното разстояние между Сириус А и Сириус Б е около 20 астрономически единици, което е сравнимо с разстоянието от Слънцето до Уран. Двойният характер на Сириус е открит сравнително наскоро, през 1844-1862 г. През 1894 г., наблюдавайки "пробиви" в изчисленото движение на Сириус B, астрономите предполагат съществуването на трето тяло в тази система - Сириус C (буквите, които отбелязват компонентите на системата Сириус, са латински и се четат като "A", " Бе“ и „Це“). През 20-те години на миналия век Сириус C изглежда дори е бил наблюдаван няколко пъти (нямаше сигурност за това), но въпросът за неговото съществуване в астрономията все още остава открит.

В същото време е интересно, че африканските догони, „примитивните“ хора, които не притежават астрономическо оборудване и методи, знаят със сигурност, че Сириус е двойна звезда и предполагат, че той е тройна звезда. Предполага се, че догоните са наследници на древните египтяни, в чиято култура Сириус играе много важна роля и които също изглежда са знаели за неговата тройна природа. Това е описано подробно в много книги, като Мистерията Сириус от Робърт Темпъл (най-важният първичен източник) и Наследството на Сириус от Мери Хоуп.

Контактьорите на Патриша Кори, говорителите на Висшия съвет на Сириус, потвърдиха пред нея, че Сириус е тройна звезда. Състои се от три „Слънчеви божества” – Сотис, Сатис и Ану (съответно Сириус А, В и С), като Сотис е неразривно свързан с нашето земно Слънчево божество – Ра.

В някакъв момент от пространствено-времевия континуум, толкова отдалечен от нашата земна реалност, че дори не можем да си го представим, в звездната система Сириус се е състоял „велик космически обмен“, в резултат на който богинята Сатис „колабира“ и преминава в по-високи измерения.. С други думи, тя се е издигнала извън пределите на материалния Космос. В света на материята остана малка, но много плътна звезда - бялото джудже Сириус Б. Нещо подобно се случи с Ану (Сириус С).

В структурата на нашата галактика - Млечния път - системата Сириус е в известен смисъл точно над Слънчевата система и нейното Божество (Ра или Слънцето). Сириус предава много мощни космически електромагнитни и духовни енергии към Слънцето; затова древните египтяни са почитали Сириус като "онова Слънце, което е зад Слънцето".

Възнесението на Сатис предизвика мощна верижна реакция, засягаща първо цялата система на Сириус, след това най-близките звезди, а след това нашата слънчева система беше въвлечена в еволюцията на Сирианците. И затова, както Сирианците предадоха чрез Патриша Кори, ние сме толкова близо до тях и те са толкова заинтересовани от нашия собствен еволюционен процес.


За сирианските говорители

Ето какво казват те за себе си (взето от уебсайта на Патриша Кори):

Ние, говорителите на Висшия съвет на Сириус, представляваме съзнанието на безбройните сирианци, които комуникират със Земята от системата на възнесената звезда Сатис. Ние сме много по-възрастни от вас и знаем много за човечеството, защото нашите старейшини са участвали във Великия експеримент - засаждането на вашата раса.

По време на най-важните периоди от вашата еволюция ние се материализирахме на земния план, за да можем да служим по-добре на човечеството, звездното семе на Вселената. Това се случи по време на втория разцвет на Атлантида; това се случи в древен Египет; и това ще се случи отново много скоро, в края на календара на маите.

Ние отворихме много канали сред вас, така че нашите съобщения да могат да бъдат получени възможно най-широко, защото сега трябва да си спомните съдбата си на Земята. Дошли сме сега, за да служим на вашата еволюция, защото знаем какво ви очаква. Ние ще ви помогнем да прекрачите прага, като ви дадем знания, които преди са били пазени в тайна от вас, тъй като вярваме, че сте стигнали до линията на индивидуалното и планетарно освобождение.

Множество Същества от Светлина сега са фокусирани върху Голямото изместване на Земята. Носителите на съзнанието от Плеядите и Андромеда работят с вас; те се присъединиха към нас, за да помогнат за повишаване на вибрациите.

Трябва да се отбележи, че същите суперцивилизации, които помагат на Земята, са споменати и от Кираел в книгата „Великият преход“, предадена чрез Фред Стърлинг:

Това са преди всичко Сирианците, Плеядианците и Андромеданците. Всички тези цивилизации оказват влияние върху земния план и всяка се интересува от резултата, до който ще стигне вашата реалност след Прехода. Някои от вас вярват, че Галактическото Братство е отделено от съзнанието на Земята.

Нека ви го изясня:

няма да дойдат - вече са тук!

Но обратно към Сирианците на Патриша Кори:

Колкото и безнадеждни да ви изглеждат настоящите събития във вашия свят, те са част от процеса на вашето пробуждане. Обърнете внимание на случващото се около вас, но не се привързвайте към него. Бъдете центрирани, успокойте низшите емоции. Съсредоточете погледа си не върху ужасите, а върху красотата, любовта и чудесата, които ви заобикалят всяка минута.

Молим ви да подходите към нашите учения с отворен ум, вярвайки, че знанието винаги освобождава; ние ви молим да приемете само това, което отеква в сърцето ви - защото вярваме, че преди всичко трябва да слушате гласа на душата си.

Патриша Кори. Космосът на душата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.