понеделник, 25 април 2022 г.

Корените на "Кръглата маса"

 В центъра на зараждащата се империя на банковия и индустриален елит от края на 19-ти и началото на 20-ти век била "Кръглата маса". Тя е била създадена от един англичанин - Сесил Родс, на чието име е кръстена Родезия, преди да извоюва независимостта си. Подкрепен от империята Ротшилд, той натрупал колосално състояние като експлоатирал диамантените запаси и ресурси в Южна Африка. Родс често изразявал желание да спре войните като се създаде едно световно правителство, съсредоточено във Великобритания, което да може да се намеси в споровете, преди да станат ожесточени. През 1891 г. той основал своята сега опозорена "Кръгла маса", която очевидно била вдъхновена от разказите за крал Артур. Тя се основавала на принципите на Илюминати с тайни ритуали, вътрешни и външни кръгове и много атрибути от други такива организации. Сред поддръжниците й били лорд Ротшилд - глава на империята Ротшилд в Англия и един друг английски банкер - Алфред Милнър. Но чак след смъртта на Родс през 1902 г. бил извършен големият обрат и илюминатите в класически стил ограбили творението му.

     Международните банкери на Илюминати започнали да предоставят на "Кръглата маса" значителна финансова помощ. Тя била използвана за координация на действията на централните банки и на банкерите на Илюминати по целия свят, за да се засилва непрекъснато влиянието им върху правителствата. "Масата" създала други разклонения, които да подпомагат и прикриват нейните дейности. Адам Вайшоп, немски професор - йезуит, който основал известен клон на илюминатите през 1776 г. казва : " Голямата сила на нашия Орден лежи в неговата потайност ; нека той никога не излиза наяве с истинското си име, а винаги да се прикрива зад някой друг с друго занимание". Тези организации "паравани" включвали Съвета за международни отношения в САЩ, а в Англия - Кралският институт на външните работи. И двете били създадени с цел да направляват външната политика на правителствата така, че да отговаря на интересите на Илюминати. Дейвид Рокфелер бил председател на Съвета за международни отношения в продължение на много години. Днес негови хора и политици са инфилтрирани в цялото американско правителство. Елитът от илюминати започнал да прониква в университетите и медиите и сега присъства навсякъде. Д-р Карл Куигли пише за този период : 
    
   " През 20-ти век се разрастна една структура на властта между Лондон и Ню Йорк, която проникна дълбоко в живота на университетите, в пресата и във външната политика. В Англия център бе групата около "Кръглата маса", докато в САЩ това бе Дж. П. Морган и компания или неговите местни филиали в Бостън, Филаделфия и Кливланд."


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.