четвъртък, 6 януари 2022 г.

Земната реалност е илюзия на възприятието, която ни е наложена?

 Човек не вярва в по-широката реалност само защото не е в състояние да я възприеме. Затова може да се каже, че закоравелите скептици имат най-замърсено и "програмирано" съзнание от общоизвестни догми и общоприети заблуди. И това понякога стига до пълен абсурд - когато човек започва да не вярва на собствените си очи и уши в полза на общоприетото мнение.


Такъв човек не е просто "биоробот", програмиран от детството си от околната среда (и същности от други реалности) да възприема строго определена част от реалността, той се превръща в истинско "зомби", тъй като е лишен от свободата на избор по отношение на излизането извън рамките на обичайната картина на възприемане на света. С други думи, ако се случи нещо, което излиза извън неговия мироглед, той просто "не го вижда" и "не го възприема", a "филтрите" на възприятията му просто няма да позволят на информацията за това събитие да премине в съзнанието. И ако все пак някаква част от информацията проникне в съзнанието, човек ще се самоувери, че всичко това е било само "илюзия" и няма реална основа.


Подобен извод за възможността за програмиране на нашето съзнание може да се направи и от следното изказване на професор Е. Бороздин: "Според нас съзнанието пряко зависи от количеството информация, възприемана от формата или тялото, и от характера на обработката на тази информация. А последното се определя от програмата, с която разполага дадено тяло и която присъства в него от момента на появата и раждането му. . . Всяко тяло, в зависимост от формата си, е програмирано, т. е. възприема програми от общата програмна банка на Вселената. В зависимост от програмирането обектът е в състояние да усвоява и обработва информация.


По този начин програмирането на нашето съзнание определя нивото на "асимилация и обработка на информацията" или, с други думи, нивото на възприятие. Хипнозата е подобно програмиране на съзнанието ни: тя променя възприятието ни за реалността и поведението ни и позволява да бъдем манипулирани. Хипнозата обаче не е единственият начин за програмиране на съзнанието ни. Кой може да гарантира, че материалистичната картина на реалността, която ни се налага, не е резултат от програмирането на нашите умове?


Косвено потвърждение на това предположение могат да се намерят в следните думи на К. Медоус: "Генетичните изследвания, проведени през последните години, показват, че мозъкът е снабден с вътрешна програма, която реагира на определени енергийни модели, възприемани от околната среда. Психолозите наричат тези реакции "поведенчески черти". Разбира се, ние се влияем от обществени и икономически фактори, расови и културни влияния, както и от други обстоятелства.


Може би затова ни се струва, че живеем в механичен и бездушен свят, че просто сме "закачени" (или по-скоро програмирани) в това възприятие на реалността, че сме закачени за чисто материални интереси и нямаме представа за онези, които ни "закачат", казано с терминологията на рибаря. Може ли да се окаже, че не сме по-умни от рибите, които се хващат на нашите куки и примамки?


Консерваторите, догматиците и фанатиците са като риби, хванати на "кукичка", която позволява да се манипулират съзнанието и поведението им. Ето защо толкова много хора не са в състояние да видят реалността отвъд наложените им стереотипи и догми, които се смятат за неизменно и единствено верни. Така че няма разлика между догматиците и фанатиците - и едните, и другите вярват само в постулатите, които им се внушават, без дори да се опитват да проверят тяхната истинност. Това е лесно обяснимо с факта, че "куките" са своеобразно устройство, което закрепва нашата "събирателна точка на възприемане" в една строго определена позиция.


Една история, цитирана от В. Псаломщиков, доктор по физика и математика, показва как могат да се манипулират съзнанието и поведението. Историята се случва през 1998 г. с млада жена, Ирина Петросян, която след смъртта на съпруга си банкер заема неговото място в управителния съвет на московска банка.


На първо място, изведнъж Ирина получава силно главоболие, което не може да бъде облекчено с лекарства. Когато жената отива в здравния център, общопрактикуващият лекар не може да установи причината за болката. И тогава друга жена в лекарския кабинет, която се представя като специалист по мозъчно-съдови заболявания, предложила на Ирина да се изследва на най-модерното оборудване в частна лаборатория.


Лабораторията се намирала в обикновен многостаен апартамент, пълен с компютри и всякакво електронно оборудване. На главата на жената бил поставен енциклопедичен шлем с електродни сензори и тя била помолена да си сложи слушалки с музика по свой вкус. Изследването продължило половин час, през който на Ирина от време на време й задавали неутрални въпроси. Постепенно болката отшумява. След това компютърен специалист диагностицира болките като резултат от "информационно претоварване".


Скоро банката, в която работи Ирина, претърпява големи загуби в резултат на няколко неизгодни сделки. Шест месеца по-късно жената прочела в едно списание за изобретението на д-р И. Смирнов, директор на Института по компютърни технологии към Руската академия на естествените науки.


Все пак, за да продължим разказа, ще дадем думата на самия Псаломщиков: "От известно време американските тайни служби се интересуват от Игор Смирнов. И нищо чудно: ученият е открил начин за психопробиране, който извлича необходимата информация от човешкия мозък без използването на наркотици, хипноза или каквито и да било психотропни вещества. Човекът не може да противодейства на психосондирането, защото то се осъществява на подсъзнателно ниво. Изобретението на д-р Смирнов би могло да се нарече дори "детектор на истината", тъй като на подсъзнателно ниво човек не е способен на измама.


Разпитът с "детектор на истината" изглежда съвсем прост: на изследвания човек се поставя каска със сензори, свързани с енцефалограф, и се иска да слуша приятна музика. Въпросите се задават ултразвуково в паузите между музикалните фрази и не се възприемат слухово, а се възприемат и дешифрират подсъзнателно (удивително е, че въпросът може да бъде зададен на непознат за човека език!). "Отговорът" на подсъзнанието се записва като импулси на енцефалографа. Човекът, който не е разбрал нищо, след като чуе например мелодията от "Шербургските чадъри", става и си тръгва, без да знае, че е издал всичките си най-съкровени тайни.


Точно това се случва с нашата Ирина, от която са измъкнати основните банкови тайни, много важни за конкурентите.


Жената си спомня също, че подобен микробус "Форд" е бил паркиран пред апартамента ѝ, когато е отишла в здравния център, а впоследствие я е отвел в "лабораторията". Очевидно пристъпите на главоболие са били предизвикани от излъчването на свръхвисокочестотен предавател, който може да е бил в микробуса. Това е типичен пример за това как поведението ни може да бъде манипулирано: в този случай, провокирайки главоболие, се предвиждало жената да реагира по характерен начин, като отиде в здравния център за помощ, където вече я очаква предвидимата "стръв".


По този начин хора, въоръжени с определено оборудване или с психически способности (например хипноза), могат да манипулират поведението ни незабелязано от самите нас. Манипулирането от същности от паралелни светове е още по-фино и невидимо. Тя се основава на предсказуемостта на реакциите ни на самочувствие към определени стимули.


С развитието на "енергийните спирали" обаче енергийният потенциал на човека се увеличава, хоризонтите на съзнанието му стават значително "по-широки" и той е в състояние да противодейства както на специални апарати, така и на същности от други светове. По този начин първата стъпка към "пробуждането" на собствените спирали е да се откажем от робската зависимост от чувството за собствена значимост. Именно този трик подкопава почвата под краката на манипулаторите от всякакъв ранг и прослойка и проправя пътя към истинската свобода на човека.


Пътят към свободата обаче не е незначителен, защото е важно да се откажем от силата на догмите и стереотипите, наложени на човечеството, и да развием способността си да генерираме енергията на любовта. Неслучайно много свещени текстове на различни народи посочват това.


Б. Марчиняк отбелязва по този повод: "Нарушителите на правилата често стават изследователи на нови територии, а някои правила са създадени, за да бъдат нарушавани, особено онези, които посягат на свободата ви и ви казват какво да мислите, вместо да ви подкрепят да се превърнете в творяща, мислеща и чувстваща част от едно любящо цяло. Владетелят на плана, превъзхождащ този на Семейството на Светлината и Семейството на Мрака, е силата, наречена любов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.