събота, 29 януари 2022 г.

Дълбоката държава (поредица)

 Продължение. За американската мафия и другарите и роднините на Тръмп.

Семейство Гаетани са собственици на фракцията Готи от престъпната фамилия Гамбино. Джон А. Готи-младши все още е действащ мафиотски бос в престъпния синдикат Гамбино.

Принц Рофредо Гаетани е основният собственик на мафиотските кланове "Готи", "Готи-Ангелос" и "Филаделфийска мафия" заедно с Джоуи Мерлино, близък приятел е на Доналд Тръмп и дълги години живее като мъж с бившата му съпруга Ивана Тръмп. Доналд Тръмп е собственик на казина в Атлантик Сити, включително на казина, построени от филаделфийската мафиотска фамилия Мерлино, която днес ръководи филаделфийската мафия.

Тръмп също така купува земя за построяването на казиното си от наемен убиец на мафията и Гамбино от Филаделфия - Салваторе "Салви" Теста. Гамбино, Готи и Филаделфийската мафия са специализирани в бандитски рекет и проникване в бизнеса и изпират приходите си от престъпна дейност в казината в Атлантик Сити. Казината на Тръмп в Атлантик Сити са построени от строителните фирми на мафията във Филаделфия на семейство Мерлино, благодарение на тяхната строителна фирма Nat Nat Construction. Филаделфийската мафия наистина е част от престъпния синдикат Гамбино, който е най-могъщата мафия на планетата. Престъпният синдикат Гамбино е много по-голям и по-богат, отколкото признават ФБР и властите. Гамбино са най-силно доминиращата мафия в Съединените щати.

https://www. nytimes. com/1998/03/20/nyregion/public-lives-ivana-s-boy-toy-for-the-record-he-s-a-prince. html

Статия:

Затова е добре, че г-н Гаетани, новият приятел на г-жа Ивана Тръмп, е толкова любезен. Г-н Рофредо Гаетани, който подари на г-жа Тръмп червено Ferrari за рождения ѝ ден. "Познавам Рофредо много добре, харесвам го и смятам, че Рофредо е страхотен човек", "Надявам се и двамата да си прекарат добре, харчейки парите, които дадох на Ивана", казва г-н Тръмп. Г-н Гаетани обича да говори за Ferrari и за г-жа Тръмп. "Заведох Ивана Тръмп във фабриката в Италия, тя караше като за Формула 1 на пистата и трябва да кажа, че момичето беше наистина изключителна. . . . Тя караше колата много бързо".



Г-н Гаетани е израснал в дворец в Рим. Гаетани има докторска степен по политически науки.

https://en. wikipedia. org/wiki/Roy_Cohn

Рой Кон от "Гамбино" е личният адвокат на Тръмп.

https://en. wikipedia. org/wiki/Caetani

Фамилията Каетани, или Гаетани, има древноримски и готски произход от Аниция (gens) чрез графовете на Тускулум, които са и предци на фамилията Колона, основател на рода е Луций Аниций Гал, който води война срещу Илирия по време на Третата македонска война през 168 г. пр. н.е. Във фамилията Гаетани има двама папи - папа Бонифаций VIII (роден като Бенедето Гаетани, ок. 1230 г. - 11 октомври 1303 г. ) и папа Геласий II (ок. 1060/1064 г. - 29 януари 1119 г. ), роден като Джовани Гаетани.

https://www. geni. com/people/Moceniga-Lauretana-Mocenigo/6000000035122407064

Моченига Лауретана Мочениго е прабаба на приятеля на Тръмп принц Рофредо Гаетани.

https://en. wikipedia. org/wiki/House_of_Mocenigo Къща Mocenigo

Семейство Мочениго е венецианско семейство от ломбардско-далматински произход. Много от членовете му са дожи на Венеция, държавници и войници от Венеция. Венецианската аристокрация служи на принца на Венеция Емануил Филиберт Савойски (1972 г. ), чийто баща Виктор Емануил IV Савойски е номинален крал на Италия.

http://mirvremeni. ru/den-v-istorii/fevral/17-february. html#. XhF9y9L7TIU

През 1591 г. Джордано Бруно приема покана от младия венециански аристократ Джовани Мочениго. Джордано Бруно преподава на Мочениго науките гръцка класическа философия, астрономия и химия. Джовани Мочениго е първият, който разобличава Джордано Бруно. Тогава Джордано Бруно е арестуван от Инквизицията и отведен в Рим. Инквизиционният трибунал намира монаха за "непокаял се, упорит и непреклонен еретик". Бруно е лишен от свещеническия си сан и отлъчен от църквата. Той е изправен на съд пред управителя на Рим, който препоръчва "най-милостивото наказание и без кръвопролитие" - т. е. изгаряне на клада. След като чува присъдата, Бруно казва на съдиите: "Вероятно вие се страхувате повече да ми четете присъдата, отколкото аз да я чуя".


Източник: svetan_56(livejournal.com)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.