събота, 15 януари 2022 г.

Какво казва една интересна снимка от мисията "Аполо 10"?

 Това е официалната снимка на мисията "Аполо 10", която според официалната версия се е състояла през май 1969 г. като част от "генералната репетиция" за холивудския спектакъл "Астронавти кацат на Луната". Според сценария на тази мисия "Аполо 10" обикаля Луната, но не каца на повърхността ѝ, тъй като това е задача на следващата мисия "Аполо 11".



И така, какво интересно може да се види на една от официалните снимки от мисията "Аполо 10", известна като "AS10-31-4650 Rima Hyginus. jpg"? (https://commons. wikimedia. org/wiki/File:AS10-31-4650_Rima_Hyginus. jpg). Обърнете внимание на "невероятния" факт, че когато снимате дори осветената повърхност на Луната, можете да видите звездите над нея! Да, да, точно тези звезди, които няма да видите на никоя друга официална снимка на НАСА, на която са заснети всички "кацания на астронавти на Луната". Изненадващо е, че самите астронавти неведнъж са твърдели, че на повърхността на Луната не се виждат звезди. Странно, нали? Нещо повече, те дори не са видели звезда по време на "полета си до Луната и обратно". Това означава, че екипажът на "Аполо 10" сякаш е заснел тези звезди на официалната снимка от мисията си, но екипажът на "Аполо 11" и всички следващи не са видели никакви звезди!



Но това е странно само когато човек сляпо вярва в тази измама на 20-и век, на която е станал жертва целият свят, включително и американският народ. Разбирам всички трудности, с които се е сблъскал снимачният екип на Стенли Кубрик по време на павилионното заснемане на тази фалшива "лунна мисия". В края на краищата положението на звездите по време на предполагаемото "кацане на Луната" е трябвало да бъде прецизно изчислено и точно симулирано с помощта на светлините, в противен случай някой астроном би могъл да забележи ясно разминаване между снимачния декор и действителното положение на звездите. Така че вероятно са решили да не се занимават с това звездно небе по-късно, по време на снимките на "хората, кацнали на Луната", а за актьорите на НАСА, които са играли ролята на астронавти на Луната, са измислили историята, че звездите не се виждат от повърхността на Луната и затова не се виждат на официалните снимки на НАСА.


Но на Земята атмосферата е многократно по-силна от лунната (на Луната няма вакуум, както си въобразяват невежите) и веднага щом слънцето изчезне под хоризонта, започваме да виждаме първите звезди и планети в ясното вечерно небе. Тук най-напред ни показват, че дори на фона на осветената от слънцето лунна повърхност звездите се виждат от орбитата на Луната, но на нейната повърхност по някаква причина нито астронавтите, нито техните уникални фотоапарати, които правят много качествени и професионални снимки, дори когато се използват в неудобни скафандри, "не виждат" звезди. Това е като "лунен оптичен парадокс" отново и отново. Само че по някаква причина НАСА скромно мълчи за този "парадокс" и никой от служителите на тази псевдокосмическа агенция не иска да получи Нобелова награда за откриването и описанието на този "парадокс". Не знаете защо? Но ако помислите малко със собствените си мозъци, всеки може да си отговори на този въпрос сам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.