сряда, 24 август 2022 г.

Може ли нещо да мине през адронния колайдер?

 Върховното положение на "Boffin" в Големия адронен колайдер LHC на CERN показва, че тази машина с титанични възможности може да създава или открива невъобразими досега научни феномени, като "друго измерение".

„Нещо може да дойде от тази врата или ние можем да изпратим нещо през нея“, каза Серджо Бертолучи, главен изпълнителен директор на отдела за изследвания и научни изчисления в CERN, информирайки журналисти, включително Reg Magazine, в централата на CERN в началото на тази седмица.

LHC, построен в 27-километров кръгъл подземен тунел дълбоко под френско-швейцарската граница извън Женева, функционира като вид орбитална магистрала за високоскоростни адрони - обикновено протони или оловни йони. Разликите са, първо, че потоците от частици се движат със скоростта на светлината, така че всеки поток има толкова енергия, колкото нормална кола, движеща се с 1000 мили в час. Второ, "лъчите на потока" са подредени по такъв начин, че двата потока се пресичат, което естествено води до огромен брой невероятно жестоки челни сблъсъци. Тези сблъсъци са достатъчно жестоки, за да се очаква за кратко да създадат условия, подобни на тези, които са се случили преди безброй еони, малко след Големия взрив, когато цялата вселена все още е била невероятно малка - тя е била по-малка от протон за доста дълго време, според очевидно все още с всичко, което в момента съставлява цялото извънизмерно пространство, галактики и така нататък, опаковано по някакъв начин.

Естествено, трябва да се очакват някои изключително странни явления, когато самата тъкан на пространство-времето е изкривена по този начин.

Различни теоретици на конспирацията твърдят, че това по един или друг начин ще обрече човечеството да се трансформира със Земята и всичко на нея и евентуално с останалата част от Вселената в „странна супа“, „монополен мулигат“ или някакво друго ужасно бланманже или „крем“ . Те също така спекулираха, че тромавите "Бофини" на LHC могат по невнимание да захранват миниатюрна черна дупка и небрежно да я пуснат в центъра на Земята, причинявайки експлозия на планетата. Надяваме се, че бутонът с надпис "Call Black Hole Into Being" на контролната платка има някакъв вид капак върху него.

Очевидно не е пълна глупост, че черните дупки могат алтернативно да действат като космически пристанища на червееви дупки в алтернативни вселени или нещо подобно. Това изглежда повтаря забележките на Бертолучи тази седмица за хиперпространствените „врати“, от които може да излезе неопределено „нещо“ или „някой“.

И така, какво имаме зад вратите на LHC CERN?

Динозаври? Демоничен жътвар на човешки души? Нацисти в паралелното измерение? Хайде ...

Всеки, който е гледал телевизия, всякакви научно-фантастични филми, ще е добре наясно, че хиперпространствените портали, космическите червееви дупки обикновено водят до нещо, което не е скучно, като паралелен космос, паралелни цивилизации, където човечеството живее в мир и хармония или нещо подобно. Или ще видим раса от месоядни динозаври да посещават ЦЕРН, легиони от кошери на свръхчовешки клонинги, някаква зла генетична кралица императрица, безкрайни полипантеони от тъмни божества наги, затворени за векове и нетърпеливи да пируват с човешките души, победоносна нацистка паралелна история на глобуса и Райха или нещо подобно така...

Обсъдихме този въпрос с д-р Майк Ламонт от "главната контролна зала" в LHC.

„Надяваме се да видим суперсиметрия и допълнителни измерения“, потвърди той.

По темата за порталите, през които нещо може да влезе, както намекна Бертолучи, Ламонт каза доста елиптично: „Е, той е теоретик“, преди да препоръча книгата „Изкривени пасажи“ от физика Лиза Рандъл. Тази книга изследва начините, по които извънизмерното пространство и обекти могат да взаимодействат с нашето собствено измерение. Той използва, наред с други неща, примера за това как сфера, движеща се в триизмерно пространство, може да изглежда на някой, живеещ в едно-двуизмерно плоско пространство, като мистериозен кръг, внезапно процъфтяващ в съществуване, растящ, може би движещ се и след това свиващ се и отново изчезващ.

„Няма никаква математика“, добави Ламонт насърчително, оценявайки интелектуалното ниво на екипа на мейнстрийм медиите с тяхното объркано възприятие.

За да обобщим, може да сме изправени пред някакъв вид нашествие на спонтанно набъбващи и свиващи се сферични или колелообразни същества - нещо като огромна ръмжаща каменна топка от Индиана Джоунс, способна да влиза и излиза от нашето измерение по желание. Скоро всички градове на човечеството ще лежат в димящи руини, унищожени от Атаката на телепортиращите се тирани от N-тото измерение.

Д-р Бертолучи по-късно се свърза с мен, за да потвърди, че да, наистина ще има „отворена врата“, но дори и с пълната мощ на LHC CERN на негово разположение, той ще може да я държи отворена „за много кратък период от време, 10-26 секунди, но през този безкрайно малък период от време, ние все още ще можем да погледнем в тази отворена врата, или като издърпаме нещо от нея, или изпратим нещо в нея.

„Разбира се“, добавя Бертолучи, „след този малък момент от време вратата ще се затвори отново и ние ще се върнем в нашия „нормален“ четириизмерен свят... Това би било голям скок в нашата визия за природата, макар и без практическо приложение”. (поне за сега). И, разбира се, няма риск за стабилността на нашия свят.

Ние казваме: "Страхотно .... Ще видим".

Кой каза, че LHC е загуба на пари? ТЕ НИКОГА НЕ ХАРЧАТ НАПРАЗНО ПАРИ!!!!


Луис Пейдж

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.