понеделник, 1 август 2022 г.

ПСИХОТРОННИ ЕКСПЕРИМЕНТИ ВЪРХУ ХОРА - 2

 През 1989 г. Си Ен Ен излъчва документален филм за електромагнитните оръжия и представя на правителството на САЩ документ, в който се описва план за използване на тези оръжия срещу терористи. Преди прожекцията на филма говорител на Министерството на отбраната на САЩ заяви, че израелците редовно използват микровълни и "други модулиращи устройства", за да усмиряват палестинците.

По-късно, през май 1992 г. , известният американски седмичник "Defense News" съобщава, че руското правителство е обсъждало предоставянето на американската страна на информация и оборудване за "акустична психокорекция". По онова време руски експерти твърдят, че устройството е способно да "предава команди чрез статични или многочестотни звукови вълни и да въздейства върху човешкото подсъзнание, без да нарушава други интелектуални дейности". Експертите на САЩ съобщиха, че резултатите от теста за способност на това оборудване са "много окуражаващи". След като даден обект - независимо дали е доброволец или нищо неподозираща жертва - бъде облъчен, той променя поведението си за по-малко от минута, по какъвто начин е необходим на облъчващите агенти или на военните.

Според експертите този акустичен психокоректор е разработен в бившия Съветски съюз в средата на 70-те години на миналия век и е предназначен за "потушаване на безредици, контрол над дисиденти, деморализиране и обезсилване на врага и създаване на благоприятни условия за приятелски войски". Тази информация от американското издание обаче не е потвърдена от други източници.

Работата по усъвършенстването на смъртоносните лъчи продължава и до днес. Д-р Рос Едей от Калифорнийския университет например наскоро заяви в американската преса, че емоционалното състояние и поведението на човека могат да бъдат повлияни от разстояние чрез промяна на електромагнитното му поле. Сега Едей и други се занимават с определяне на това кои специфични честоти и пулсации влияят върху кои аспекти на мозъка и нервната система. Продължават и мащабните изпитания на психотронни оръжия върху нищо неподозиращи хора.

Още през 1986 г. Ким Беспи (починала през юли 1996 г. ), ръководителка на Женския лагер на мира в близост до военната база Грийнъм Комън, САЩ, описва симптомите, причинени от нискочестотните сигнали, с които военните третират протестиращите жени. Тези ефекти се изразяват в замайване, чести спуквания на очните съдове, изгаряния на лицето (дори през нощта), гадене, нарушения на съня, сърцебиене, загуба на паметта, неспособност за концентрация, дезориентация, силно главоболие, временна парализа, нарушения на говора, раздразнителност, необосновано чувство на паника. Д-р Робърт Бекер, специалист по въздействието на електромагнитните вълни върху човешкия организъм от Станфордския университет, потвърди, че симптомите, наблюдавани при жените от Грийнъм-Комън, са като две капки вода подобни на тези, причинени от излагане на микровълнови оръжия.

През май 1994 г. американското научно списание "Scientific American" публикува статия за съществуващо тогава "не съвсем смъртоносно оръжие". Наред с други неща се споменават лазерни пушки и нискочестотни инфразвукови генератори, които са достатъчно мощни, за да предизвикат гадене и стомашно разстройство. Сред програмите, които се разработват в момента, американските изследователи посочват "Спящата красавица" - програма, която включва създаването на електромагнитни оръжия, които въздействат върху психиката на вражеските войници по време на военни операции. Проектът се ръководи от Джак Върнън, високопоставен служител на военното разузнаване на САЩ.

Освен това на 21 юли 1994 г. министърът на отбраната на САЩ Уилям Пери подписва меморандум за "не съвсем смъртоносните оръжия" със списък на случаите, в които е допустимо използването им. На първо място в списъка е "контрол на тълпата", а на пето - "обезвреждане и унищожаване на въоръжение или военно производство, включително оръжия за масово унищожение". През юли следващата година в  «Spordight», известен вестник на американските правозащитници, е публикувана статия, в която физикът от Харвард д-р Емери Хорват заявява: "Тези електронни "скалпозайзери" са проектирани така, че правителствените служители да могат да проникват в мозъка, да дезориентират тълпи от хора или да манипулират хората да престанат да бъдат себе си. Това е абсолютно ужасно оръжие".

Терминът "несмъртоносно оръжие" е измислен от американски учени. Избраният списък от технологии, които попадат в този тип оръжия, включва преносими лазери и изотопни излъчватели, маскирани като стандартни оръжия, които заслепяват вражеските войници. Генератори на инфразвук, които не само дезориентират врага, но и предизвикват гадене и диария, и генератори на шум, които имат потискащ ефект върху враждебната и развълнувана тълпа. Почти всички тези технологии са разработени в известната лаборатория в Лос Аламос като част от националната програма за така наречените "несмъртоносни оръжия".

Основният извод, който може да се направи досега е, че дългогодишните изследвания в областта на разработването на психотронни оръжия са дали добри резултати, но основният проблем е, че е много трудно да се въздейства на тестови обекти на значителни разстояния. Използването на психотронното лъчение за военни цели е възпрепятствано и от изключително ниската мощност на тези генератори и слабото проникване през защитни структури (стени, убежища и др. ). Това изисква огромно количество енергия и обезсмисля всички усилия за създаване на ефективни устройства с голям обсег на действие. Необходим е компактен източник на енергия, който да въздейства на разстояние поне няколкостотин метра.

Трябва да се отбележи, че този проблем е от фундаментално естество. Според военни експерти мощните генератори на радиация са важни не само за въздействие върху живи обекти, но тяхното използване е крайно необходимо за въздействие върху военна техника, както и за разрушаване на инженерни съоръжения. Работата по тези оръжия започна в дните на президента Рейгън. Именно в рамките на инициативата за стратегическа отбрана беше създаден образът на идеалното оръжие от ново поколение - лъчево оръжие, базирано на нови физически принципи. По това време американски учени активно работят върху създаването на ефективни лазерни системи. Те погрешно смятаха, че мощните лазери ще станат основният елемент на отбранителната система.

В Русия също се работи в тази посока и дори е тестван боен лазер на американски космически совалки. На полигона Сари-Шаган е изградена мощна лазерна система "Тера-3", чието излъчване е тествано от членовете на екипажа на "Чалънджър" през 1984 г. при полет над района на езерото Балхаш. Лазерният лъч нарушава работата на електронното оборудване и причинява тежки неразположения на астронавтите.

Работата по лъчевите оръжия продължава и през третото хилядолетие. Според списание New Scientist (24 октомври 2001 г.) вече са създадени генератори на микровълнова радиация, предназначени за дистанционно въздействие върху тълпи от хора. Според списанието излъчвателят въздейства върху човешкото тяло с тесен микровълнов лъч. Вълните проникват през кожата и бързо „загряват“ засегнатата зона до температура от 45 градуса по Целзий и повече. Това неизбежно причинява болков шок и дори загуба на съзнание при хората, изложени на тези оръжия.

http://psihotronnika.narod.ru/info

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.