сряда, 19 април 2023 г.

Ние сме заклещени в безкраен цикъл от повторения

 Различията между минало, настояще и бъдеще са илюзорни, Ето малък пример за това: представете си че Слънцето изобщо не залязва и е вечен ден. Няма също и часовници. Часовник - този атрибут е специално измислен и въведен с цел да не забравяте, че животът ви тече подобно на стрелките. Напомняне за това, че времето минава бързо и вие стареете ежесекундно. И така - представяме си че Слънцето свети винаги и на Земята няма часовници. Как ще разберете кога е днес, кога е утре и кога вчера? Помислете над това. 

Животът е един лабиринт. Някои бродят из него до самата смърт в търсене на изхода. Но има само един път и той води по-нататък, извън лабиринта. Едва достигайки центъра на лабиринта, можете да разберете всичко. Напълно вероятно е нашият живот да е верига от събития, които ние минаваме отново и отново. Всичко се повтаря постоянно. Единствено остава да се изчисли периодиката на този цикъл. Някои казват, че е 300 години, други - 200... След завършека на даден цикъл всичко започва отначало. А понякога ви идват спомени за миналите цикли и улавяте дежа-вю. По някакъв начин сте си припомнили даден момент от минал цикъл, което е и бъг в матрицата. 

Има места на Земята, където има физически изход от този лабиринт. Но явно да се попaдне там е възможно само след пълното осъзнаване на това, което се случва тук. Мнозина смятат, че за тази цел е достатъчно да се осъзнаят на духовно ниво - но явно не е достатъчно, на физическо ниво също е нужно. Това е като част от пъзела, частта-ключ към отговора. Можете да купонясвате, да пиете и скитате, след което да отидете за презареждане в ранна възраст, без нищо да сте разбрали. Или да живеете толкова дълго, за да успеете да осъзнаете защо сте тук. И тогава ще можете да разберете как да излезете от вечния цикъл на повторения. 

Разбрал съм една истина - невъзможно е да бъдат пробудени всички хора. Само една малка част ще осъзнава какво реално се случва. Това, че можем да пробудим всички на Земята е илюзия. Колкото напредваш с личното пробуждане, толкова по-добре го разбираш. Пробуждат се само тези, които се намират на стадий пробуждане. А на останалите, независимо как ще се разтягаш - не можеш да докажеш нищо. Те се намират в мрак, мъгла - и то дълбоко. 

Когато дойде времето и поредния цикъл наближи края си (а той е вече близо), тогава светът ще бъде презареден напълно... и всичко ще започне отначало.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.