понеделник, 10 април 2023 г.

"Коридор на изкушенията". Разопаковане на значенията на късометражния филм от Дмитрий Зодчи "AVE"

 Предлагам на вашето внимание "Коридор на изкушенията". Убедено мога да кажа в аванс, че въпреки подробното разопаковане на значенията, направено от автора на клипа, има и доста подводни камъни, останали скрити от погледа. Но това е нормално - в матрицата на демиурга (а той присъства неслучайно във филма) винаги е така. Изгледайте и открийте за себе си нужното. Тук само ще приложа някои допълнителни наблюдения, взети от коментар към клипа:

1. Първата стая - почивка, сън. На заден план е изображението на мъченик. Това са религии - сън за съзнанието, вместо разум - сляпа вяра, избягване на лична отговорност чрез покаяние и т.н. Нашият герой избра здравия разум и продължи напред.

2. За стаята на похотта - има ключов момент в гласа на момичето, той е като машинен. Веднага става ясно, че тя няма душа - тя не е съвсем личност. Няма нищо лошо в това да бъдете еротично привлечени от красива жена с красива душа. Тези емоции могат да станат основа за по-високи честоти. Но ако няма жива, човешка душа, тогава нещата са зле. Нашият герой, веднага щом се убеди в това, си тръгна.

3. Архитектурното бюро е архитектите на Вселената, масонството. Те му предложиха да се присъедини.

4. Огризката на ябълката няма нищо общо с плода на знанието. Те показаха, че има висши светове, а нашият е бунище, в което се изхвърлят остатъци. И нашият герой се доближи до люка - изхода към един по-добър свят.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.