сряда, 29 юни 2022 г.

ТОРМОЗ И КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО ПО СВЕТА - 3

 Тактики и техники, използвани от организирани банди за преследване


По-долу са изброени някои от методите, използвани срещу лица. Те са основни, въпреки че има и други.

Метод на котвата

Това е метод, използван от преследвачите, които използват фалшиво съобщение или аргумент, за да оправдаят тормоза и да попречат на жертвата да разбере истината за него. В по-крайните случаи методът на котвата се състои в цитиране на доказателства, за да се убеди жертвата, че друга група или организация е отговорна за незаконните действия. Вижте: http://en. wikipedia. org/wiki/Anchoring .

При организираното групово преследване техниката "Котва" се използва, за да се досажда на жертвата редовно по повод на събития, които тя смята за нормални. Това може да се случи например на онези, които ходят на демонстрации. Ключът се крие в точното повтаряне, както и при други методи, използвани от организираното групово преследване. Или например лицата ви се показват навсякъде, където отидете, а поведението им е грубо или налудничаво спрямо вас.

Вие изобщо не ги познавате. Просто попитайте какво се случва. Представете си, че това се случва всеки ден, всяка седмица, всеки месец, всяка година и предизвиква страха ви. В такъв случай той е свързан с емоционалното ви състояние. Няма нищо друго. Отворена врата или багажник на автомобил, молив, мобилен телефон, лаптоп, маска, дрехи в същия цвят, всякакви предмети. Където и да отидете през деня, винаги ще видите отворена врата или багажник на автомобил, паркиран на пътя в двор, в който няма никой. Това е знак да напуснете!

Преследване по въздуха

Това се случва, когато хеликоптери или самолети преследват вървяща или шофираща жертва. Лети над главата и преследва целта от едно място на друго. Някои от тях започват да преследват жертвата веднага щом тя излезе от къщи.

Поставяне на капани

Терминът "примамка" е техника за преследване, която се използва за улавяне на жертвите, за поставянето им в условия или ситуации, които по-късно ще им създадат проблеми. Терминът често се отнася до убеждаване на жертвата да извърши убийство или несъзнателното ѝ въвличане в незаконни дейности. Всичко това се прави, за да се постави жертвата в опасни, трудни и компрометиращи ситуации, като арест, настаняване в институция, несправедливи обвинения в сексуален тормоз, притежание на наркотици и порнографски материали. След като това се случи, съществува риск жертвата да стане член на самата преследваща организация.

Да бъдеш заслепен от светлина

Заслепяването се състои в проблясващи или светещи ярки лъчи светлина, насочени към жертвата, докато тя върви по пътя, най-често през нощта. Това може да бъде само една светкавица или няколко повтарящи се светкавици, насочени към обекта на жертвата. Тази тактика може да се използва, за да се уведоми жертвата, че е наблюдавана, по същия начин, по който подобни сигнали са един от начините информаторите, които са в колата през нощта, да комуникират със своите съучастници. Пешеходните патрули общуват и с информаторите в автомобилите, като използват комбинация от жестове. Можете също така да видите членове на тези групи да шофират напред-назад през целия ден с включени светлини. Жертвата обикновено е следвана и може да бъде "заслепена" от предните светлини на автомобила или от някое от насрещните превозни средства. "Заслепяване" може да настъпи и когато заслепяващите фарове са насочени към прозорците в дома на жертвата.

Пътно-транспортни произшествия

Целевите жертви са "отрязани", изтласкани от пътя и по този начин принудени да извършат ПТП с фатален край или почти с такъв. От друга страна, пострадалите пешеходци твърдят, че през цялото време са виждали пресичащ автомобил, а някои от тях са обвинени, че са причинили произшествието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.