понеделник, 6 юни 2022 г.

Три метода, използвани за манипулацията на обществото

 Защо изобщо показват всичко това? Да го скрият? Точно обратното - изкарвайки го видимо, успяват да отвлекат вниманието. Има няколко обяснения (вероятно не са изчерпателен списък, а и не са взаимно изключващи се):


1. Според тези, които са изучавали трудовете на Блаватска, законът на кармата е: "Предупреждават, ако има мълчание - приема се като знак за съгласие".

Това ми звучи като хитрост. Спусната от върховните кукловоди, което служи на "мениджърите" от по-ниско ниво, за да оправдаят своите гнусни дела. Особено техните "предупреждения", които са свързани със символиката, зависят от типа мислене, а то зависи по-специално от културата, която не всеки може да разбере правилно. Това може да се получи само когато съзнанието на всички е "разчесано" по един и същи начин. "Зомбификация" на Пелевин е пример за това.

2. Символиката въздейства върху подсъзнанието, което ви позволява да програмирате човека, неговото поведение, да го направите предсказуем и ръководен. Поведението след измиването се определя от "вирусите", инжектирани от "шахматистите" чрез медиите, медиите и идеологията.

3. И още една възможност. Работа с "общата памет" на човечеството, която може би е вечна. А след това изпълнителите, авторите и другите хора, които се хранят с вдъхновението на музите, се включват в тази база данни, която съдържа събития или прогнози за бъдещи събития. И (или) те просто го оформят, като се възползват от общественото внимание. Те създават информационно поле, егрегор, изпомпват го чрез масите с определен набор от качества, след което то придобива подобие на определено "съзнание". ( Това би могло да включва някои теми, свързани с вълните на Шуман, мета-вселената с мозък, "зашит" от ваксини и т. н. ).



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.