четвъртък, 23 юни 2022 г.

ТОРМОЗ И КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО ПО СВЕТА -1

 Въпроси и отговори

Дали терминът "банда", както е в случая с "преследване от банда", се отнася до значението на "улична" банда? Не. Думата "банда" означава голям брой хора, които се организират/събират с една обща цел. Каква е разликата между преследването (Stalking), извършвано само от едно лице, и организираното "групово преследване" (Group Stalking)? Всички форми на преследване нанасят физически, емоционални и психологически щети на жертвата. Що се отнася до груповото преследване (наричано по-нататък "групово преследване"), злоупотребата е особено широко разпространена, така че жертвата не може да прави разлика между приятели и врагове. По-голямата част от населението познава случаите, когато "изоставеният любовник се превръща в преследвач", и е в състояние веднага да разпознае основните признаци на това противозаконие. По-малко известни са случаите на организирано групово преследване, което позволява на преследвачите да запазят анонимност и да намират бъдещи жертви, тъй като те всъщност са насърчени поради липсата на възмездие. Трябва да се има предвид, че жертвите на преследване от организирани групи се сблъскват с организирано насилие от страна на банди, което има за цел да ги накара да се чувстват "психически" зле в случаите, когато биха искали да се обърнат към властите. Следователно не е изненадващо, че жертвите на организирано групово преследване са по-склонни към самоубийство, отколкото при индивидуалното преследване.

Незаконно ли е преследването на организирани групи?

Да! Противно на това, което вярват или казват лидерите и членовете на групите за преследване, всички форми на преследване и тормоз са незаконни.


Определение за преследване

Преследването може да се определи като план за повтарящо се и нежелано внимание, преследване, срещи или всяка друга линия на поведение, насочена към някое лице (в този случай жертвата), за да се опита да му внуши страх. Преследването е незаконно във всяка държава. Извън границите или федералните територии се счита за незаконно. То представлява умишлено поведение, което включва повтарящ се тормоз и постоянно преследване от страна на индивидуален преследвач, който кара другото лице да се чувства уплашено, заплашено, тероризирано, сплашено, притеснено, за да предизвика промени в душевното му състояние. Лице, което умишлено и продължително преследва или тормози друго лице и предизвиква възможна заплаха, демонстрирана или внушена, която да накара това лице да се страхува от смърт или да причини тежка телесна повреда, е виновно за престъплението преследване.

Определение за натрапчивост

Натрапчивото поведение е линия на поведение спрямо жертвата, която включва, но не се ограничава до повтарящи се и постоянни неподходящи контакти, целящи да доведат здравия човек до емоционален стрес.

ФБР, Стр 18 от кодекса на САЩ, раздел 241 - заговор срещу правата. Този член обявява за незаконно едно или повече лица да се сговарят да наранят, тормозят, заплашват или сплашват лице от който и да е щат, територия или провинция при свободното упражняване или ползване на права или привилегии, предоставени му от (или във връзка с упражняването на) Конституцията или законите на Съединените щати. По същия начин е незаконно едно или повече лица да се движат инкогнито по или в близост до обществени пътища, за да пречат или да възпрепятстват други лица свободно да използват и да се ползват от правото, което са придобили. Вината варира от глоба до лишаване от свобода за срок до десет години или и двете; в случай на смърт или действия, включващи отвличане или опит за отвличане, в случай на утежнено сексуално насилие или дори опит за убийство, извършителят ще бъде преследван по тази разпоредба или ще бъде лишен от свобода за неопределен брой години, доживотен затвор или ще бъде осъден на смърт.

Целта на организирания групов тормоз

Заявената цел на организирания групов тормоз (който е част от психотерора) е да се заглуши жертвата, да се докара до лудост, да се стигне до самоубийство или да се унищожи репутацията и доверието към нея, така че да бъде смятана за луда, ако се опита да съобщи за незаконни действия срещу нея. Следователно една от целите е да се представи жертвата като психологически нестабилна, а това се постига чрез внимателни и педантични атаки, като се използват усъвършенствани техники за психологическо преследване и различни други техники, които са обичайна практика при груповото преследване, като например обединение на квартала, в който живее жертвата, мобилизация, прекалено и малко нагли изстъпления. Организираното групово преследване се използва и за събиране на информация за отделни лица, за да бъдат принудени да се преместят или да напуснат местоживеенето си.

Преследвачите се интересуват или проверяват информация, за да разберат дали набелязаната цел действително е виновна за престъпления? Не. Сред преследвачите има "приемане на вината". Освен това си спомнете, че на много от тях се плаща, за да тормозят и да не бъдат замесени по никакъв начин в невинността или вината на жертвата. Ако приемем, че жертвата познава групата, която я преследва, би ли се опитала да общува открито с тях? Категорично не! Първото е, че преследвачът приема, че жертвата е виновна за злодеяние и следователно заслужава подходящо "лечение". Второ, те искат да нападнат жертвата по някакъв начин. В тези случаи реципрочните действия ще бъдат записани и използвани като доказателство срещу жертвата, особено при опитите да ѝ се внуши, че е психически нестабилна. Ако, от една страна, едно хуманно и уважаващо общество практикува организирано групово преследване, трябва ли да приемем, че жертвите заслужават да бъдат преследвани? Категорично не! Когато законът бъде присвоен, всички разпоредби на "закона" са напълно унищожени. Бих искал да подчертая, че повечето жертви на преследване от страна на организирани групи не се считат за свързани с престъпления. Всяка група, която практикува организирано групово преследване, не е положителна по своята същност, не е полезна за обществото, въпреки че върши "добро" дело. По същия начин тези общества остават уважавани, тъй като всеки опит за "нередност" е надлежно унищожен или елиминиран.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.