вторник, 28 юни 2022 г.

Твърдят, че глобалното затопляне е виновно за синдрома на внезапната смърт при възрастните

 На 8 юни британският таблоид "Дейли мейл" публикува статия със заглавие: "Здрави млади хора умират внезапно и неочаквано от мистериозен синдром - докато лекарите търсят отговори чрез нов национален регистър". Статията беше посветена на т. нар. синдром на внезапната смърт при възрастните (SADS), някакво странно ново заболяване, което засяга хората под 40-годишна възраст.

Терминът се използва, когато при аутопсията не може да се установи очевидна причина за смъртта и симптомите са предимно от сърдечносъдов характер. Това означава, че младите хора внезапно умират масово по време на някакво физическо натоварване, стрес или друго състояние, при което сърцето е подложено на повишено натоварване.

По-специално SADS очевидно е причинил смъртта на Мис Бразилия 2018. През април ѝ е направена проста операция за отстраняване на сливиците и е изписана, но изведнъж гърлото ѝ започва да кърви, след това получава болки в сърцето, после изпада в безсъзнание и кома, която продължава до средата на юни.

Друга известна личност, починала на 21 юни, е известен баскетболист. На 25-годишна възраст внезапно умира напълно здрав и неболедуващ човек. И сега лекарите недоумяват защо И след дълги разсъждения се поставя универсална диагноза: SADS.

Понякога този синдром се проявява и при деца, ако и двамата им родители са имали деменция:



И така, докато хората в бели престилки усвояват новата диагноза SADS, по-напредналите учени вече им поставят нова диагноза, наречена wet-bulb, която не се превежда от английски по никакъв начин, освен "смърт от прегряване, когато влажността и температурата на околната среда достигнат точка, при която изпаряването на потта вече не работи и кръвта в съдовете се съсирва". Или поне така сочи статия от 2020 г. на екип от професори от Колумбийския университет.

https://twitter.com/DeepHeat73/status/1538818913772785664?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1538818913772785664%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fthebigtheone.com%2FD0B2-D181D0B8D0BDD0B4D180D0BED0BCD0B5-D0B2D0BDD0B5D0B7D0B0D0BFD0BDD0BED0B9-D181D0BCD0B5D180D182D0B8-D183-D0B2D0B7D180D0BED181D0BBD18B%2F

Температурата на мокрия термометър, известна още като WBT, е специфично измерване на температурата, при което алкохолният или живачният флакон на термометъра се увива в мокра кърпа. В този случай водата от мехура се изпарява, той се охлажда и показва температура, която е малко по-ниска от температурата на околната среда - това се показва от близкия сух термометър. Трикът при измерването на тази стойност е, че можете да изчислите влажността на въздуха въз основа на разликата в тези температури. Така че, ако температурите на двата термометъра се изравнят, влажността е достигнала 100% и няма повече изпарение от мокрия термометър.

Затова специалисти от Колумбийския университет създават контурна карта на районите, в които по това време екстремните горещини достигат и екстремна влажност, след което наслагват тази карта върху карта на внезапните смъртни случаи от прегряване. Окончателната картина за периода 1979-2017 г. изглежда по следния начин:



След това просветените адепти започнаха да пеят старата песен: глобално затопляне, климатични промени и. . . . изпрати ни субсидия, Света Грета!

За съжаление на адептите, Грета не е прочела техния труд и не е отпуснала безвъзмездна помощ за закупуването на милион термометри, но специалистите по SADS са проявили интерес към изследователите и сега се опитват да превърнат внезапното повишаване на температурата в синдром на внезапната смърт. Така при 100% влажност температурата внезапно се покачва, тялото не може да се справи и. . се пренасяш в по-добрия свят.

И така, всичко е "просто и ясно": глобалното затопляне е отговорно не само за драстичните климатични промени и за надвисналата продоволствена криза, но и за лавинообразната внезапна смърт при възрастните и за пълното намаляване на IQ при хората.

Сега остава само да се свърже парниковият ефект и с маймунската шарка, за което Нобеловата награда за медицина е гарантирана. Може би ще бъде връчена и Нобелова награда за световен мир, темата е на мода, ярките адепти със сигурност я заслужават, така че чакаме нов пробив в науката и следим развитието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.