четвъртък, 22 юли 2021 г.

За „Пазителите“ на света на съновиденията

 Всички, които практикуват осъзнато сънуване, рано или късно се сблъскват с определена сила, която започва активно да се противопоставя на пробуждането на осъзнаването в света на сънищата и опитите да се поеме контрола върху сюжета на сънищата. Някои от сънувачите наричат ​​тази сила „пазители“, други - „защитна програма“ на света на съновиденията.

Към последните принадлежи групата на сънувачите, които са приели името „хакери на сънища“. Ето например какво разказва за тази сила един от основателите на тази група, който има псевдоним Сергей Изриги: „Всеки изследовател на сънищата в крайна сметка се среща с „пазителите“. Тези „пазители“ („защитници“, „чудовища“) плашат хората, ако започнат да изучават характеристиките на пространствата на сънищата. Аз лично познавах момчета, които след среща с "пазител" не спяха три-четири дни. Страхът, който изпитваха, доведе до нервни сривове и дори в един случай - до тежко заболяване.

Психолозите казват, че „пазителите“ са олицетворение на нашите проблеми и изходите на несъзнаваното. Мистиците и окултистите казват, че „пазителите“ и „чудовищата“ са астрални същества или сили, които в контакт с човек приемат формата на огромни и опасни чудовища. Интересно е да се отбележи, че в наше време „изходът на несъзнаваното“ се счита за по-научен, отколкото „контакт с астрално същество“. Така че, ако опишете "защитата" на програмата за сънища, използвайки персонификации и човешкото безсъзнателно, ще получите някаква степен на учен. А ако говорите за "астрални същества", тогава ще бъдете наречен шарлатанин или жертва на предразсъдъците от миналото. Хакерите имат своя гледна точка за това. Ще говоря за това по-късно.

Програмата на сънищата има още един слой „защита“. На определено ниво на изследване сънувачът попада под натиска на „силите на съдбата“. Животът му се превръща в поредица от неприятности. Той рискува здравето си и благосъстоянието на близките си. Този „кармичен рекет“ може да се възприеме като „тест за зрялост“ или като „укрепващи духа препятствия“. За да бъда честен, този обрат на събитията беше пълна изненада за нас. Претърпяхме тежки загуби. За щастие можете да се възползвате от нашия опит. Ще Ви бъдат дадени предпазни мерки и мерки за безопасност, за да можете да се предпазите от този „кармичен рекет““.

И така, според концепцията за „хакери на сънищата“, светът на съновиденията има две нива на защита. Първото ниво се проявява под формата на някакъв вид „пазители“, които пречат да получите контрол над сънищата си. А второто ниво се проявява под формата на влияние на "силите на съдбата". Кои са тези „пазители“ - същества от външния свят или продукт на нашето собствено съзнание? Мисля, че по време на осъзнати сънища се озоваваме в световете на нашата вътрешна вселена в един вид „симулатор на обучение“. Следователно, всички същества, които срещаме там, са наши собствени отражения и продукти на нашия вътрешен свят. Ето защо е много важно да се отървете от вътрешната тъмнина и негативизъм, ако решите да се занимавате с осъзнато сънуване.

Когато сънувачът преминава от „тренировъчен симулатор“ към реални извънтелесни пътувания в световете на външната Вселена, тогава той среща там различни същества и взаимодейства с различни външни сили. Следователно е необходимо да преминете към това ниво, след като отработите всички „извънредни ситуации“ на „симулатора за обучение“. Натискът на "силите на съдбата" също е призован да закали духа на сънувача. Но за всички полезни съвети, които "хакерите на сънищата" дават по тази тема, можете самостоятелно да научите от книгата "Хакери на сънищата. Пътеводна звезда" на един от членовете на тази група, известна като Равена Леа, или да изчакате публикацията ми на тази тема.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.