сряда, 14 юли 2021 г.

Big brother вече е тотален и глобален

 Всичко, което беше досега с Big brother, т.е. с тоталното шпиониране на хората, е нищо в сравнение с онова, което ни предстои.

Новата технология на SignalFrame ще дава възможност на правителствата да извършват наблюдение на хора, участващи в политически събирания или протести, и на личната им дейност. С една дума, технологичната способност на държавното тотално наблюдение и контрол ще се разшири неимоверно.

Изследователската лаборатория на ВВС на САЩ подписа договор за тестване на нов софтуер на компанията SignalFrame, която е за безжична технология във Вашингтон.

Новият софтуер на тази компания е в състояние да влиза в смартфонитеи от тях да скочи във всяко друго безжично и блутут устройство в близост. Смартфонът ще се използва като "прозорец за използване на стотици милиони компютри, рутери, фитнес тракери, съвременни автомобили и други мрежови устройства, известни общо като "интернет на нещата"."

В действителност вашият смартфон се превръща в правителствено устройство за подслушване и шпионаж, което осъществява и открива достъп до всички близки безжични или блутут устройства или каквото и да е, което има МАС адрес. Колко "близо" е наблизо, засега не се разкрива от компанията. Но с разширяването на 5G-безжичната връзка, трябва да се приеме, че "близо" ще е доста повече от няколко крачки от вашия смартфон.

Можем да си представим някои сценарии в ръцете на правителствените надзиратели:

- правителството не само ще знае вашето географско местоположение чрез GPS-сигнала към вашия мобилен телефон. Те ще знаят и какво правите. И с кого.

- всяко политическо събиране ще им позволява да "видят" всички собственици на други мобилни телефони в близост до протеста. Колко хора се събират на улицата или мястото. Посоката, към която се насочват. Дали срещата е в зала или стая и кой (смобилен телефон също) присъства.

- ако шофирате по криволичещ крайбрежен или планински път, системата ще има достъп до различното електронно оборудване на колата ви, за да го изключи. Тя може да има достъп до платката на вашия автомобил, която управлява вашето сървоуправление, когато шофирате по криволичещи пътища и да ви прати в пропастта. Или може просто да изключи електрическата система на колата и да заключи дистанционно всичките врати. Полицията вече не трябва да участва в преследвания и залавяния.

- новата технология ще позволи на Big brother да получи достъп до данните на вашето смарт устройство докато тренирате. Или по-лошо - да пречи на сигнала от вашето сърдечно устройство, което ви предупреждава да не тичате толкова, защото следва инфаркт.

- технологията може да се използва за достъп до вашия смартфон и оттам за включване на вашето Алеха домашно устройство, за да слуша и записва разговорите, без да знаете. Или да слуша ваша зуум-конференция на вашия лаптоп. Или по-лошо - да изключат функциите за безопасност на домашната ви печка и да последва пожар.

- с 5G-безжичната широколентова връзка, проследяването може да бъде разширено извън обхвата на блутут-устройството. Добавете 5G-безжичната връзка към технологията на SignalFrame и след това добавете възможностите на изкуствения интелект и ще се получи незабавна обработка на огромно количество данни за всеки следен човек или група.

Последното лабораторно тестване на ВВС на САЩ е само върхът на айсберга. Ако ВВС го правят, бъдете сигурни, че това го правят и в армията, флота, NSA, ЦРУ, ФБР и всички останали правителствени централи. Ако САЩ го имат, можете да се обзаложите, че го имат и други правителства.

Технологията на SignalFrame издига тоталния контрол на ново ниво като се има предвид повсеместността на смартфоните, устройствата на интернет на нещата, зависимите от цифровите платки и всички домакински устройства, които сега имат МАС адреси за безжичен достъп.


Източник: "Строго секретно"



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.