вторник, 27 юли 2021 г.

Ю. Петухов за юдеохристиянството на Ватикана

 Добре известно е, че Ватиканът, от момента на своето формиране, е признал еврейския „Стар завет“ като свещено писание, превръщайки католицизма в „клон“ на юдаизма. И с течение на времето влиянието на юдаизма върху Ватикана само се засилва. Това вече е писано повече от веднъж, както и фактът, че именно Ватикана, чрез своите слуги, е положил много усилия да наложи юдео-християнската същност на източното християнство, което сега се нарича православно. Но въпреки факта, че „върхът“ на РПЦ явно е попаднал под влиянието на Ватикана, това не засяга обикновените вярващи и в техните сърца те остават много по-близо до ведическата вяра на своите предци благодарение на реформата на С. Радонежски , който помири и обедини двете църкви.

Ето защо Ватикана винаги е смятал и продължава да разглежда руснаците като „фалшиви християни“ и „езичници“, които никога не са приемали коригираните „ценности“ на юдео-християнството. Тази характерна разлика между съвременните православни християни и западните клонове на юдео-християнството е отбелязана и от изследователя на културата на древните цивилизации Й. Петухов.

И така, в книгата си "Произходът на русите" той пише: "Най-голямото и страшно от гледна точка на последствията беше разделянето ... на християнската църква на западната римокатолическа и източната православна ... "Реформирането" на християнството доведе до появата на Ватикана и папския престол като такива, до хилядолетното "нападение" на Ватикана на север и изток от Европа, до "инквизициите", "религиозните войни", а след хиляда и повече години до реалното подчинение на католическия престол на юдейските първосвещеници, тоест до появата на такова непредсказуемо явление като юдео-християнството.

По-специално, папа Йоан Павел II (Войтила) и след него патриарх Алексий II (Редигер), от опортюнистични съображения, открито признават „старшинството и приоритета“ на еврейските равини, наричат ги учители и се разкайват за „престъпленията“ на християнската църква срещу юдаизма и евреите. Така и двамата открито се отказаха от християнството и Христос и открито се превърнаха в антихристи, тъй като християнството и Христос отричат ​​и отхвърлят юдаизма. В същото време католическата църква естествено и закономерно сваля маската на християнството, която е носила в продължение на хиляда и петстотин години. Православната църква обаче остава християнска по своята същност, въпреки опортюнистичните действия и изявления на нейните отстъпнически йерарси (които очевидно са се оказали не на място).

Ние цитираме толкова пространни аргументи по „религиозни теми“ само защото през последните години има много публикувани трудове, в които се казва, че християнството е изкуствена религия, създадена от евреите, за да държи „гоите“ в подчинение. Това определено и недвусмислено е погрешно. Лъжа е. Тази хитроумна информация, пусната от антируски центрове, е предназначена за милиони миряни. Нещо повече, юдаистите са тези, които се възползват от налагането на такава гледна точка върху човечеството и следователно това налагане се инициира от самите юдаисти, които желаят да подчинят християнската църква. Те вече са разрешили този въпрос със Западната католическа църква. Сега всички сили са хвърлени върху източната православна, наистина християнска църква, която отрича юдаизма".

Юдаистите, които разчитат на папския трон, успяват в своя „дранг нах остен“. За съжаление, понякога им помагат и нашите наивни привърженици на руското езичество, истинската ведическа вяра, които все още не осъзнават очевидния факт - православието е естествено продължение и развитие на оригиналната Истинска вяра на русите ... Работите отиват натам, че скоро ще отсечем сами дървото, на което седим. И тогава първоначалната вяра на нашите предци руси ще бъде заменена от самото юдео- "християнство", от което фанатиците се страхуват толкова много. Ще премине като смъртна пързалка както през руските езичници, така и през православните руснаци, без да се интересува чии кости под него пукат. Вече е в ход ... "

С правилната обща мисъл ще си позволя да не се съглася с Ю. Петухов в някои отношения поради неговото непознаване на някои подробности. Първо, православието е истинската ведическа вяра на древните руснаци, а изобщо не е „езичество“ - термин, измислен от византийските свещеници, след като са дошли в Русия. Източният клон на християнството, донесен от Византия, отдавна е наричан „православното“ християнство от гръцкия обред. Но в Русия, благодарение на С. Радонежки, то наистина погълна много руски ведизъм - истинско православие.

Първоначално обаче Никон, под натиска на Ватикана, извърши собствена реформа, която приближи православната църква до католицизма и доведе до нейното неизбежно разделение. След това, чрез усилията на евреите и същия Ватикан през 19-ти век, те успяха да „пробутат“ еврейския „Стар завет“ в ортодоксалното източно християнство, което беше първата стъпка към признаването на юдаизма като доминиращ.

След това, през 1943 г., на територията на СССР по решение на И. Сталин е пресъздадена християнската църква, която започва да се нарича „руска православна“. Основното условие за създаването й е непризнаването на еврейския „Стар завет“ като „свещено писание“, тоест тази църква е замислена като пресъздаване на църквата на С. Радонежки, тъй като ведическият мироглед е в основата на истинското учение на Христос. И е напълно ясно, че тази църква е трябвало да се превърне в „естествено продължение и развитие на Истинската вяра на русите“.

Но отново всичко се промени с убийството на Й. Сталин и завземането на властта от троцкистко-ционистката клика начело с Н. Хрушчов-Пердмутер. Църквата започна открито да настоява за сближаване с Ватикана и отново евреите чрез своите слуги успяха да наложат на руснаците своята „Тора“, която няма нищо общо с историята на самия руски народ, за чието прикриване е извършен в продължение на няколко века цялостен проект за фалшифициране на историята. И отново, координаторът на този проект беше Ватикана и силите, които стоят зад него. И така, продължаването на опитите за сближаване с Ватикана на „върха“ на РПЦ - колкото е възможно повече подчертава истинската им същност на роби и слуги на евреите.

Но това не се отнася за повечето от „долните нива“ на самата църква и за преобладаващото мнозинство от обикновените вярващи православни християни, които не приеха всички тези регалии на еврейски роби, както не приеха и еврейския племенен „бог“ и не признават „богоизбраността“ на евреите и легитимността на техните стремежи за власт над останалите народи. Ето защо православните християни са истинските съюзници на Ведическата Рус (да не се бърка с фашистките новоезичници) в общата борба срещу икуменистката сатанинска църква от „новия световен ред”, която според плана на паразитите , трябва да замени всички съществуващи църкви на Земята. В същото време тя трябва да се основава на еврейския талмудизъм, който е най-древната форма на истинския нацизъм, както и на вече неприкрития сатанизъм, в който представители на световния „елит“ и неговите лоялни слуги сред националните „елити“ отдавна участват. И прогресивните сили трябва да се обединят срещу всички тези зли духове, а не да организират междуособици поради различни интерпретации на някои религиозни догми.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.