събота, 10 юли 2021 г.

Защо сънят ни превръща в марионетки?

 Всеки обикновен човек е наясно, че за разлика от състоянието на будност, по време на обикновените сънища ние нямаме абсолютно никакъв контрол нито върху сюжета на съня ни, нито върху собствените си действия по време на сънища. И целият смисъл тук е, че по време на обикновените сънища нашето съзнание губи осъзнатост. Техниките на осъзнатото сънуване са призовани да го върнат обратно.

Има много техники, които ви позволяват да се „събудите“ в сънищата си и да осъзнаете, че сте в съня си. Това е много важна стъпка към овладяване на действията ви в света на сънищата. И основната задача на сънувача е да поддържа това състояние на осъзнаване възможно най-дълго. За тази цел са измислени някои техники.

Въпреки това, всеки практикуващ осъзнато сънуване, рано или късно, се сблъсква с действието на някаква сила, която започва да пречи все повече на нашето пробуждане и осъзнаване в нашите сънища. Вече споменах за група сънувачи, които се наричат „хакери на сънищата“. И така, членовете на тази група свързват действието на тази сила с един вид „защитна програма“, която пречи на нашето пробуждане и осъзнаване.

Ето например това, което един от хакерите на сънища, Сергей Изриги (псевдоним), разказа за нея, продължавайки темата за трудността на запомнянето на самите сънища: „Трудностите при предаването на информация само леко откриват върха на айсберга. Ние, като потребители на програмата за сънища сме почти напълно лишени от лостове за контрол. Хората могат да заспят и да се събудят (аналогично на "старт" и "изход") Всичко останало зависи от програмата за сън.

Когато сме будни, обикновено се събуждаме там, където сме заспали. Имаме относително доверие в сюжета за следващия ден. Нашето внимание ясно улавя определени събития, създавайки от тях непрекъсната последователност от действия и движения. Можете лесно да обясните как и защо сте стигнали от точка А до точка Б. Въпреки че, разбира се, има изключения от всяко правило. Алкохолът, наркотиците или заболяването могат да нарушат континуума на бодрото състояние. Тухла, падаща върху главата, пречи на фиксирането на вниманието. И все пак, в будно състояние ние имаме контрол върху ситуацията (макар и понякога частична, но реална).

Сънят ни превръща в марионетки. Заспивайки, не знаем къде ще бъдем. Набор от сюжети и герои ни се налага против нашата воля. Програмата ни превежда от сцена на сцена по напълно нелогичен начин. Действаме или като зрители, или като участници в събитията. Сънят ни контролира, принуждавайки ни да се подчиняваме на неговите команди и правила. Има и изключения. Някои хора могат от време на време да „поръчват“ сънища. Други въвеждат незначителен контрол в сънищата. Въпреки това, всяко продължително усилие за „украсяване“ на съня предизвиква „ответни удари“. Това е още един знак за сигурността на сънуващата програма".

Но ако "програмата" има някаква защита, тогава има и начин да се заобиколи тази защита. С други думи, „защитата“ се задейства само върху определени обекти в съответствие със своите настройки. А тези обекти са обикновени сънуващи. По същия начин грижовните родители не допускат малки деца в зони, опасни за здравето им. И е очевидно, че програмата за сънища е точно защитена от неразвитото съзнание на хората с едно полукълбо, при които мозъчните полукълба работят отделно, като последователно си предават щафетата. И вече отбелязах, че при повечето хора в обикновено съзнание се активира лявото логическо полукълбо, а по време на сън се активира дясното интуитивно полукълбо.

Заобикалянето на защитата на сънуващата програма е възможно само ако научите хармоничната и синхронна работа на двете полукълба на мозъка. За да направите това, първо трябва да създадете информационен „мост“ между двете полукълба. Един от начините за създаване на такъв мост е креативността. Именно с помощта на креативността започваме да пробуждаме спящите си способности на боговете създатели и да осъзнаем целта, за която сме дошли в реалността на физическия свят.

Но творческата дейност е само първата стъпка към едновременното пробуждане на двете полукълба на мозъка. Освен това трябва да се научите и как да работите хармонично и синхронно. Ето защо, въпреки че творческите личности по-често от другите виждат по-ясни и живи сънища и дори осъзнати сънища, те все още не могат да се похвалят със стабилността на своя успех. Много по-голям успех се проявява, когато човек се занимава с няколко вида творчество. Но освен всичко това, вие се нуждаете и от достатъчно количество свободна жизнена енергия и способност съзнателно да управлявате тази енергия. И така, постепенно пробуждайки в себе си способностите на боговете-създатели, ние преодоляваме защитата на сънуващата програма и в същото време получаваме много по-голям контрол над собствената си съдба в света на ежедневната реалност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.