петък, 10 март 2023 г.

Уводни думи от книгата "Основатели за историята на Земята"

 От философска гледна точка съветът „да познаеш истината в себе си“ е от първостепенно значение. Провидците казаха: всичко съществува в Ума на Бога. И щом човечеството разбере по-дълбоко природата на своето „Аз“, Бог ще се разкрие, заедно с отговорите на всички настоящи и бъдещи въпроси. За да видите отвъд ограниченията, които са присъщи на дисциплините, разглеждани в този раздел, е необходим ясен и спокоен ум. Ум, който използва модерен език, за да предава идеи и принципи, но е свободен от капаните, условностите и програмирането, които заключват хората в ограничено възприемане на реалността.

Най-голямата пречка пред истинското възприятие е изкривяването, предлагано от частта от ума, която смята, че вече знае истината. Това е най-голямата пречка по духовния път.

Има аспекти на истината, които вечно са над капацитета на интелектуалното познание и разбиране. Думите са указатели. Те само описват реалност, която е над тях. Нищо от съдържанието на тази книга не може да се счита за истина. Това е само описание на различните аспекти на истината, която е от значение за идването на вашия свят.

За да възприема наистина, душата трябва да бъде напълно освободена от доминиращото "влияние" на така наречените власти на вашия свят (и други светове). Докато се приближаваме към обсъждането на ролята, която извънземните и възнесените същества играят в драмата, разиграваща се на Земята, е важно да запазим непредубедеността си и да изследваме доказателствата без пристрастия.

Не вярвайте сляпо на това, което казваме ние или някой друг (независимо от титли и титли или изследователски опит). И докато е вярно, че изследователите с повече опит имат ценна информация в различни области на науката, понякога тези с малко интелектуални познания са по-мъдри, в истинския смисъл на думата.

Досега нашите съобщения до голяма степен описваха областите на науката. Ние осъзнаваме, че някои от нашите ученици на Земята не разбират напълно научния метод. Затова е необходим философски и духовен подход. Може би вие сте от онези човешки същества, които ЧУВСТВАТ нещата и не се нуждаят от добро умствено разбиране.

Мъдростта е много различна от знанието. Може да знаете много факти за много неща и да ви липсва мъдрост. Знанието е линейно, мъдростта - не. Знанието се придобива постепенно и емпирично, мъдростта идва спонтанно и бързо. Това предполага, че една зряла душа може да дава и получава истинска мъдрост. Няма най-къси разстояния. Истински мъдрите във вашия свят са тези, които са в състояние да се отдръпнат от всички дисциплини и школи на мисълта и просто да възприемат голямата картина на случващото се. Въпреки че това отклонение може да бъде полезно за линейни и нелинейни хора, то не може да замени директния опит. Само директният опит носи мъдрост и просветление.

Събитията, които ще се случат на Земята през следващите 100 години, ще променят системите от вярвания на почти всички. За да разберете какво се случва, една способност ще бъде много важна - да се откажете от съкровените идеи и концепции, включително тези, които са насърчавани от науката. Хората, които имат остарели вярвания, несъмнено ще отхвърлят тази книга като бълнуване на лунатик, независимо дали вярват или не в този вид сътрудничество между ченълинга в лицето на Сал Ракели и същностите, които предават свещена информация.

Една от причините, поради които много хора ще отхвърлят този материал, е, че е представен по непознат и смущаващ начин. Ето защо подхождаме към темата по много различни начини.




САЛ РАКЕЛИ.

Основатели за историята на Земята.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.