вторник, 14 март 2023 г.

Ето за какво им е "метавселената" - разказва работещ във Фейсбук

 Появи се версия по каква причина демиургичните адепти на власт внедряват Мета вселената. Привидно, изглежда като една компютърна игра - изключвате компютъра и вече няма никаква мета вселена... 

Своята версия относно каква е целта на всичко това сподели човек, работещ във Фейсбук. Той казва: "Аз съм инсайдер, работя във Фейсбук. Работя над проекта "Лазар" и ние създаваме изкуствен интелект. Хората смятат, че ИИ е сбор от някакви мозъци. Нищо подобно - ние създаваме прости компютърни програмки, които наричаме ИИ. Нашата програма е способна да придобие акаунтите в социалните мрежи на вече умрелите хора. С помощта на тази програма ние продължаваме да правим съответни публикации - т.е. програмата пише вместо починалия човек, сякаш той все още е жив. Тук се включват даже снимки с изменения във възрастта. Нашата програма прави общуване с други хора, сякаш говорите с жив човек. 

Първоначално ни казаха, че това ще бъде услуга, предлагана на хора, борещи се със загубата на свои близки. Изглеждаше много прилична идея. Но сега всичко стана странно и аз се съмнявам за какво точно е нужно всичко това и как може да бъде използвано. Програмата, която пишем, е способна изкусно да се представя за истински човек. За обучението на тази програма как определен човек взаимодейства с дигиталния свят не са нужни много начални данни. Тази програма се пише лесно. Ние я правим много убедителна. Цял остров, цял град, даже цяла страна могат да бъдат напълно унищожени. А тази програмка, без да има проблем, ще завладее всичките им акаунти в социалните мрежи и останалите няма изобщо да се досетят каква подмяна се е случила.

По-голяма част от проекта придоби негативен ефект, приема мрачен обрат - чувствам го. Шефовете забраниха общуването между хората, работещи в различните отдели в нашата компания, а аз не знам какво да правя по-нататък."



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.