сряда, 15 март 2023 г.

Кокошарник на име "Земя"

 Много пъти съм споделял как човешкото общество е било водено по тъмната и опасна пътека, която ни доведе до сегашното положение. Не е случайно сравнението на Карлос Кастанеда с кокошарник...

 Мнозина може би ще кажат: "Как можете да говорите, че сега става все по-лошо - та нали сега живеем по-добре, имаме си квартири, коли, банкови сметки, интернет и т.н." 

Но това е просто сравнение на версии, внедрени в този свят. Вижте например как живее дивата свиня и после как живее домашната свиня в свинарника. Това е малко груб пример, но съществата, които живеят в пълна хармония с природата и притежават мощни физически параметри и т.н. - сравнете ги със съществата, които "растат в саксия" - да, тях ги хранят, разчесват, къпят, бият им ваксини, дават им витамини, добавки, даже понякога им дават и човешки имена. Стопанинът се грижи за тях, а в един прекрасен момент им тегли ножа. Това е всичко! 

С нас постъпват точно по същия начин. Направили са ни толкова рафинирани, че сме се превърнали в кокошки, снасящи златни яйца в кокошарника, а и страхуващи се да напуснат този кокошарник...Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.