понеделник, 7 септември 2020 г.

Холографска технология в древни времена?

 Руините на древния град Хара-Хото се намират на около 400 километра североизточно от китайския космодрум Цзюцюан и почти на сто километра от границата с Монголия. В този град има много древен кладенец, който има дълбочина около 1800 метра.
Скалите, които изграждат стените на този кладенец, явно са стопени от висока температура и сякаш са облицовани със синьо блестящо стъкло. А местните легенди разказват за един вид "огнена светкавица", която в древни времена се спускала от небето и изгаряла този дълбок кладенец в скалата. Но „облицовката със стъклени стени“ и голямата дълбочина не са единствените мистерии на този кладенец.
В продължение на много години местните жители вадят от кладенеца странни артефакти - многобройни стъклени образувания във формата на сърп, които се съхраняват в домовете на много хора. Общо са открити около 10 хиляди такива предмети. Учените обаче предполагат, че в самия кладенец има още повече.
В същото време учените се опитват да не споменават тези артефакти за пореден път, тъй като те не могат да дадат правдоподобно обяснение за произхода и технологията на производство на тези „стъклени сърпове“. Освен това, както се оказа, изображения и дори цели сцени се съхраняват в тези предмети по неразбираем начин.
Когато тези обекти просто лежат, тези изображения не се виждат. Но щом един такъв "сърп" се хвърли като бумеранг, по време на полета му се появяват изображения. Ето какво пише Х. Хаусдорф, авторът на книгата "Китайският Розуел" по тези теми:
"Никой не може да даде отговор как и защо тези изображения се появяват в хвърлените стъклени предмети. По същия начин никой не разбира как тези изображения са поставени вътре в обектите и защо се съхраняват там толкова дълго. Може би те са записани там с помощта на някакъв непознат материал или чрез оптична технология, която все още е необяснима за нас, която прилича на холография?
Когато историята попадна в пресата през 1986 г., тогавашният ръководител на Музея за древна история в Пекин заяви, че би искал да разгледа по-подробно откритията. Той призова да използваме всички технически познания, които имаме днес, за да обясним как и защо тези стъклени сърпове, които са стигнали до нас от древни времена, съдържат изображения, наподобяващи нашите диапозитиви, и тези картинки стават видими само когато стъклото се движи и слънчевата светлина пада върху тях.
Ако бъде намерена подходяща система за възпроизвеждане, тогава може би ще бъде възможно да се намери съответна система за предаване на изображения, която да хвърли светлина върху мистериозните събития, случили се преди около 12 хиляди години".
За съжаление впоследствие темата за „стъклените сърпове“, открити в древния кладенец, започна открито да се заглушава, особено след като в близост се намира китайска военна база с тактическо ядрено оръжие и целият район близо до границата с Монголия е обявен за забранена зона. Съществуването на този мистериозен кладенец обаче беше потвърдено от професор Ван Шипин, ръководител на изследователския отдел в Историческия музей на Сиан.
В младостта си този учен лично видял кладенеца и попитал местните жители за него. Но никой не можеше да му обясни кога се е появил този кладенец и за какви цели е построен. Трябва да се добави, че китайското име на този древен град, от който сега са останали само руини, е „Чи-Чун“, което се превежда като „черен град“. И е възможно някой ден всички мистерии на „черния град“ да бъдат разрешени.
Каква цивилизация е притежавала подобни холографски технологии в древността? Дали тази технология беше резултат от палеоконтакт с високо развита извънземна цивилизация или такава цивилизация е съществувала преди 12 хиляди години на самата Земя? Предстои да намерим отговори на всички тези въпроси.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.