понеделник, 21 септември 2020 г.

Кой е лидерът на "тоталния контрол"?

 Сега мнозина наблюдават забележимо увеличаване на общия контрол над гражданите, който се осъществява практически по целия свят под лозунгите „борба с тероризма и престъпността“, както и „гарантиране на безопасността“ на гражданите. Но дали всички тези камери и най-новите системи за разпознаване на лица, както и други методи за лична идентификация наистина са необходими за нашата безопасност и за наше добро? Много т.нар "опозиционери" крещят, че всичко това са типични атрибути на "диктаторския режим на Путин", но нека ви задам един логичен въпрос: щом същите процеси протичат още по-активно в "цивилизованите страни" на Запад, чии атрибути са те тогава? И има доказателства, че всички тези процеси там са дори по-активни от нашите. И именно западните автори ги цитират.
Например, ето какво пише Ричард Уотсън в книгата си "Бъдещето. 50 идеи, които трябва да знаете": "Джордж Оруел беше прав. Той беше сгрешил само с датата. Известно е, че 32 камери за видеонаблюдение са разположени в радиус от 180 метра около бившия дом на автора на 27B Square Canonbury Square в Северен Лондон. В момента в Обединеното кралство са инсталирани 4 милиона от тези камери по една на всеки 14 граждани. Средният британец се появява на екраните за видеонаблюдение до 300 пъти на ден и тенденцията се разпространява и в останалия свят.
Великобритания е в челните редици на глобалното видеонаблюдение, а CCTV е само началото. Във Великобритания ДНК на всяко лице, арестувано по подозрение за извършване на престъпление, влиза в базата данни и остава там завинаги, независимо дали лицето е било осъждано за нещо или не.
През 2009 г. правителството на Обединеното кралство се опита да прокара проект на нова база данни, която да записва електронните комуникации на всеки човек в реално време, и да го направи достъпно за 653 британски организации. Става въпрос за всеки имейл, интернет обаждане, търсене с Google и банков превод. Проектът беше отложен за по-добри времена, но през 2012 г., поради новите закони за борба с тероризма, той отново се появи - с единствената разлика, че за начало само доставчиците на фиксирани и мобилни комуникации и широколентов интернет ще бъдат пазители на информацията.
Останалата Европа не изостава много. Консултативната група за бъдещето на европейските вътрешни работи публикува документ, препоръчващ да се наблюдава „всеки обект, който човек използва, всеки банков превод и почти всеки ход“. Това може да включва данъчни плащания, история на наемане, история на използване на банки и карти, здравна информация, информация за пътуване и дори ангажираност в социалните медии. Междувременно индийското правителство стартира 10-годишен проект за създаване на най-изчерпателната база данни за самоличност в света. На теория това е добра идея - подобна база ще позволи на правителството да предостави на населението жизненоважни услуги, но нашата история предполага, че подобна информация ще бъде много по-широко използвана, особено с развитието на анализа на данните и правителството ще спечели от тази инициатива много повече от обикновените граждани".
И така, западният „рай” и прехвалената „свобода на словото”, подобно на други западни „ценности”, всъщност се оказаха просто празен звук, измислен за да заблуди лековерните овце. И там всички тези процеси на прокарване на „стадото“ в „тоталния електронен концентрационен лагер“ са дори много по-интензивни от нашите. Имайки предвид броя на проследяващите камери на жител на страната, Великобритания е несъмненият лидер на "тоталния контрол". Е, ние, както винаги, изоставаме от „цивилизованите страни“. Но мащабът на подобни процеси, протичащи по цялата планета, дава възможност да се направи напълно очевиден извод, че зад тях стоят паразитните структури на глобалистите, а не националните „елити“.
Последните изпълняват само команди „отгоре“, от световния „елит“. Същите тези хибридни нечовеци от най-богатите банкови кланове и управляващи династии на Земята имат свои господари, които стоят на по-високо ниво на глобално управление на човечеството. Но сега няма да се спираме на тях. Достатъчно е да се разбере, че слугите на паразитите умишлено отстраняват от огъня на критиката истинските виновници за антинародните процеси, протичащи на Земята, чиято крайна цел е не само да се намали населението на Земята до 500 милиона души, но и да се превърнат оцелелите от глобалните войни и катаклизми „късметлии“ в електронни роби на "новия световен ред".


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.