понеделник, 4 юли 2022 г.

Даниел - Време и времеви линии - 4

 Времеви линии

Неуспехите на много такива проекти се дължат на неправилно разбиране на свойствата на времето. За наше щастие[14] те обикновено са твърде арогантни, за да признаят неадекватността на своята наука. Хората, които отговарят за тези проекти, винаги слушат "експертите". Ето моето определение за "експерт": човек, който научава все повече и повече за все по-малко и по-малко, докато накрая не знае всичко за нищо.

В резултат на това научната мисъл е доминирана от погрешното схващане, че времето е линейно и векторно ("стрелата на времето"). Това се изучава във всички училища, така че повечето хора никога не мислят извън рамките. За да разберем "линиите на времето", трябва да разберем триизмерното време като времеви пейзаж. В този пейзаж "бъдещето" е това, което е пред вас, а "миналото" е това, което е зад вас. "Настоящето" е мястото, на което се намирате във времевия пейзаж. И искам да поясня: "настоящето" не се променя. Ако можехте да замразите присъствието си в момента, наречен "сега", щяхте да сте вечни. Но това също би било доста скучно, тъй като нищо не се променя! Така че, когато разглеждате понятието минало, настояще и бъдеще, опитайте се да мислите за него като за ориентация в триизмерен времеви пейзаж. Позицията ви непрекъснато се променя, макар и леко, дори когато си мислите, че стоите "неподвижно".

Помислете за последиците от този сценарий: както и в пространството, двама души не могат да съществуват в една и съща точка в координатното време; винаги има някакво разделение. Това означава, че възгледите на всеки човек за миналото и бъдещето са малко по-различни. . общите характеристики на даден район (планини, реки, долини и т. н. ) може да са постоянни, но близките обекти могат да имат коренно различна перспектива. Ако двама души обърнат лицата си един към друг, те са "обречени" да се срещнат в бъдещето (това пред тях) - само на няколко крачки един от друг. [15]

Сега нека разгледаме псионичната страна на нещата (психична, метафизична или медиумна). В пространството можем да видим как автомобил на половин километър от нас се движи по пътя към нас и да смятаме това за "нормално". Във времето, ако някой види автомобил, който се движи към нас във времевия пейзаж, ние го наричаме "предвиждане". Предвидливостта е способността да се вижда разстоянието (технически, продължителността) в координатен времеви пейзаж - Ларсоновата концепция за време-пространство. Ако във времевия пейзаж вие и аз се намираме на разстояние 10 секунди един от друг, автомобилът може да удари вас и да не ме засегне, въпреки че сме "предвидили сблъсъка", защото и двамата сме видели приближаващия се автомобил. Можем да обсъждаме приближаващ се автомобил и хората в пространствената сфера ще си помислят, че сме телепати, тъй като стоим един до друг във времето, а пространствените ни тела могат да са на много километри разстояние. "Времеви линии" е просто по-широко разглеждане на същата система, само че вместо хора на пейзажа се разглеждат градове и села (споделени), които поради времевата си близост ще имат приблизително сходно минало и бъдеще, но не непременно еднакво.

Когато се създава временна линия, се случва следното: някой наема временен булдозер и променя терена. С помощта на ГВB можете да се насочите към конкретна характеристика на терена и с подходящ резонанс да изравните хълм, да промените течението на река или да издигнете планина. Не сте променили нищо в поведението на хората, живеещи във временния пейзаж, но сега те са принудени да работят с променените характеристики на пейзажа.

Представете си, че шофирате на път за работа, но днес някой е изхвърлил дърво насред пътя. Вместо да се справяте с промяната на терена (да премахнете дървото), просто се обръщате и избирате друг маршрут - алтернативен маршрут, или във времевия пейзаж - алтернативна времева линия. Тъй като пред вас е имало дърво, вие съзнателно сте променили бъдещето си, като сте избрали друг маршрут. И ако изберете друг маршрут, ще се сблъскате с много нови неща и ситуации, които никога не бихте срещнали по стария маршрут.

И ето я изненадващата последица. . няма закон, който да постановява, че не можете да слезете от колата, да премахнете дървото и да продължите по маршрута, който първоначално сте възнамерявали да следвате! Дървото създава неудобство[16], но не и фатално. След като знаете какво ви очаква, не е необходимо да се придържате към предварително избран маршрут. Ако стоите на улицата, гледате нагоре и видите пиано, което пада от прозореца на десетия етаж и пада право върху вас, какво бихте направили? Дали ще седите и ще крещите "Краят е близо!" и ще бъдете смазани, или просто да ще се отдръпнете?

Ако останете в неведение, просто ще следвате тълпата, заобикаляща около препятствията, натрупани от онези, които са формирали времевата линия, т. е. ще вървите там, където те биха искали да отидете. Нека си признаем: хората са мързеливи и обикновено избират най-лесния път. Така те (НСР) поддържат контрола, като осигуряват лесни "маршрути" не само по отношение на сроковете, но и в политиката, юриспруденцията, икономиката, храната, горивата. . в почти всичко, което можете да назовете. Дори няма да разберете, че сте имали избор. Онези, които са се "събудили", имат избор.

Правенето на избор, от друга страна, е съвсем друг въпрос.

[14] "Нас" се отнася до научния ъндърграунд. Това са хора, които работят, за да разшифроват и разберат древната и извънземна наука и духовност, без да информират правителствата или широката общественост.

[15] По подобен начин работи и парадоксът на EPR (Айнщайн, Подолски, Розен). . времева, а не пространствена близост, така че въпреки пространственото разстояние двата фотона действат върху ориентацията си като танцуваща двойка.

[16] Много от времевите линии, свързани с 2012 г. , са "неудобства", според Куо, предадени чрез ченълинг от Карла Рюкерт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.