неделя, 10 юли 2022 г.

ТОРМОЗ И КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО ПО СВЕТА - 6

 Пренасочване на телефонни обаждания

Този метод служи за получаване на името и идентификатора на лицето, към което се отправя повикването. Тайните агенти пренасочват обажданията. Това означава, че когато жертвата набере номера, той ще бъде прихванат и агентите ще се преструват, например, че те са работниците, на които жертвата се обажда. Ако жертвата се обади на електроснабдителната, газовата или телефонната компания, трябва да се увери, че говори именно с тях. Не бива да се забравя също, че организираните групи за преследване често се внедряват в телефонни компании или други предприятия, за да навредят на жертвата.

Грешни телефонни номера

Жертвите получават погрешни телефонни обаждания всеки ден. Те могат да бъдат недоброволни или извършени от лица, които се преструват, че са сбъркали. Всичко това се прави, за да се контролират и психически тормозят жертвите. Те искат да знаят къде се намира жертвата във всеки един момент.

Групово преследване на клиенти

Този вид тормоз е тактика, насочена към потребителя, който е подал жалба до дружеството, завел е граждански иск срещу него, информиран е за неговата незаконна дейност. Често дадена компания финансира преследвачи само за да избегне възможността жертвата да подаде сигнал, като използва тактики на страх и сплашване. Тази процедура се използва при някои видове незаконни дейности по събиране на вземания.

Групово осъществяване на стопанска дейност

Терминът "корпоративен тормоз" се отнася до особено сериозна форма на групов тормоз, при която публична компания наема преследвачи, за да тормозят и нараняват избрано лице, обикновено някой, който се възприема като "информатор", служител, който се възприема като "проблемен", или подчинен, който е свидетелствал срещу незаконни дейности на компанията. Най-крайната и абсолютно жестока мярка е жертвата да бъде принудена да се консултира с психолог в завода. В повечето случаи психологът е информиран, че жертвата е "дисидент" и представлява заплаха, която трябва да бъде отстранена. Освен че ще бъде поставена фалшива диагноза "обща психоза", "шизофрения" или друго психично заболяване, ще се стигне и до правно признаване.

Проникване в личния живот

Това се случва, когато членовете на групата за преследване проникнат в личния живот на мишената. Опитват се да се сприятелят с жертвата или да установят близък контакт с нея. Те се сближават с хора, свързани по някакъв начин с жертвата. Възможно е да минат много години, преди жертвата да разбере, че това не са нищо друго освен преследвачи от банди. Ако това не е възможно и вече имате най-добър приятел, тогава може да излезе, че той или тя е член на групата. В някои случаи те са роднини и познати.

Изолация

За да бъде преследването успешно, е важно жертвата да бъде изолирана от своите приятели, роднини, колеги и дори от собствените си съпрузи, ако те вече не са участвали в преследването. За да се постигне изолация, се използват много методи, сред които (и не само) клевети, лъжи, фалшиви документи, саботаж, всяко нещо, което би поставило мишената в ситуация, в която тя не би намерила подкрепа. Това е от основно значение за постигането на целта.

Профилиране (създаване на психологически профил)

Мишените започват да бъдат наблюдавани и анализирани много по-рано, преди да разберат, че са жертви на този вид тормоз. Психологическите портрети на мишените се създават въз основа на преследване или следене на близки хора. Например, като проникнете в дома им и претърсите вещите им. Подслушвате разговорите им, хаквате компютъра им. Събиране на информация за приятели и роднини. Знайте къде пазаруват жертвите или какво ядат. Открийте слабите им страни, какво харесват или не харесват, с какво биха могли да ги подкупят, с какво биха могли да ги шантажират по този начин, как да ги сплашат, как най-добре да ги контролират. Всичко това може да бъде използвано за създаване на портрет на жертвата и да се използва по-късно в ситуации, които ще са в нейна вреда.

Случайни срещи

Това се случва, когато сте на улицата и някой непознат ви блъсне случайно и неочаквано. Това може да изглежда напълно нормално и случайно. След разговора може да ви поискат телефонния ви номер или просто да ви попитат къде отивате. Каквото и да е. От кратък диалог до дълъг разговор. И всичко това с цел да научите нещо за вас или дори да получат нещо от вас в замяна.

Разрушени взаимоотношения

Когато жертвата е във връзка, членовете на организираната група за преследване се опитват да я разрушат. Връзките могат да бъдат приятелски, семейни или други. Ако става дума за романтична връзка, те се опитват да разберат вкусовете на партньора си и се опитват да го измамят или да го убедят да напусне жертвата. Ако става дума за приятелство, те ще разпространяват клюки между вас. Същото важи и за членовете на семейството. Всичко това има за цел да попречи на жертвата да получи каквато и да е подкрепа и един ден да разбере, че има нещо, което няма да се върне в живота ѝ. Когато този вид тормоз е свързан с общността, той се нарича организиран групов тормоз. Организираното групово преследване е точно този вид преследване, което се извършва на обществени места. Измамата, извършена чрез лъжа, изглежда е един от най-разпространените методи за ангажиране на гражданите. По-точно, кампании за очерняне с помощта на фалшиви разследвания. Възможно е също така такива групи да получават облаги от съществуващи федерални органи, да организират патрули за борба с престъпността или полицейски организации, асоциации на пенсионери, религиозни групи, които се използват като неподозирани инструменти в техните кампании. Много хора в страната съобщават, че са били подложени на тормоз от такива групи. Някои от наетите вярват, че правят добро за обществото. Тези организации са добре финансирани и ръководени, очевидно със съдействието или дори пряко от самата държава. Участниците в организирано групово преследване са опасни престъпници, които причиняват големи вреди, а действията им са тежко престъпление, което не може да бъде измерено. Организираният групов тормоз е силно криминална кампания, насочена както срещу отделно лице, така и срещу по-голям брой лица, с цел да се наруши животът на дадено лице чрез скрит тормоз, безмилостни клевети и хитроумни психологически атаки.

Организираното групово преследване лишава жертвата-цел от основните ѝ права и унищожава свободата ѝ, създавайки система за социално, психическо и физическо унищожение на индивида, като прилага постоянна атака и потъпква всеки аспект от съществуването му.

Преследване на пеша - тактики и техники

Проследете целта, където и да се намира тя. Съберете информация за нея. Например къде работи, пазарува, забавлява се, кои са нейните приятели и роднини. Приближете се до нея, влезте в общността или апартамента ѝ, или се приближете до нея на улицата. Преследване на жертвата, досаждане в магазини или ресторанти. Започнете пряк диалог с нея, застанете до нея. Наложете й празен разговор. Кашляйте в лицето й. Почистете гърлото си и издухайте носа си многократно. Жестикулирайте. Умишлено се взирайте в жертвата, подвеждайте я, гледайте я или я злепоставяйте. Увеличете чувствителността ѝ към цветови комбинации, звуци, картини, действия. Например към червения, белия, жълтия цвят, райетата, щракането с химикалка, тропането с крак, организирането на кампания за шум и имитация на преследване. Разрушете живота ѝ. Уверете се, че в близост до стаята на жертвата има електрически инструменти, с които да се вдига шум. Използвайте стереоуредбата силно. Блъскане на врати и т. н. говорене на публично място за личния живот на жертвата. Подражавайте на нейните действия. Уведомете я за намесата в живота ѝ. Намесвайте се в ежедневието ѝ, но така, че да не е твърде очевидно на пръв поглед, но да е психологически унизително и с течение на времето да е в ущърб на целта. Група непознати прави всичко възможно, за да подразни нещастните хора. Тези външни лица могат да получават нареждания да бъдат на определено място в определено време и да извършват определени действия. То е безвредно за преследвачите, но причинява тежки психологически травми на жертвите. Например, блокиране на преминаването, изпреварване, пресичане, казване или правене на неща, които предизвикват гневна реакция от страна на същата.

Автомобилни тактики и техники

В тази категория влизат тактики като следене на мишената в автомобил, внимателно наблюдение на автомобила на жертвата, шофиране до дома на жертвата или проникване в дома ѝ; могат да се използват два автомобила, които умишлено се появяват многократно в близост до или пред дома на жертвата. Всичко това има една единствена цел - да покаже, че жертвата е невменяема или психически нестабилна, ако се развълнува. Други примери: каране на автомобил под прозорците на къщата на жертвата, увеличаване на звука на двигателя, натискане на клаксони под къщата на жертвата, многократно силно затръшване на вратите на автомобила, увеличаване на звука на стереоуредбата, досаждане с автомобили, които имат шумно работещи части, като например шумозаглушител, движещ се ремък на вентилатора или умишлено скърцащи спирачки, или да остави автомобил или мотоциклет да работи на празен ход пред къщата на жертвата, да кара нагоре-надолу по тротоара откъм алеята пред къщата на жертвата, след това да спре пред входа на двора на жертвата, да обърне автомобила директно пред къщата на жертвата; един автомобил или група автомобили, които се движат празни, използват цветове (понякога едни и същи цветове), за да преследват или да повишат чувствителността на целта към един цвят. Например, като насочвате и запълвате жилищен район с група от автомобили с бял цвят (това може да се прави целенасочено и по едно и също време). Друг пример: обектът забелязва 8 бели автомобила в рамките на 5 минути, които се движат близо до дома му, или един бял автомобил, следващ друг. Всички видове тормоз могат да се извършват с всеки цвят. Друг пример - автомобили, които се приближават към дома на жертвата в колона от автомобили с един и същ цвят или модел, образуват линия на пътя или се разполагат на пътя пред набелязаната жертва, като инсценират или създават пътен инцидент, в който жертвата ще участва. Движете се в голяма група или обградете автомобила на жертвата на пътя. Шофиране на автомобила с ниска скорост пред жертвата. Автомобили, оборудвани със специални регистрационни табели, които могат да покажат на мишената нещо лично и се използват за изпращане на съобщения и сплашване на жертвата, когато тя е на път. Използват се тактики от психологически тип, като например поставяне на отблясъци в лицето на жертвата. Превозни средства, при които свети само един фар, а другият е изключен. Превозните средства със сигнална светлина, която е по-ярка от друга сигнална светлина, или превозни средства с фарове, които се превръщат в прожектори, за да осветят жертвата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.