четвъртък, 28 юли 2022 г.

Из илюминатските дебри

 Илюминатите са широко разпространено тайно общество, което често се използва като общ термин за членове или групи в Новия световен ред.

Те са свързани с окултна организация на високо ниво, която за първи път е основана в Испания като секта Alumbrados, които също са свързани с йезуитите.

Италианската дума за осветление е Illuminazione. Накратко, това са Illumi, Нацизъм и Цион.

По-късно илюминатите са илюминати във Франция, а след това и баварските илюминати през 1776 г., основани от еврея-йезуит Адам Вайсхаупт, който е бил агент на баварското лралско семейство, Домът на Вителсбах. 

Така наречените allumbrados или illuminados са били секта, описана като коварна и развратена.

Йезуитът Вайсхаупт е преподавал канонично право в Университета в Инголщад и по-късно основава баварските илюминати.

Илюминатите са специлизирани в използването на религията, материализма и други методи, за да скрият своето зло. Идеята е, че човек, който носи хубави дрехи и има скъпи неща, е по-добър от друг, който носи евтини дрехи или живее в бедност.

Университетът в Инголщад сега се нарича Мюнхенския университет на Лудвиг-Максимилиан.

Маркус Голдман - евреин, съосновател на Goldman Sachs, е от Бавария, а семейството на Самуел Сакс също е от Бавария. Goldman Sachs има приблизително 900 милиарда долара активи. Семействата Голдман и Сакс бяха придворни евреи, които обслужваха домът Вителсбах.

Илюминати означава "просветени", така че всеки иницииран член на това тайно общество, който използва това, което те наричат "светлина" като прикритие, може да се нарече илюминат.

Вителсбах са женени за графовете на Сайн-Витгенщайн, роднини на Чиги Албани Дела Ровере, чието семейно мото е "Блясък отгоре" по отношение на светещото око (звездата на Ищар) в горната част на пирамидата на техния герб.



Често използван символ от илюминатите е Окото на Провидението, наричано още Всевиждащото око, Паноптикум или Светещата делта, интерпретирано като бдителност и провидение на Бог над човечеството.

Домът Wittelsbach управлява по време на създаването на баварските илюминати през 1776 г., същата година, когато континенталния конгрес създава САЩ. "Всевиждащото око" е върху доларовата банкнота. Терминът "Белият дом" е в чест на семейство Вителсбах, тъй като немската дума Witte означава "бял".

Домът Вителсбах е тясно свързан с англо-шотландския кралски дом на Стюарт чрез брак. Кралица Елизабет Стюарт от Бохемия се омъжва за Фридрих V от Пфалц-Вителсбах.

Вителсбах управляват като монарси в Скандинавия в продължение на векове. По-голямата част от германското благородство е старото византийско благородство, което емигрира във Венеция, а след това в Германия. В момента правителството на Бавария плаща на фондация Вителсбах около 14 милиона евро годишно.

Баварското кралско семейство Вителсбах финансира семействата Голдман и Сакс в Бавария, за да създаде Голдман Сакс, който се управлява до голяма степен от йезуитите.

Приятел на Хитлер е "престолонаследникът" Вилхелм от Хохенцолерн - прачичо на принц Георги Михайлович Романов-Хохенцолерн. Хохенцолерите са отговорни за идването на Хитлер на власт. Принцовете от Хохенцолерн бяха офицери във Вермахта.



Пруският дом на Хохенцолерн са високопоставените лидери на илюминатите, както и на нацистите, които са женени за баварския дом на Вителсбах. 

Кралското семейство на Люксембург също е високопоставен лидер на илюминатите. Думата "лукс" означава "светлина" или "осветление". Великият херцог на Люксембург Анри семейството му имат около 4 милиарда долара. Те управляват Люксембург, които използват частно банкиране и притежават няколко частни банки. Кралското семейство на Люксембург също е "омъжено" за за основните ковчежници на Ватикана, рода Торлония, и работят със Световната банка. Членовете на кралските семейства на Люксембург, Бавария и Прусия използват своето богатство и имиджа си, за да скрият престъпленията си. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.