сряда, 13 юли 2022 г.

Даниел - Време и времеви линии - 7

 Сфера на координатното време

Връщайки се към Монтоук, един от ранните проекти беше проект за подобряване на психическите способности за контрол на емоциите и реакциите на хората от разстояние. Това е случайно откритие - въздействието върху местните жители е било в посока, обратна на тази на радарната чиния. Масата радиоенергия се отразяваше напред (към предметите, които се тестваха на кораба в морето), а това, което не се отразяваше и често попадаше в града, имаше някакви специални свойства. Както растенията, така и хората възприемат емоциите на човека в стола и реагират така, сякаш някой ги е провокирал. Единственият проблем е нелинейната реакция.

Всичко, което се случваше в стаята с креслата, беше записано. Екстрасенсът дори не можеше да се оригне, без да привлече вниманието на охраната. Екстрасенсите винаги трябваше да ни казват какво мислят и да описват силните си емоции, тъй като тези променливи биха повлияли на експериментите и ние нямахме възможност да ги компенсираме. Като сравняват тази информация с поведението на местните жители и животните, те установяват, че емоционалното съдържание се променя във времето, като се премества в миналото или в бъдещето, в зависимост от това дали екстрасенсът мисли за миналото (О, забравих да върна книгата от библиотеката) или за бъдещето (Чудя се какво ще вечеряме тази вечер?). Но мащабът се увеличаваше. Мисълта за това, което предстои да се случи след няколко часа (на обяд), може да се прояви след седмица или повече. [26]

Те също така не са имали понятие за координатно време, но са имали достъп до "тайна наука", очевидно получена от нацистите след Втората световна война, базирана на някои теории за етера от XIX век (спомням си, че понякога се споменава за обединената теория на полето на Максуел и Айнщайн, която той очевидно се е опитал да публикува през 20-те години на XX век, но постоянно му е било отказвано по една или друга причина). Но те знаеха, че скоростта на светлината не е предел, както се твърдеше по онова време, а граница - врата към етерното царство, която по някакъв начин променя времето.

Едва след приключването на проекта, когато Дюи Ларсън публикува достатъчно информация за естеството на космическия сектор - сфера на триизмерното време - стана възможно да се свържат многобройните фрагменти. Ако погледнете назад към всички аномалии, знаейки за космическия сектор,. . всичко придобива много повече смисъл.

Когато експериментираха със стола в базата, винаги се случваха странни неща. И това се случваше толкова често, че хората просто започнаха да ги игнорират. Неща като седене в смут и ядене на закуска, потъмняване и изчезване на цяла стена за няколко минути, а след това уплътняването ѝ до първоначалното ѝ състояние. Когато се случеше подобно нещо, хората просто прибираха подносите си, преместваха се в другата част на стаята и продължаваха да се хранят. Призраците (хора, които виждате, но които не са тук) и полтъргайстите са нещо обичайно. Нещата се издигаха във въздуха без предупреждение, стреляха се из стаята. . правейки работата интересна. Имаше дори екип от експерти по паранормални явления от някакъв психиатричен институт, които проучваха случващото се и разпитваха хората. Всички трябваше да присъстват на презентациите си, може би за да се предотврати паниката и изтичането на информация.

Нещата не се развиваха толкова добре. Вярвам, че много от тях са записани в архивите на експеримента във Филаделфия. И от време на време, вместо да се премахне стената, един или двама души биват залавяни и те трябваше да "ускорят", да "затънат в зелено" или да станат "невидими". Може би мога да изясня някои от тези термини.

● Когато времето започне да навлиза в пространството, първото нещо, което усещате, е "ускорение". Имате чувството, че времето галопира, въпреки че всичко около вас се движи с обичайната си скорост. Когато го почувствате, БЯГАЙТЕ. Предстои ви да се "затънете в зелено". Мисля, че това е начинът на природата да ви предупреди и да ви каже да се махнете.

● След това въздухът става зелен. Супа от зелен фасул. Ако ви се е случвало да се намирате в подслон по време на буря, а над главата ви да свисти торнадо, знаете точно за какво говоря. Въздухът става зелен и започва да придобива "плътност". С течение на времето тя дори става като желе. Когато нещата тепърва започват, имате време да си раздвижите краката, а ако не го направите, сте "заклещени в зелено". Времето се възприема като плътно в пространството - инверсия на вакуума на пространството - "етерът" се усеща като гъста супа или като опит за бягане в плувен басейн.

● След това зелените цветове изчезват и обектите в полето започват да трептят. Така топлинните вълни в пустинята създават миражи от разстояние. Въздухът не трепти, а предметите трептят. Сякаш през тях преминават вълни. Всичко продължава няколко секунди, след което изчезва. Всичко става невидимо, въпреки че физически все още присъства (стената се превръща в прозрачна течност). Това е, което първоначално са се опитвали да постигнат - оптична невидимост DE 173 (американският военен кораб "Елдридж", проект Дъга).

● Когато човек започне да става невидим, трябва да действате много бързо, да го откриете и да го хванете, тъй като не е лесно да го видите. Обикновено това се заръчва да се прави с новодошлите в базата, тъй като са установили, че ефектът от това полево въздействие се натрупва. А ако се опитвате да спасявате някого твърде често, веднага след като сте го докоснали, вие също ставате невидим. Освен това трябва да докоснеш кожа до кожа, ако можеш да намериш кожата му (когато някой стане невидим през зимата, дори увит в дрехи, единствената видима част е носът му, но и той не се намира лесно). Въпреки че хората все още бяха тук, те бяха в изкривена форма, така че трябваше да разчиташ на усещането и да чакаш, за да видиш дали нещо се случва. Когато осъществите контакт "кожа до кожа", човекът започва да се връща обратно, обикновено се обаждате за помощ на другите и човекът се връща към нормалното си състояние. Любопитно е, че когато неодушевени обекти станат невидими, те се връщат веднага след изключване на полето (както в случая с Елдридж). Само биологичните организми се нуждаят от помощ.

● Ако човек стане невидим и няма кой да му помогне, има вероятност да "заседне". Засядането означава, че човекът е в пълно съзнание и напълно парализиран. Той дори не може да мигне с мигли. Сякаш часовникът на тялото е спрял и нито една частица кръв не може да се придвижи през кръвообращението. "Заседналият" човек много бързо изпада в паника, и то по много основателна причина. Заседналите хора наричат това състояние "AD Corporation". То причинява значителна психологическа травма. Полагането на ръце може да извади човека от ступора и да го върне обратно, макар и не винаги в "нормално състояние". Това е много страшно преживяване.

● В зависимост от силата на полето и от това колко дълго сте били блокирани, може да се окажете "замразени". Трептящата форма изчезва и няма никакви физически следи от нещо или някого там. Ако местоположението не е точно определено, връщането от това състояние не е възможно. Когато човек замръзне, мястото се огражда с въже, всички се държат настрана и спасяват специалистите с размагнитното оборудване, което използват за "размразяване". В това състояние има висока чувствителност към локален магнетизъм. Ако човекът с джобния компас се приближи твърде много, замръзналият човек ще се самозапали и ще гори с часове или дори с дни. Тези, които са имали късмета да се върнат, казват, че възприятията са силно изкривени и времето се променя драстично - минутите са като дни. Не можете да разберете заобикалящата ви среда; всичко става призрачно и изкривено, сякаш се намирате между живота и смъртта и двете сфери се смесват около вас. Не можете да се движите, да говорите или да правите каквото и да било.

● Човек може също така да изпадне в състояние на "дълбоко замразяване", при което чувството за време е напълно изгубено. Невъзможно е да се разбере дали е минала минута или век. Някои хора, които са имали късмета да се върнат от дълбокото замразяване, казват, че там има друг свят, свят, който не може да се опише. Обикновено те полудяват, защото не могат да разберат какво се е случило. (Сега подозираме, че те са навлезли в космическия сектор, където физическите и двигателните им функции са безполезни и човешкият ум вижда всичко отвътре навън).

Това са само някои от "забавните неща", свързани с влизането в координатно време. Когато се опитвахме да се справим с космическия сектор (терминът на Ларсън за координатното време), се сблъсквахме с много проблеми, защото всички взаимодействия с него - независимо колко внимателно са изчислени - винаги имаха случайни последици. Оказва се, че координатното време не е празнота, в която са вярвали изследователите на ефира през XIX век, а цяла вселена със звезди, планети и живот.

Шаманите от древните традиции са били напълно наясно с етерния живот в сферата на координираното време. Те са развили уменията да я виждат и да взаимодействат с нейните обитатели. Много нисши форми на живот са паразитни по природа и са привлечени от човешката Ци[27] - вкусна храна! Ядем храна, за да си набавим енергия; те консумират енергия, за да изградят форма. Привличат ги силните емоции, особено отрицателните, като например страхът, който беше в изобилие в Монтоук. Наличието на времеви същности пречеше на много от изчисленията, въпреки че тогава не го осъзнавахме (ако го бяхме осъзнали, щяхме да извикаме един или двама екзорсисти!). Знаехме, че се случва нещо на пръв поглед случайно в природата (движението на етерните форми на живот), но не разбирахме сферата, към която изпращаме сигнала, нито че там могат да живеят нетелесни форми.

В литературата за Монтоук, която прочетох, се казваше, че Дънкан Камерън е призовал едноизмерно творение - чудовище от подсъзнанието. Подсъзнанието ни е времева координата на съзнанието, тъй като съзнанието и подсъзнанието се допълват взаимно. Може би това, което Камерън всъщност призова, беше една от неземните форми на живот, подобна на някоя от нашите големи човекоподобни маймуни. Дънкан го извади достатъчно, за да може чудовището да взаимодейства директно с физическия свят и да разруши базата. Веднага след като цялото предавателно оборудване беше унищожено (мисля, че Никълс го направи, не бях в базата тази нощ), същността се върна обратно във фаза със собствената си сфера и изчезна от нашата сфера. Но този вид енергиен подпис оставя следа - хората, занимаващи се с риболов на омари, все още виждат странни неща, които се случват в The Point. [28]

[26] В своята теория Ларсън обяснява това несъответствие с "междурегионална връзка" - подреждането на координатното време спрямо часовото време чрез компресиране на пространството.

[27] Ци е китайският термин за биоенергия, известен също като прана или чи.

[28] "Пойнт" е местният термин за проекта Монтоук в края на Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.