четвъртък, 14 юли 2022 г.

Експерт по изкуствен интелект прогнозира, че след 50 години хората ще купуват реалистични цифрови "бебета" вместо истински

 Експерт по изкуствен интелект (ИИ) прогнозира, че до 50 години една пета от населението ще реши да има реалистични цифрови деца вместо истински.

Според Катриона Кембъл, бивша британка, правителствен съветник и автор на книгата "Изкуствен интелект: план за живот с изкуствения интелект", до началото на 2070 г. двойките, които не могат да имат или да си позволят деца, или са загрижени за "пренаселеността", ще могат да купуват и да общуват със свои собствени виртуални "бебета" с изкуствен интелект срещу около 25 долара на месец, съобщава South West News Service (SWNS).

Кембъл нарича подобни очаквани имитации "бебета", които един потребител на Twitter нарича "мерзост", поколение "тамагочи", наречено така заради популярния през 90-те години електронен ключодържател "домашен любимец", за който се полагат грижи. Кембъл обаче прогнозира, че децата с изкуствен интелект ще бъдат моделирани с технологични скокове, които ще надминат домашните любимци Тамагочи в способността им да имитират реалния живот.

Изкуственият интелект не само ще имитира изражението на лицето, емоциите и речта на детето в три измерения, включително неговия смях и гукане, но и двойките ще имат усещането, че действително държат и гушкат "бебетата" чрез използването на виртуална реалност. тактилни ръкавици. Дори физическите черти и програмираните "личности" на цифровите деца ще бъдат оформени от техните "родители" с помощта на технология за изкуствен интелект.

Кембъл очаква, че двойките ще могат да избират дали тяхното бебе с изкуствен интелект да се развива в реално време или да се активира само по команда, както и че ще могат да избират дали цифровото им бебе да се появи като новородено, тийнейджър или по всяко друго време.

И, разбира се, ако на родителите им писне от "детето", те могат да го отменят, сякаш никога не се е случвало.

Виртуалните деца лесно ще се впишат в Метавселената - платформа за виртуална реалност, свързана с интернет и управлявана от Meta (бившата Facebook), която се смята, че ще стане "толкова обичайна", че "ще се превърне в продължение на самата реалност".

Метавселената с нейната изкуствена реалност е остро критикувана от учения и писателя Джон Хорват II като "метафизична атака срещу светогледа на Църквата", която "заличава природата на сътворената от Бога вселена".

Според SWNS Кембъл е представила потенциалните "бебета" с изкуствен интелект като дългосрочно "контрацептивно" решение на проблема с пренаселеността.

Новинарската агенция съобщи, че според проучване на YouGov 2020 относно причините, поради които двойките избират да нямат деца, 10% от двойките избират да не създават семейство поради разходите за отглеждане на деца, а близо 10% избягват създаването на семейство поради проблеми с пренаселеността.

"Въз основа на изследванията за причините, поради които двойките избират да останат бездетни, мисля, че би било разумно да се очаква, че до 20% от хората ще изберат дете от ИИ пред истинско дете", каза Кембъл в изявление за SWNS.



https://www.lifesitenews.com/news/ai-expert-predicts-people-will-buy-lifelike-digital-babies-instead-of-having-real-kids-in-50-years/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.