събота, 2 юли 2022 г.

ТОРМОЗ И КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО ПО СВЕТА - 4

 Тормоз на тълпата (Mobbing)

Когато мишената се намира на обществено място, членовете на организирани групи за преследване обикновено се опитват да притиснат жертвата. Те заобикалят целта, ако е възможно, блокират я в "кутия", за да се приближат до нея или да я изтласкат. Цитирани са следните изявления: "От самото начало на пътуването ни бяхме тормозени от превозни средства в Ню Йорк и Ню Джърси. Някои от тези преследвачи са били женени двойки с деца! Някои от тях ни се усмихваха самодоволно и ни показваха оръжия от прозорците на колите, въпреки че никой не започна да стреля.

Преследване с цветове

Преследване с цветове буквално означава използване на цветове за преследване на жертвата. Обикновено се използват монохромни комбинации. Пример за това е група преследвачи в червени ризи, които обграждат жертвата. Тази тактика често се комбинира с други методи.

Ескорт

Ескортирането е тактика за преследване, която се състои от група автомобили, които многократно се движат пред дома на жертвата. Превозните средства може да са в един и същи цвят или преминаващите преследвачи да подават сигнали или да мигат с предните си светлини.

Кибернетично преследване

Кибертормозът е форма на интернет/онлайн тормоз, но не се ограничава само до него. Използват се също така информационно пиратство, "тролене" и спам (често включващ порнографски намеси, вербални атаки, разрушаване на репутацията и кражба на лични данни).

Целенасочени разговори

Целенасоченият разговор е техника за преследване, която се използва между външни лица, за да сплаши жертвата и да я информира, че е под наблюдение. По време на целенасочен разговор между двама или повече преследвачи те се приближават до жертвата и започват "нормален" разговор помежду си. Разговорът се провежда по такъв начин, че жертвата да може да разбере по подходящ начин за какво се говори. По време на разговора се споменава лична информация за самата жертва, като преследвачите я казват по преувеличен начин, така че повечето хора, които не са обект на преследване, да не могат да забележат тормоза. Целта, разбира се, е да се навреди на жертвата и освен това тя да се почувства психически нестабилна, в случай че иска да се противопостави на нещо. Това са разговори, които напълно непознати хора оповестяват публично и които засягат област от личния живот на жертвата, като например изтъкват факти, които тя е казала вкъщи или по телефона. По време на разговора се споменават изключително лични подробности, свързани само с набелязаната жертва. Например Сталкер 1 казва: "Жалко, че чичо Ед няма да дойде. Преследвач 2: "Да, наистина, той почина в събота, когато играеше голф.

Жертвата току-що е научила за смъртта на любимия си чичо (който по случайност се казва Ед), докато играе голф.

Електронно преследване

Електронното преследване е използването на електронни средства за шпиониране или нанасяне на вреда на жертвата. Например излагането на силно магнитно поле предизвиква халюцинации, а интензивното микровълново лъчение ги подтиква към психотични действия и причинява мозъчни разстройства. Една от често срещаните форми на тази техника е да се разпространява "бръмчене" или "тон" с ниска честота в дома или жилищното пространство на жертвата. С течение на времето експозицията води до загуба на съня, психомоторна възбуда и симптоми на дългосрочен стрес. Подобна тактика се използва и в случаите на вземане на заложници или тайни правителствени операции. В дома на жертвата се използват истински огнестрелни оръжия и електромагнитни честоти. Има многобройни цели за прилагането им към обекти и техните свойства. Електронните честоти могат да изключат електронно оборудване. Електронните честоти да се използват за наблюдение, контрол и запис в дома и на работното място на жертвата. Може да се използва и за нарушаване на съня на жертвата. Такива оръжия се използват, докато жертвата е на ръба на нервно изтощение или е готова да спазва правилата.

Невярна финансова информация

Фалшива финансова информация се използва за дискредитиране и атакуване на институционални уебсайтове за преследване на организирани групи, включително уебсайта World Gang Stalking. Всичко това под фалшивия претекст за защита на обществото.

Файлове (документи)

Установено е, че жертвите получават предупредителни сигнали, поставени до техните файлове (документи). След това информацията може да бъде показана на роднини, продавачи, приятели и на цялата общност. Обикновено тези файлове (документи) не се оставят без внимание, а се използват за подстрекаване срещу набелязаната жертва, както и за провокиране на приятели и колеги на жертвата като цяло. Файловете могат да съдържат снимки на жертвата или да се отнасят до някои предполагаеми престъпления, епизоди, в които жертвата е била видяна или разпитана. Тази информация обикновено е много убедителна и допринася за по-нататъшния тормоз на жертвата в нейния социален кръг.

Gas Lighting

"Газовото осветление" (Gas Lighting) е психологическа техника, използвана от членовете на такива групи. Целта на метода "Газово осветление" е да накара жертвата да се усъмни в здравия си разум. Например, като извършите някакво малко действие, за да убедите жертвата, че полудява. Следователно методът на газовото осветление е просто опит да се убеди някой, че е психически ненормален или че "си въобразява". Друг пример: ако споменете за организирано групово преследване пред някой, който знае за него, и ви кажат, че сте луд или параноик, върху вас ще бъде приложена техниката "Газово осветление". Терминът "газово осветление" е взет от заглавието на филма "Газова светлина" от 1944 г. , където героят Грегъри Антон, изигран от Шарл Боайе, се опитва да подлуди Полин, изиграна от Ингрид Бергман. Терминът "Gas Lighting" описва подобни действия и поведение, използвани във филма срещу жертвата.

Незаконно наблюдение

Тази тактика е свързана с инсталирането на аудио- и визуално оборудване срещу целта. Примерите включват подслушване на телефона на жертвата, наблюдение на дома на жертвата, подслушване на мобилни телефони и порнографски разговори, проникване в компютър и разглеждането му, за да се разбере всичко за това какво прави жертвата, какви сайтове посещава или планира да посети. Това ще ви позволи да си изградите портрет на жертвата и да го използвате за последващи психологически атаки.

Gosting

Терминът "Gosting" се отнася до практиката на преместване или пренареждане на мебели, почетни звания в дома на жертвата или предмети от бюрото на работното място и т. н. Целта на Gosting е същата като при "gaslighting", т. е. да накара жертвата или хората около нея да се съмняват в психическото ѝ състояние, особено когато тя се възмущава от антизакона.

Жестикулация

Тази тактика включва жестове с ръце, като например леко умишлено удряне с ръка по лицето или размахване на юмрук или ръка близо до лицето на човека, когото сте решили да преследвате. Често срещана практика е да показвате ръцете си през прозореца на автомобила, усукани в неестествено положение.

Мимикрия

Мимикрията ("огледалното отразяване") е специализирана форма на преследване, при която преследвачът публично имитира всяко движение на жертвата, като се опитва да копира всеки жест. Например излизане от къщи, когато преследваната мишена излиза от къщи, обличане като нея, излизане и изнасяне на боклука по едно и също време, влизане в банята по едно и също време, като по този начин имитира всичко, което жертвата прави. Това е изцяло измислено, за да се води психологическа война и да се накара жертвата да се чувства под постоянно наблюдение.

Mobbing

Mobbing е термин, който описва "групов тормоз". Самият mobbing не може да се сравнява с организирания групов тормоз. Следователно mobbing може да се определи като един от методите, използвани от представителите на Gang Stalking. Вижте: Mobbing http://en. wikipedia. org/wiki/Mobbing

Причиняване на безпокойство чрез шум

Кампанията за нарушаване на шумовото равновесие е опит за предизвикване на стрес у жертвата чрез продължително излагане на мощни източници на шум. Някои от съседите могат да се включат в тази кампания, като от време на време пускат музика, отделни преследвачи палят фойерверки или извършват "технически работи", които предизвикват много шум. Примери за това са различни работещи уреди, включени двигатели на автомобили, блъскане на врати по етажите, умишлени пневматични удари, силно блъскане на врати на автомобили, силно звучаща стереоуредба, тежки стъпки в определени часове, силна кашлица, блъскане на кухненски съдове, постоянно бълбукаща вода, блъскане на врати на шкафове за мебели, силен двигател на хладилник, работещ през цялата нощ, електрически инструменти и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.