петък, 30 октомври 2020 г.

Енергийни паразити. Разнообразие от видове

 Малко хора са напълно наясно с факта, че всяка секунда около тях и до тях има много интелигентни същества, за съществуването на които те може дори да не подозират. Това обаче по никакъв начин не пречи на тези същества да упражняват своето пряко или косвено влияние върху човешкия живот. Някои от тези същества имат благоприятно или поне неутрално отношение към човек и могат да му помогнат с правилна работа. Други, напротив, не са благоприятно настроени.



Изводът е, че ако човек яде животни и растения, тогава е логично да се приеме, че някой яде и самия човек - неговата енергия, като по този начин причинява пряка или непряка вреда, чийто източник обикновено не се разпознава от човека. И ако знаем поне нещо за първата категория същества от финия план (духове, ангели и т.н.), то за същества от втората категория рядко пишат. Има само косвени препратки към същностите от етерно-виталния план (демони, бесове и т.н.). И е практически невъзможно да попаднете на тяхната подробна класификация. И тъй като за да постигнем някакви резултати в магията, просто се нуждаем от енергията на различни центрове - тази тема е от ключово значение, но нека започнем по ред.
Хората, които имат „ефирно виждане“ знаят, че нашият свят се състои от седем основни нива или плана, които са разделени един от друг само с честотата на вибрациите. Тези планове са както следва:
Физическият материален план е муладхара чакра.  
Етерният план е свадхистанана чакра.  
Виталният план е манипура чакра.  
Астралният план е анахата чакра.  
Менталният план е вишуддха чакра.  
Каузалният план е аджна чакра.  
Атманическият план е Сахасрара чакра.

Според всеки план човек има и седем тела - едно физическо и шест фини, с помощта на които той контактува с всеки план на системата (света).
Всички много добре знаем, че човек получава сила и енергия чрез преработка на пространствената енергия чрез 7 центъра (чакри). Тази рециклирана енергия е жизненоважна за човека - тъй като тя подкрепя както физическото тяло, така и фините тела (душа, дух), без нея човек просто ще умре. По-нататък в процеса на живота човек, и по-специално практикуващият езотерик натрупва излишъци от енергия, които той ползва в развитието на някой от центровете, за да придобие това или онова качество, или способност. Именно този излишък от енергия привлича паразитите и хищниците към хората. Сега ще дам кратка класификация на тези същества според плановете.

ПАРАЗИТИ НА ФИЗИЧЕСКИЯ ПЛАН

Енергийни вампири, от един или друг вид. Хората, които осъзнато или не се опитват да ви ядосат, като събуждат ниски емоции - страх, съжаление, гняв. По този начин отнемат енергията от вашата муладхара чакра.
Начини за защита и борба.
Този вид паразити е най-безопасният - тъй като можете да се отървете от тях много просто - пренебрегвайки действията им.

ПАРАЗИТИ НА ЕТЕРНИЯ ПЛАН

Етерният план непосредствено следва физическия и представлява безкраен океан от потенциална енергия на етера, повечето от която просто не се използва от човека. И както знаем, когато възникне предлагането, веднага възниква търсенето. С други думи, ако нещо е в излишък, тогава винаги ще се намери някой, който ще иска да използва този излишък. Природата не толерира празнотата и това е законът на Вселената.
Етерната енергия е голяма ценност, тъй като е максимално подходяща за директна употреба без никаква обработка. Точно тази енергия се нарича прана, Ци, Чи, Ки и т.н. При хората свадхистанана чакра е отговорна за производството на етерна енергия и основният генератор на тази енергия е сексуалната енергия. Както казва един даоски майстор на тантра - „Гениталиите са вашият личен ядрен реактор“. С други думи, гениталиите акумулират и произвеждат просто огромно количество етерна енергия, 95% от която изобщо не се използва от хората, тъй като малко хора знаят как да управляват своята сексуална енергия. Ето защо паразитите от етерния план лесно я „отнемат“ от хората. Следните паразити "работят" на етерен план:
Ларви на мастурбацията, Инкуби, Сукуби, Ламии, Черупки на мъртвите - тези същества вече въздействат на етерния план върху енергетиката, основната им задача е да изядат вашата сексуална енергия, енергията за желание, жизнената енергия - които принадлежат към свадхистана чакра.
ларви (клас паразити) - същества, които, намирайки се непосредствено до аурата или вече в аурата на човек, въздействат енергично върху неговата свадхистана чакра - стимулирайки проявата на желание, а след като човек се самозадоволи - абсорбират етерната енергия, освободена без цел и преминават в пасивна фаза, преди следващото си хранене. Те са емисари на сексуални егрегори - Лилит и др.
инкуби, сукуби, ламии (клас хищници) - същества от по-висок порядък, чиято задача е също така да отнемат енергия от чадрата свадхистана, но те вече действат по-съзнателно от ларвите. Основният метод за въздействие е събуждането на желанията чрез сън - всъщност те формират сценарий на сън и се появяват в сексуален образ, така че човек да има сексуален контакт с тях и да отдава енергия.
Ламиите са малко по-висши от сукубите и инкубите, и могат да засегнат човек дори в будно състояние. По правило това се проявява като внезапно нарастваща сексуална възбуда, чрез която човек се вкарва в транс и в това състояние настъпва „виртуален“ полов акт с много реален оргазъм. Особено силните ламии могат дори да се материализират до нивото на плътен ефирен образ, който може да се докосне и да се говори с него, и разбира се - да се извърши напълно физически полов акт. В последния случай ламията може да „пресуши“ човек почти за месец. Те са емисари на сексуални егрегори - Лилит и др.
черупки на мъртвите (клас хищници) - фантомни образувания на починали хора, които изискват жизнена енергия от чакра свадхистана, за да поддържат своята активност. Като правило те се привързват към човек чрез негативни неща или могат да се привържат на някое гробище. Те действат чрез сънищата, агресивно поведение до атаката в съня.
На енергийния план ефектът на тези паразити е следният - в съня или в действителност същество, обикновено под формата на облак или пашкул, долита до човек и си взаимодейства с него, чрез което изпомпва енергия през специален канал, който се образува между тях. В същото време човек е в несъзнателно състояние и върху него се хвърлят всякакви „приятни“ видения и образи.

Начини за защита и борба.
В случай с инкуби, сукуби, ламии и черупки на мъртвите, трябва да поставите добра защита на стаята, в която живеете, да поставите защита върху себе си и също така да поставите специална защита преди лягане. Това могат да бъдат защитни заговори, специално изработени талисмани. В случай на ламии, особено при много силни, е необходима силна защита на стаята.
В случай с ларва на мастурбацията можем да посъветваме само следното - да се научим как да контролираме сексуалната енергия, нейната сублимация и натрупване за себе си, а не да я изхвърляме във външния свят.



ПАРАЗИТИ НА ВИТАЛНИЯ ПЛАН

Вашето витално тяло е енергиен пашкул. И съществата, обитаващи витала, ви възприемат не като човек, а като светещ пашкул от енергия, който в същото време им изглежда много апетитен. Влиянието на виталните паразити изглежда като издънка върху която и да е част от пашкула под формата на засмукана пиявица, охлюв, скат и т.н. Те включват - ларви на пушене, ларви на вълнение, демони (дяволи) - същества, които засягат вашето жизнено тяло (пашкул), те се нуждаят от енергията на вашата манипура чакра, както и проява на базови емоции - агресия, страх.
Действие на паразитите:
Ларвата се прикрепва към пашкула от момента, в който в пашкула възникнат енергиите, подходящи за консумация. Например: човек се опита да играе на слот машини, усети вълнението и хареса това чувство. Това е, ларвата се вкопчва, тъй като и трите основни критерия съвпадат: действие, емоция, вътрешно одобрение. Сега тази ларва, колкото е възможно по-често, ще кара жертвата си да почувства хазарта и риска. С ларвите на тютюнопушенето и алкохолизма всичко принципно е същото. Но ако го няма последния и най-важен критерий - вътрешно приемане и съгласие на човек с факта, че харесва това състояние, тогава ларвата просто няма да има за какво да се придържа. Например: веднъж сте се опитали да пушите или пиете за първи път и това ви е причинило толкова силно отвращение, че завинаги сте сложили край на този порок. В този случай ларвата няма да може да се придържа към вас, понеже в подсъзнанието ви вече има програма, че това не ви харесва и то не ви е необходимо.
ларвите на тютюнопушене, пристрастяване към наркотици, алкохолизъм (клас паразити) - отнемат енергията на чакрите манипура и свадхистана, чрез контролиране на желанието за използване на определени вещества. Те са емисари на съответния тип егрегори.  
ларвите на хазарта (клас паразити) - отнема енергията на манипура и свадхистана, като контролират желанието да се играе нещо, обикновено с цел печалба. Те са емисари на егрегора на хазарта.
демони (дяволи) (клас хищници) - отнемат енергията на чакрата манипура. Те действат като правило чрез сънищата - за да получат енергията на страха или директно събуждайки спонтанна агресия в човек, те също могат да променят възприятието на човек, като го вдъхновяват с различни образи, има подвидове, които могат да атакуват директно - хранейки се с влакната на вашето витално тяло. В напреднали случаи може да има обсебване. Те са емисари на демоничните егрегори.
Методи за защита и избавяне:
На първо място, трябва да се каже, че в този случай можете да използвате заговори, които могат, ако не напълно да премахнат, то поне частично да отслабят влиянието и действието на ларвите. Но тъй като виталът е над етера, тогава най-доброто от всичко тук ще бъде помощта на специални формули, които могат да създадат специална защитна обвивка на вашия енергиен пашкул.
Не трябва също така да забравяте, че трябва да премахнете в съзнанието си причината-котва, поради която ларвата се е прилепила към вас. За целта можете да проведете специална медитация - седнете в удобна поза, включете приятна медитативна музика, затворете очи и започнете да се фокусирате върху проблем, например пушенето. Опитайте се да намерите зоната във вашето физическо тяло, където седи този навик. Веднага щом го намерите, потопете съзнанието си в тази точка и следвайте канала, който води от нея. Проследете вашите реакции, емоции и мисли и в крайна сметка ще стигнете до осъзнаването, че причината за вашия навик се крие не във вас самите, а във влиянието на външна сила. Осъзнавайки това, проследете котвата в съзнанието си, към която се е закачила тази същност. Веднага щом я осъзнаете, можете да я рециклирате и по този начин да я премахнете и ларвата просто няма да има с какво да ви закачи, въпреки че ще прави опити да го прави известно време.
По отношение на демоните е необходимо да прилагате ритуали или молитви, за да прочистите себе си и пространството, а също така да имате постоянна защита. Необходим е и емоционален контрол, осъзнаване в сънищата.
Също така, не бива да се забравя, че намирайки се постоянно в условията на града, да се отървете от ларви и т.н. е много трудно, защото градът е място за размножаване на такива същества. Съответно е необходимо да отидете сред природата, в чисти местата.

ПАРАЗИТИ НА АСТРАЛНИЯ ПЛАН

Астралният план е равнината на емоциите, както отрицателни, така и положителни. Паразитите в тази равнина са паразити на емоции, които ви карат да изпитвате силно всяко състояние, за да източат енергия от астралното ви тяло. Също така, често има различни „измамници“, които спекулират с вашата вяра и идеали.
Действието на паразитите.
Паразитите могат да дадат първоначален импулс на някакъв емоционален сигнал, например безпокойство за син, който е отишъл на дискотека и не се връща в посочения от вас час. Освен това всичко зависи от вас: ако човек започне да размотава този сигнал в съзнанието си и да навива неприятни мисли, и по този начин да засили емоцията, тогава чрез това той освобождава астрална енергия, която паразитите абсорбират. Друг пример е много често срещан - гледате филм, телевизионен сериал или четете книга, прекалено много се увличате емоционално в сюжета и започвате да се притеснявате за героите или да им съпреживявате.
Други действат чрез сънищата: оформят различни сценарии на сън, за да ви извадят от емоционален баланс. В резултат на това при наличието на много големи и интензивни емоционални преживявания с отрицателен характер, като стрес, безпокойство, истерия и т.н., астралното тяло е изчерпано толкова много, че може да бъде изместено в пространството спрямо физическото тяло, което от своя страна създава почти постоянно изтичане на ектоплазма във външния свят и в резултат води най-малко до нервен срив и най-много до инсулт. Има и хищници, които могат да ви атакуват директно, без никакви трикове и да се хранят с вашата астрална енергия.
Начини за защита срещу паразитите:
Първо, не се претоварвайте. Разберете, че не разполагате с пълна информация, за да направите някакви конкретни изводи.  
На второ място, трябва ясно да разберете, че независимо дали се притеснявате или не, това не се отразява положително на ситуацията. Но допълнителният страх от нещо може просто да привлече това, от което се страхувате. Затова от енергийна гледна точка е по-изгодно за вас да не се притеснявате - ще спестите ценна енергия.
Трето, проследете емоционалните си реакции. Опитайте се да проследите всички негативни емоции до техния източник и да поработите.  
Четвърто, направете медитация, автогенна тренировка.  
Пето, когато гледате телевизионни предавания, филми и когато четете книги, не забравяйте, че това е просто измислица и на екрана няма реални хора, а персонажи, които, първо, са измислени, и второ, те просто си вършат работата. Просто няма за кого да се притеснявате.
Шесто, не забравяйте за защитата и почистването на работното си място. За този тип същества мантрите помагат добре.

ПАРАЗИТИ НА МЕНТАЛНИЯ ПЛАН

Менталните паразити използват вашата вишудха чакра. Това включва всички паразитни програми на поведение - думите паразити, жестове паразити, словоблудтсво. Висшите хищници на менталния план включват егрегори, махала.
Действие на паразитите.
Думите паразити, жестове паразити, словоблудие са хаотични програми, които се формират както локално, в зависимост от менталността на определена област, така и индивидуално, в зависимост от начина ви на живот и навици. Отдавайки се на тези паразити, вие губите енергия на вишудхи, като по този начин възпрепятствате интелектуалното си развитие и намалявате личните си сили.
Егрегорите, махалата са същества от много висок порядък, чиято задача вече е да ви привлекат в своята структура и да извличат енергия от вас от различни центрове. Като правило те използват своите емисари, за да привличат на всички планове - включително физическия - различни религиозни фигури и други проводници на идеи, към висшите ларви и духове.
Начини за защита срещу паразитите:
Проследете речта си, особено думите паразити. Контролирайте думите си и това, което казвате. Говорете обмислено.  Избягвайте клюките и не участвайте в тях. Ако изведнъж сте замесени в клюки, тогава заемете позицията на пасивен външен наблюдател-слушател и когато трябва да говорите - кажете общи абстрактни неща като „Съгласен съм с вас“, „Разбирам ви“ и т.н. и се измъкнете от клюките възможно най-бързо.
Проследявайте жестовете си, особено онези, които правите по навик - триене на пръсти, всякакви ненужни пляскания, потупване и тропане. Отстранете ги от ежедневието постепенно.  Не се впускайте в празни приказки за каквото и да било.  Периодично спазвайте строгостта на обета за мълчание. Започнете с мълчание по 30 минути на ден и постепенно го доведете до един ден в седмицата без думи.
Само вашето осъзнаване ще ви спаси от егрегори, идеи, махала.
Има още един много важен аспект. За да се отървем от проблема, е необходимо да открием ПЪРВАТА му причина, а именно да достигнем нивото на разбиране на закона за причинно-следствената връзка (закона на кармата). Възможно е да направите това, като използвате йога техники, дошли до нас от незапомнени времена.
Следвайки тези прости правила, с течение на времето ще забележите как нивата на вашата енергия и интелигентност са се увеличили.
Струва си да се отбележи една важна подробност: как човек харчи енергията си и защо я натрупва?
Ако човек харчи напразно жизнената си енергия, тоест той я изразходва за задоволяване на своите нужди и води егоистичен начин на живот, като не забелязва нищо наоколо, тогава няма нищо изненадващо във факта, че постоянно се лишава от енергия.
Колкото повече човек дава всичко най-добро с безкористна мотивация, толкова повече ще дава енергията си за развитието на другите, толкова по-малко такива енергийни вампири ще идват при него "на гости". А накрая те ще спрат напълно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.