вторник, 8 септември 2015 г.

Отправяне на покана към предизвикателствата

Когато се срещам с групи читатели на Матрицата, всички те са много ентусиазирани относно нивата на напредналите и процеса на Завършването. Това е ентусиазмът на духа, който е влязъл в контакт с информацията, която му е била обещана по време на късните етапи на Играта в етапа на Края на Играта осъществяван на съответната планета, на която те са едновременни инкарнации. Разбира се, всеки, който чете Матрицата 5, иска да бъде Финална Инкарнация. Това „искане” е типична за тялото – а не за духа, концепция. Като финална Инкарнация, аз знам какво е свързано с този процес (както го знае и всяка Финална инкарнация, независимо къде във времето се намира на Земята.)
Моите въпроси към всеки от тези хора (и към вас, читателят на Матрицата 5), е: готови ли сте за онова, което приканвате по вашия инкарнационен път и готови ли сте за предизвикателствата, които придружават тази покана?
Много лесно е да четеш книгите на Матрицата и, ако си достигнал определено ниво на напредък, да бъдеш запленен от съдържащите се в нея откровения. Но интелектуалното познание е едно. А прилагането на това, което си научил на практика и в личния си живот, е съвсем различно нещо. Едно е да четеш Матрицата и да слушаш за моите преживявания, но готов ли си да поканиш тези изпълнени с предизвикателства преживявания в своята текуща инкарнация. Готови ли сте за сълзите, които следват в резултат от избора, направен от Много Напредналата Инкарнация?
 Моите преживявания бяха трудни за мен. Справих се с тях, но въпреки това те бяха трудни. В някои сегменти ви предупреждавам за тези препъни камъни по пътя и за дилемите, пред които се изпратя напредващата инкарнация – от типа или/или. Познавам малцина достатъчно смели, за да кажат, че са готови и за двата варианта. Те се осмеляват да приканят Играта да ги изправи пред тези дилеми, защото „знаят”, че могат да се справят с тях и в еднаква степен да поддържат всичко, свързано и с Играта и с гледната точка на Много Напредналата Инкарнация. При мнозина обаче бях свидетел как не успяват да направят това, което вярваха, че могат да направят.
Ще дам два примера.
Лице Дж. Срещнахме се в службата. Веднага го разпознах посредством връзките на Висшия Аз в други животи. Имаше доста големи пси способности и искаше да научи всичко, на което имах желание да го науча. „Искам да знам всичко” беше постоянната му позиция с мен. Срещнах го точно преди началото на проекта Матрицата 5. Смяташе, че има пълен контрол над тялото си и че нищо отвън не може да му повлияе. Прикани предизвикателствата, които сега споменавам като търсения на Много Напредналата Инкарнация и наистина беше изправен пред редица дилеми.
При всяко негово решение виждах накъде ще се запъти независимо какъв съвет му давах. Давах му съвети за това, което виждах. Той не искаше съвета ми, защото така не можеше да има нещата и по двата начина.
Поканих го с мен на един семинар, свързан с пси способностите. Там присъстваха и три Тъмни магьосници от женски пол. Нарекох ги Дъщерите на Мрака, докато ги наблюдавах как изплитаха намеренията си над посетителите на семинара включително и над Дж.. Те завихряха нишки от Тъмна енергия около онези, от които искаха да теглят енергия. Казах на Дж какво става, но той не обърна внимание, докато не го омотаха целия с нишки от Тъмна енергия. Докато той от време на време позволяваше на своя дух да подтиска опитите за идентифициране с тялото, то неговият дух в настоящата му инкарнация не успя да прекъсне тази основна верига от преживявания в Играта, които бяха свързани с хетеросексуалността. Дъщерите на Мрака видяха това и правеха всичко, което могат. Той им позволи да прекарат своите нишки от Тъмна енергия около него въпреки моите предупреждения. Беше взел своето решение и трябваше да го оставя да живее с последиците от него. Той вече никога не беше същия и постепенно нещата се влошиха.
Психичните му способности рязко спаднаха и неговият интерес към хетеросексуалните дейности, свързани с идентифицирането с тялото, нараснаха. Дж. обяви, че смята да се ожени за една жена (не една от Дъщерите на Мрака). Когато погледнах хороскопите им, видях че са ужасна комбинация, но всичко беше безполезно. Нещата бяха на сексуална основа и жената беше манипулативна. Пак го предупредих. Той ми каза повече да не го предупреждавам, защото може да се справи и „да има всичко”. Той вече даже не си даваше сметка, че пси способностите му намаляваха. Когато ми каза, че ни иска да го съветвам, зачетох неговото решение – той вече беше направил своя избор.
Дж. ме посети миналото лято. Каза ми колко нещастен е от връзката си и защо не съм му говорил повече тогава. Напомних му защо и той си спомни. Постепенно се бяхме раздалечили и той беше обхванат от Играта.
От моя гледна точка това е тъжно поради неговия потенциал, но това беше основно преживяване за този Висш Аз. Помнете: не можете да спасите никого – трябва да ги оставите да имат преживяванията, от които има нужда за своето развитие. Като ги оставите да бъдат онова, което имат нужда да бъдат, това е изпитание и за вас.
Лице В. Срещнах го в средата на 90-те. Работеше за местна книжарница и имахме много общи неща. Имаше големи пси способности и интереси. Каза ми, че е бисексуален, но не открих доказателства за това, освен на думи. И той искаше да се учи от мен, както и Дж., макар че двамата не се харесваха и трябваше да общувам с тях поотделно.
В. също искаше да има всичко от Играта и висшите сфери и покани предизвикателствата, за да „докаже”, че може да напредне. И той също не искаше и да чуе, когато му казвах, че не може да има нещата по двата начина. В неговия случай на сцената се появи друга Тъмна плетачка и му предложи ласкателства и сила. Точно това искаше да чуе той, но не от мен. Тя сложи своя печат върху него - впоследствие се срещнах с нея. Казах му как го е оплела и как Тъмни същности са се настанили в къщата му.
Скоро след това ми каза, че е бил нападнат в дома си от астрални същности и много е страдал. При това Тъмната дама била у тях по това време и просто наблюдавала, докато той бил нападнат. Не се съмнявам, че тя е била тази, която ги е поканила да направят точно това. Но когато се опитах да му обясня какво е станало, той не искаше и да чуе.
Скоро след това отидох да го видя там, където работеше и забелязах черна астрална яка поставена край врата му. Към нея беше прикрепена каишка, която Тъмната дама държеше, докато дойде да си поговори с него. Той ми сподели, че ще се женят по нейно настояване. Не искаше да чуе никаква критика за това и аз зачетох решението му.
Точно преди да се премести от района, в който живея, дойде да ме пита за някои шамански тънкости, които се преподаваха само в края на ученичеството. Отказах му. Каза ми, че неговият водач му бил казал, че има нужда от това. Знаех, че това не е вярно и затова му казах: „Ами тогава нека той да те научи”. Това беше последният ни разговор.
В случая той искаше сила, но не искаше да направи необходимото, за да се научи. Не искаше да се учи според заслугите си. Беше готов да потъне в Тъмната прегръдка, за да получи сила. Вместо това завърши омотан и контролиран от Тъмните, с каишка около врата. Но това си беше негов избор.
Тъмните обичат силата заради самата сила. Те я предлагат по лесни начини, но винаги искат повече, отколкото можете да получите от тях. Те ви нашепват, че можете да имате всичко. Това е валидно, свързано с Играта преживяване, но ако не се придържате към баланса (последван от Баланс като Събудена Финална Инкарнация), не можете да завършите Играта. Последното му съобщение беше „Мисля за теб през цялото време” – продиктувано от контролирания му от тялото дух. Беше му забранено да се срещаме от неговата управляваща от женски пол. Преместиха се от щата, защото тя не искаше той да има нищо общо с мен. Тези преживявания ми позволиха да приложа закона за Допускането без да се опитвам да променям пътя им. Освен това имах и възможността да наблюдавам духовната ангажираност на хора, които избираха това, което претендираха, че искат.
И в двата случая тези хора приканиха преживяванията, които им бяха дадени. Имаха възможността да изберат който от двата пътя желаят. Никой от тях не беше готов за предизвикателствата, които им бяха подхвърлени в отговор на тяхната покана. И двамата доказаха, че не са готови за по-Напреднали опции, заради които според тях бяха тук. Въпреки всичко, обаче, те имаха преживявания, които щяха да им помогнат от гледна точка на техния Висш Аз. Свършиха с преживяванията, от които имаха нужда, а не от това, което те си мислеха, че заслужават.
И така, когато приканвате предизвикателства, бъдете уверени, че ще бъдете изправени пред трудни решения. И двамата ми познати знаеха с какво се захващат и избраха по-лесните, а не по-Напредналите решения. Никой от тях не беше готов да прекъсне веригите от преживявания, свързани със сексуалната ориентация. Не бяха готови да жертват нещо значително за пътя на Много Напредналите. Значение имаше и въпроса за силата, разбира се, но търсенето на сила заради самата сила е типично за Тъмните. Ето къде бяха те – от моя гледна точка аз трябваше да уважа това и да им позволя да бъдат там, където те самите си бяха избрали да бъдат.
Та на онези, които ми казват, че са готови за типичните за по-Напредналите опции, казвам: наистина ли сте готови за онова, което искате? Хвърляте жребия. Преживяванията и Играта ще го поемат. От това доколко ще успеете, ще видите докъде сте стигнали. Ще имате преживяванията, които са ви необходими. От това как ще се справите с тях, обаче, ще зависи какво ще стане след това.

Матрицата 5 - Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.