събота, 19 септември 2015 г.

Страхове, съмнения и духовен напредък

Както и страха, съмненията са предназначени да контролират духа, който одухотворява физическото тяло. Съмненията са част от командната структура вложена в ДНК.
Когато извънземните генетици изключили някои от нишките на ДНК, те направили така, че физическото влияние да е силно и да може да контролира духа. Но за целта било прието, че духът е като при последователните инкарнации. Те не разбират пътя на едновременните инкарнации и не могат да напреднат отвъд нивото на средно-Напредналите. Следващите нива са наградата на онези, които са поели по пътя на едновременните инкарнации и са скочили в нищото въз основа само на вярата.
Когато вашият дух иска да разшири пси-способностите си, докосва спусък в командната структура на ДНК и се задействат пречки. Съмнението се появява, придружено от страха. Тялото ви умело се опитва да попречи на вашето любопитство и желание за експериментиране. Това се прави не само вътрешно от тялото, но се излъчва и SOS вибрация, която се улавя от другите физически тела, които не са били „покварени” от духа. В резултат вашето семейство, приятели и др. усещат, че във вас има нещо различно и се опитват да увеличат този страх и съмнения. Така Играта упражнява сериозен натиск върху търсещия. На ранните етапи на любопитството този номер минава. Само по себе си това също е преживяване, от което Висшия ви Аз се нуждае в напредналите нива. Инкарнираният дух иска да узнае повече за да изучи темите, свързани с пси-способностите в Напредналите нива.
Страховете се активират с мисли от типа „това може да е от дявола”, „това е лошо”, „опасно е”. Страхът действа по-успешно при ниските и средни нива на напредък. Той е първата реакция на тялото. При нивата отвъд тях страхът бива успешно овладяван от духа. Когато бъде преодолян страха пред неизвестното, се появява страх от провал. Той върви ръка за ръка със съмнението.
Познавате съмнението. Искате да изучавате астрология, таро, астрални пътувания и т.н. Съмнението ви казва: това е твърде трудно, твърде сложно, не е за теб, не си готов и т.н. Съмнението ви подхвърля каквото може, за да накара духа да се покори и да се върне в Играта.
Съмнението и страха са доста гласовити. Ниският астрал също има агенти в тялото. Те са съюзници с Последователно инкарниращите Висши Аз в работата им против Едновременно инкарниращите Висши Аз. Тези от ниския астрал могат да имитират съмненията и страховете, но винаги са по-застрашителни във връзка с тях. Междувременно вашият Висш Аз наблюдава и следи да не бъде отклонена инкарнацията от нейния път.
Съмнението и страховете могат да ви накарат да изхвърлите книгите, които са ви интересни и да се върнете към религиозния контрол или науката, които имат своите специалитети, предназначени да ви отклонят от развитието по пътя на Много Напредналите инкарнации.
На някакъв етап от развитието си ще отхвърлите този контрол – тогава съмнението и страхът ще сменят предавката и ще използват друга тактика. Онези, които искат да пътуват извън тялото си, те ще държат прикрепени към тялото им. Ако се съмнявате, че можете да го направите ИЛИ се страхувате какво ще стане ако го направите, значи духът ви ще остане в тялото. Но ако в плана на вашия Висш Аз за тази инкарнация влизат астралните пътешествия, духът ще преодолее защитите на тялото и ще напредне.
Обичайният въпрос е „на кой етап от пътя се намирам”. Самият факт, че се замисляте за това показва, че сте ангажирани в борба с командната структура на своето ДНК и че вашият дух застрашава идентифицирането ви с тялото. В противен случай ще се борите със съмнения и страхове. Тях ще ги има чак докато стигнете до нивото на Събудена Финална Инкарнация. Това е част от Играта. Не можете да преодолеете на 100% контрола на тялото докато сте ВЪВ Играта, а когато успеете на 100% - вие сте финалист на Играта и вашата Събудена Финална Инкарнация има достъп до Времевата Връзка. Докато сте инкарнирани можете само да подтискате тези съмнения/страхове дотолкова, че да не ви пречат при вашите типични за  Много Напредналите духовни или свързани с преживяванията дела.
Никой не може да каже дали в настоящата си инкарнация ще извършите астрално пътешествие (посочвам го само като пример) или не. Само ВАШИЯТ Висш Аз знае това. Поначало далеч по-маловажно е дали ще правите астрални пътешествия – най-важното е да успеете да подтиснете своите страхове и съмнения, които са в състояние да ви отровят при преследването на вашите цели. Помнете – всичките ви инкарнации напредват едновременно. Останалите от тях ви помагат така, както и вие на тях. Всичко, което постигнете, подпомага инкарнацията, която е следваща в инкарнационния план за напредък на вашия висш Аз.
Но докато сте заети с борби и конфликти със съмненията и страховете си, вашият висш Аз внимателно ще подреди нещата така, че духът да бъде подпомогнат от предоставили се възможности (врати) по вашия път. Тези отворили се врати ще ви отведат там, където ще получите подкрепа в своите духовни усилия и в опитите си да скъсате с идентифицирането с тялото. Първоначално това може да стане с увод в някоя книга, или лекция, която да посетите, или записване в някакъв курс, или дори запознанство с лице, което да ви осигури  онова, от което има нужда вашата инкарнация на текущия етап от развитието ви. Щом приемете поканата, ще възникнат нови обстоятелства около вас. Нови хора ще навлязат в живота ви, енергиите започват да се променят и дори повече.
Това ще ви доведе до разклонението по пътя – идентифицирането с тялото крещи за контрол над вас. Духът – още повече. Мнозина правят крачка напред и след това се връщат назад. Други продължават да се придвижват напред. Вие сте там, където сте ВИЕ. Не се грижете за това къде са другите. Това е задръжка на Последователните инкарнации, която цели напредък само общо, като планета. По което и от разклоненията на пътя да тръгнете – това има последици. Тук има много материал за размисъл, който да ви подтикне към това да си задавате въпроси. Това е добре.

Матрицата 5 - Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.